Начало Пътеки По пътеките Давид Качон | Кабанес 100К
Давид Качон | Кабанес 100К
Написано от David Cachon    Понеделник, 21 Януари 2019 15:36    Печат

Най-новото видео на Давид Качон е посветено на град Кабанес и неговите околности. Потопете се в чара на Средиземноморието със звук и картина, а после ви очаква и кратък разказ от главното действащо лице, придружен с много снимки.


Cabanes 100k MTB - средиземноморско планинско колоездене

Текст и каране: davidcachon.com

Фотография: Fernando Marmolejo

Както знаете, обичам да откривам нови места за каране. Не търся нито лесни, нито пък трудни, а по-скоро търся усещания, които не са свързани само с пътеките. Обкръжението, пейзажът, климатът и местните хора - всичко това има голямо значение за преживяването.


Кабанес, град в провинция Кастелон (Валенсия, Испания) е едно от тези места, които все още не бях посещавал - малък диамант, който блещука на средиземноморския бряг, гледан откъм планините. Този контраст между планини и море прави Кабанес много специално място, около което пейзажът се променя много рязко, без да е необходимо да карате десетки километри. Мекият климат през цялата година го правят идеална дестинация „да се изгубиш“ и да натиснеш здраво педалите за по-дълги карания дори и през зимата.

Преди да започна това приключение, първо погледнах внимателно картата. Кабанес е разположен в триъгълник, образуван от Тарагона, Сарагоса и Валенсия, което прави достигането до града много лесно от всички страни. Трябваше ми повече информация за пътеките и елементите на релефа, така че звъннах на моя приятел-водач Пако от Bikes at Forest, за който бях сигурен, че може да ми помогне, тъй като те рекламират активно този район. Пако почти веднага се заяви като част от експедицията и се срещнах с него директно в Кабанес.

Реклама

Пътеките край града са сравнително „твърди“, камъните преобладават, а земята обикновено е суха, макар че в някои специфични периоди от годината може да попаднете и на повече влага. Маршрутите са добре проучени и структурирани, като има подходящи за всяко ниво на каране - от леки и полегати пътеки до технични и бързи спускания. Климатът е едно от основните предимства на района и много колоездачи вече са се убедили в това, тъй като немалко професионални отбори идват тук, за да се подготвят за предстоящия сезон.


Гастрономията също е важен елемент в цялата картина и в хотел Rural Vía Natura успяхме да се насладим на чудесни рибни ястия и домашно приготвени десерти. Това е препоръчително място, ако търсите уют за двама или просто хотел, където обслужването е на висота.

Ето и няколко полезни връзки: 

Уебсайт на град Кабанес: www.cabanes.es

Rural Hotel Via Natura: www.facebook.com/hotelvianatura

Bike at Forest guides: www.bikesatforest.com

Абонирайте се за видеоканала на Давид Качон: https://www.youtube.com/davidcachon?s

davidcachon.com


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 21 Януари 2019 16:43 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори