Начало Други Спортни новини БКС e подал молба за обявяване в несъстоятелност
БКС e подал молба за обявяване в несъстоятелност
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 16 Октомври 2018 10:09    Печат

Тази новина даже не е новина, поне поради две причини: първо, въпросната молба е подадена от ръководството на Българския колоездачен съюз още през лятото на 2018 г., така че повечето колоездачни деятели отдавна знаят за тази неприятна ситуация; второ, задлъжнялостта на БКС в последните години не е тайна за никого и може би беше въпрос на време да се стигне до момент, в който сдружението вече няма да може да обслужва задълженията си, което поражда задължението да се обяви неплатежоспособност и да се отиде към производство по несъстоятелност.


Както може да се види в Търговския регистър, молбата за откриване на производство по несъстоятелност е подадена през лятото на 2018 г. Всеки с интерес към темата е най-добре да прочете текста на молбата, която може да се изтегли свободно от сайта на Търговския регистър. В нея като цяло е изразено становището на ръководството, включително и относно причините за тежкото финансово състояние на сдружението. Точно заради тези проблеми и заради отказаното от Министерството на младежта и спорта финансиране, през 2018 г. не се проведе колоездачната Обиколка на България.

Както можете да се досетите, има най-различни мнения по въпроса кой е виновен за достигането до това плачевно състояние. Според едни всичко идва от предишните ръководства, според други и настоящото ръководство не е лишено от заслуги в това отношение. Честно и лично казано, толкова ми е писнало от проблемите в БКС, че изобщо нямам желание да ровя по темата. Даже си мисля, че всичко това може в крайна сметка да има и оздравителна роля за колоезденето като спорт, но тепърва ще видим как ще се развият нещата и какво ще е отражението на всичко това за планинското колоездене.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 16 Октомври 2018 20:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори