Начало Пътеки По пътеките Ком-Емине 2011 - групата на Борис Борисов
Ком-Емине 2011 - групата на Борис Борисов
Написано от Борис, Станимир и Митака    Сряда, 15 Февруари 2012 00:00    Печат

Повечето от вас вероятно са чели и си спомнят добре разказа на Борис Борисов за опита му да премине Ком-Емине през 2010 г. Той е ценен не само заради самите преживявания на автора (които дори предизвикаха спорове във форума, тъй като за едни историята му звучеше като геройство, а за други като самонадеяност), а и с подробните описания на маршрута, местата и възможните проблеми и изпитания. Е, през 2011 г. Борката се завърна към легендарния маршрут с желанието да го премине целия, и то за 8 дни и половина. Стана така, че си намери дори и компания, като в крайна сметка от вр.Ком тръгнаха петима души, а трима от тях сега влизат и в ролята на разказвачи.

"Групата" на Борис Борисов е условно понятие, доколкото от самото начало правилата са били ясни: всеки е готов да се справя и сам за себе си, да гони целите си по маршрута, да си избира темпото и стратегията, но какво лошо пък, ако има и компания в начинанието? Иначе казано, Борис не е бил нито организатор, нито ръководител на групата, но доколкото всички участници в нея са се свързали именно с него, за да се присъединят, а и за да можем да отличаваме този разказ от останалите за Ком-Емине, които стават все повече, въведохме това понятие.

Последните уточнения засягат технологията за публикуване на пътеписа. По желание на авторите то ще стане отново в голямата тема за Ком-Емине във форума на МТБ-БГ, в която започна всичко още преди няколко години. От друга страна, това никак не е удобен подход, ако трябва да намерите самия разказ в цялост или отделна негова част след, да речем, 3-4 години. Затова и този път като "вход" към пътеписа ще служи настоящото въведение в секция "По пътеките" на сайта, което можете да намерите лесно и по всяко време. Точно тук ще намерите всички части от пътеписа накуп:

Предварителна информация

Стартът. 29.07.2011

30.07.2011 - От хижа "Тръстеная" до прохода Витиня

31.07.2011 – от Витиня до х. "Планински извори"

01.08.2011 – от х. "Планински извори" до заслон "Орлово гнездо"

02.08.2011 – от заслон „Орлово гнездо“ до заслон „Ботев“

03.08.2011 - от заслон "Ботев" до Бузлуджа

04.08.2011 – от Бузлуджа до Чумерна

05.08.2011 - от Чумерна до Върбишки проход

06.08.2011 – от Върбишки до Ришки проход

07.08.2011 – от Ришки проход до нос Емине


Add this to your website

Коментари

avatar cholla
0
 
 
От кога чакам този разказ, ей!? Много ме радва формата и актьорите - попито с аромата от КЕ.
avatar kavrakata
0
 
 
Не хора а машини!
Браво и честито за постиженията. Четях с интерес и много живо си представях всичко благодарение на описанията направени от вас.
Много успехи в следващите ви начинания. Бъдете здрави.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 16 Февруари 2012 00:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори