Начало Пътеки По пътеките Райко Стефанов подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине
Райко Стефанов подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 31 Юли 2011 11:22    Печат

Както ви съобщихме в началото на седмицата, Райко Стефанов стартира в понеделник, 25 юли, в 6:00 ч сутринта от вр. Ком с цел да подобри рекорда за преминаване на този легендарен маршрут по билото на Стара планина. 5 дни и 12 часа по-късно (т.е. на 30 юли, привечер) новият рекорд вече бе факт!

В статията от началото на седмицата имаше една грешка относно ролята на Боян Бановски, спътника на Райко през първия ден, който се завърна в София на следващия. Неговата идея от самото начало е била такава - да прави компания на Райко само докато има сили да не го бави, а не да подобряват заедно рекорда. То наистина не са много хората, които биха могли да поддържат темпото на Райко по билото на Балкана...

И така, Райко продължи сам и по пътя му със сигурност не липсваха премеждия, най-вече заради лошия късмет с времето. Една от бурите дори го принуди да слезе от билото, което означаваше няколко изгубени часа. Заради това в последната част на маршрута Райко реши да направи нещо, граничещо с лудост, мазохизъм или както щете го наречете - да премине най-проблемния участък (заради лоша маркировка и обрастване на пътеките) между Върбишки и Ришки проход по тъмно, само и само да навакса загубите на време и да запази шансовете за подобряване на рекорда.

Става дума за абсолютния рекорд за преминаване, принадлежащ на Любомир Палакарчев, който бе 5 дни и 17 часа. Палакарчев е маратонец, очевидно един железен мъж, с когото Райко дори се бе срещнал случайно в Ярлово и бе взел импровизирано интервю: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=81295&p=713160

Не се знае дали изобщо някой скоро ще е в състояние скоро да подобри рекорда за пешеходно преминаване на Палакарчев, но тези, които искат да подобрят абсолютния рекорд, явно ще трябва да се ориентират към велосипеда, защото именно така Райко го подобри с 5 часа, като има потенциал за още по-добро време.

Припомняме ви, че можете да проследите пътуването на Райко чрез мненията на хора, говорили с него по телефона, в темата за Ком-Емине във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=24313&start=570#p765466

За повече подробности ще разчитаме на самия Райко, когато се посъвземе от това невероятно пътуване.

И накрая, да го напишем отново: вр. Ком - нос Емине за 5 дни и 12 часа!


Add this to your website

Коментари

avatar j.rachev
+1
 
 
Браво!!!
avatar zeropoint08
0
 
 
Свалям ти шапка
почини си и почвай да пишеш :)
avatar xackbutukc
+1
 
 
трябва да се отрази по повече медии ! не само в затвореното общество на велосипедистите !
Само като гледам снимката и се зареждам с неговата енергия :)
avatar did
+1
 
 
Райко е голям ЧОВЕК! Поклон!
avatar edinmilion
0
 
 
Изпревари времето! С интерес следих темата - поздрави Райко! ([i]музикален поздрав виж от тук ако имаш време[/i]):
[url]http://vbox7.com/play:5430730a[/url] :)
avatar motomarzel
0
 
 
Браво Райко, вдъхновяващ подвиш и разбира се изключителна борбеност!!! Бъди жив и здрав!!!
avatar abctractor
0
 
 
Машинааа !!! Браво, Райко!!! Поздрави за РЕКОРДА !!!
Още след миналогодишния пътепис съм фен на Райко, сега вече ми е идол!!
avatar adi
0
 
 
Браво на Райко! Но не може да се говори за подобряване на рекорда на Палакарчев, защото да го минеш с колело не е като да го минеш пеша. Не може просто така да се сравняват двете дисциплини и да се омаловажава постижението на Палакарчев, а то наистина е постижение! Намерете рекорда за преминаване с колело и с него го сравнявайте.
avatar edinmilion
0
 
 
ади да го намериш ти този път, а?
avatar инoπлaнeтянин
0
 
 
Браво, психопате !!!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 04 Август 2011 13:29 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори