Начало Пътеки По пътеките Ком-Емине 2011 - Райко и Боян ще се опитат да счупят миналогодишния рекорд
Ком-Емине 2011 - Райко и Боян ще се опитат да счупят миналогодишния рекорд
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 25 Юли 2011 17:51    Печат

Днес аз и Уоутър имахме интересна среща в с. Гара Лакатник. Тя бе уговорена за 10:00 ч с двама силни карачи, които решиха да се опитат да подобрят рекорда за преминаване с велосипед на легендарния маршрут по билото на Стара планина от вр. Ком до нос Емине. Райко Стефанов и Боян Бановски тръгнаха от вр. Ком на 25 юли в 6:00 ч и по предварителни планове ще се опитат да направят прехода за 6 дни.

Който се интересува от напредъка им, може да следи тази тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=24313&start=570#p765466 . Там вероятно ще се появява редовно текуща информация от различни хора, които са се срещнали или говорили с някой от двамата.

Първоначаланта идея на Райко бе да се организира нещо като неофициално състезание по маршрута, но това се оказа трудна работа, така че в крайна сметка сигурни останаха той и Боян. Така идеята за момента се трансформира в насока да бъде подобрен рекордът за преминаване с велосипед, а ако е възможно, и абсолютния рекорд за преминаване на маршрута, който е 5 дни и 17 часа, поставен от Любомир Палакарчев, пеша. Миналата година Райко успя да се справи за 9 дни, но те включваха и изгубвания - можете да прочетете уникалния му разказ за това преживяване тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/travel/1244-travel054-kom-emine

На 24 юли двамата се изкачиха до вр. Ком, където преспаха в палатка под дъжд и гръмотевици (колко точно са спали в тия условия само те си знаят!), за да тръгнат рано сутринта в 6:00 ч по билото на Балкана на изток. На Петрохан ги чакаше колата, която ги закара до Ком, за да прибере палатката и чувалите.

След това в Гара Лакатник ги чакахме ние или по-точно те ни чакаха, защото пристигнаха с половин час по-рано - в 9:30 вместо в 10:00 ч. Това означава, че са се движили с доста добро темпо в тези първи километри. След като взех от тях малка флаш-памет със снимките, които виждате тук, Райко и Боян продължиха към хижа "Тръстеная" и оттам към вр. Мургаш, като крайната цел за деня е проходът Витиня. Всъщност ето какъв е планът им за прехода:

24 07 - нощувка на връх Ком
25 07 - нощувка на Витиня (ако има места)
26 07 - нощувка на х. Ехо
27 07 - нощувка на х. Партизанска песен
28 07 - Агликина поляна
29 07 - Ришки проход
30 07 - Емона

Да им пожелаем успех!


Бел. авт. - Благодарение на Борис Борисов, друг почитател и покорител с велосипед на Ком-Емине, бяха внесени две малки, но съществени уточнения в текста на статията, за което му благодаря!


Add this to your website

Коментари

avatar asen6o
0
 
 
Успех!!! ((=
avatar cholla
0
 
 
Брутален график! Късмет и безаварийно!
avatar todor_matev
0
 
 
Успех, пичове!!!!!!!!!
avatar mikebike
0
 
 
Bravo,Agenti!Derzaite....
avatar инoπлaнeтянин
0
 
 
Успех на машините Райко и Боян !!!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 26 Юли 2011 13:57 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори