Начало Пътеки Видео от пътеките Ники Станоев | Новата (стара) пътека от вр. Готен
Ники Станоев | Новата (стара) пътека от вр. Готен
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 12 Юни 2019 06:08    Печат

Най-новото видео на Ники Станоев е от една пътека, с която ме свързват много спомени. Тя се спуска от вр. Готен към Бухово, доста е стръмна на места и навремето бе първото байк откритие в този район, като може би ще ви е интересно да видите и описанието ѝ отпреди 12 години: https://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/127-route039. Тогава кулата и пътят до нея още ги нямаше, така че около върха описанието не отговаря на днешното положение.

Самата пътека също доста се промени през годините. В началото бе по-гладка, не много вкопана и страшно бърза. Постепенно моторите и ATV-тата, които си я ползваха още преди да започнем да караме по нея, я вкопаха по-дълбоко, наизлязоха по-големи и нестабилни камъни и аз постепенно спрях да я карам, защото рискът с тогавашните твърдаци започна да става доста голям. :)

По-късно се появи още една пътека от вр. Готев, която е описана в този маршрут и която се ползва и до днес от колоездачите, включително и като част от маршрута на Купа Мургаш EPIC.

Та така, аз лично не съм карал по първата пътека може би от 10 години, но се зарадвах много да видя видеоклип от нея. В наши дни пътеката е доста обрасла и изровена в горната част, някои бодливи храсти край нея са израснали и са я позатворили, но в гората изглежда все така добра. Може би не бих отишъл на нея с ХС твърдак, но хората с АМ/ендуро байкове си струва да я пробват. ;)

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.Add this to your website

Коментари

avatar subritual
0
 
 
Екстра е, но около върха не се застоявайте много.Има 100 микросеверта на час по билото.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 12 Юни 2019 06:49 )
 

Партньори