Начало Други Спортни новини Данаил Ангелов отговаря на Росен Ковачев за Европейското
Данаил Ангелов отговаря на Росен Ковачев за Европейското
Написано от Данаил Ангелов    Четвъртък, 13 Юли 2017 09:37    Печат

След като вчера публикувахме петте въпроса на Росен Ковачев към Българския колоездачен съюз, в края на деня получихме отговор по тях от Данаил Ангелов, познат най-вече като организатор (чрез Concept Creative) на голям процент от състезанията по спускане (а също и няколко по ендуро, 4Х и др.) в календара в последните години. От година и нещо (откакто встъпи в длъжност новото ръководство на БКС) Дани е и член на Управителния съвет на федерацията. Дали това прави отговора му "официално становище на БКС" може да се спори, но както сами ще видите, той има какво да каже по темата. Извиняваме се само, че снимката е зимна (от състезанието по спускане Home Mountain Winter) - оказа се, че това е най-актуалната, която намерихме в архива на МТБ-БГ. :)


Колкото и да не ми се иска въобще да се занимавам с поредните интриги в българското колоездене и в частност в БКС, ще се наложи да се възползвам от правото си на отговор, като пряко замесен и пряко финансово потърпевш от заминаването на български национален отбор по спускане в Италия. Ще се постарая да отговоря на някои от въпросите и „уточненията“ на г-н Росен Ковачев. Да внеса и аз кратко уточнение – защо другите, споменати в „уточненията“ не са ви отговорили писмено и какво са ви отговорили устно, не знам, но ето и моят личен отговор:

През сезон 2016 за ПЪРВИ път замина организирано български отбор по спускане и 4Х за Световното в Италия. Всичко платено от БКС. Тогава вие, г-н Ковачев бяхте вътре, а натам заминаха 7 състезателя и както го наричате „помощен екип“ от 4 човека плюс двама двама професионални шофьори (помните ли защо бяхме толкова и защо ни трябваха двама шофьори?). И тогава квотата ни бе по-висока, ама и парите пак си бяха малко... Или щом има квота – да я изпълним. Би било чудесно, ама нека първо Контролният съвет провери къде, по дяволите, се намира АВТОБУСЪТ, дето го има по документи... Както разбрахме, вие имате обаче доказателства, че нещо, ама не ви се задълбава... Малко звучи като клевета, ама да не задълбавам. Защо се върнах назад – защото това ходене, а и всяко друго, е плод на МОЕТО ръчкане и МОЯТА инициатива и само аз знам какво ми коства всичко това – но да не задълбавам... 

През сезон 2017 за ПЪРВИ път замина организирано български отбор по спускане – този път на Европейско първенство. Сега беше доста по-трудно. Причината е проста – финансирането е спряно от началото на април. Контролният съвет знае добре защо или пък не... Това е просто „уточнение“, а не оправдание. Защото ако беше оправдание, досега да съм теглил една майна на всичко... Та по темата с парите – заминаването, престоят и всичко са за МОЯ сметка и на Камен Недков, на когото БЛАГОДАРЯ за търпението и за мъжкото държание! В една предна дискусия някой ми поиска документи, доказващи това – ами просто се обадете на момчетата, пътували към Италия, щом трябва да доказвам нещо, все едно за първи път се набивам за колоездене. Не съжалявам, ама ме е яд, че усилията ми и тези на близки мои приятели стават дъвка за нечии интереси... Даже и в Евроспорт се чу плачът от вашето НЕучастие, г-н Ковачев...

Относно (не)пускането на официална покана - да, това е моят грях. Очаквам да бъда разпнат за нарушение на устава. Нищо, че всички състезатели бяха информирани и писмено, и устно, за да спестим време. Този проблем няма да го има вече, защото поне аз губя всякакво желание да търся възможности и пари, за да имаме национален отбор на големи спортни прояви. Аман...

Защо не отидохте, г-н Ковачев? Казах ви по телефона – според критериите, публикувани на сайта на БКС още на 12 април (всъщност препубликувана новина от август 2016 година) - http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=221, Националният селекционер може да предпочете по-млад състезател (със седем години),  който във вашия случай е следващ след вас по точки (съгласно наредбата). Това може да не ви харесва, може да наричате г-н Чолаков некомпетентен и какво ли още не, но нито можете да посочите един подготвен и лицензиран МТБ треньор, нито пък някаква скрита подбуда. Целият УС категорично подкрепяме идеята да се инвестира в младите. Думата инвестира съвсем не е случайна! Догодина вие влизате в категория МАСТЕРС – само да припомня! И още веднъж – ако имате някакви доказателства, че има скрит план (явно за крадене на пари, защото друго обяснение нямам) да не използваме всички квоти – моля представете ги. Не забравяйте, че има и други дисциплини. В момента се подготвя пътуване на Балканско и на Европейско по ХСО...

За останалите души „съпътстващ персонал“ – те всъщност са ваши колеги (приятели ще звучи силно). Защо точно те? Ами защото БКС няма транспорт... Нека не се налага да правя обществено достояние искането от някои хора на наем за ползване на бусове и т.н., познати от предни пътувания. Някак си е бизнес правилно, но инак... май не... Та отиват мои приятели – без хонорар, заради мен... Благодаря, Павка! Между другото, наистина питайте състезателите как ще запомнят това пътуване! Питайте и вие, г-н Ковачев! Може и официално, чрез медиите... Аз лично чух думите – „за първи път се почувствахме отбор“. Да - имаше проблем при тръгването, да - Камен Недков се отказа да пътува (уважавам решението му и знам подбудите му), но все пак нещата не винаги стават по план. Да – лично ви казах всичко това и ви предложих да поемете отговорност и да помогнете, като предоставите бус и някак си да подменим „помощния персонал“ с вас. Причината е практична, а не скрита и покрита... Естествено може да я представите както искате... 

И последно – нямам... НЕ – НЯМАМ!!! никакъв, ама никакъв интерес да режа някакви квоти или да манипулирам състава на националния отбор, но пак ще повторя – съгласно критериите и наредбата, изборът на конкретни състезатели за конкретно събитие зависи както от сбора на натрупани точки, така и въз основа на налични средства и фактора младост. Младост, защото някой трябва да ви наследи, г-н Ковачев! Или бъркам?

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar caspar
0
 
 
Аз пък не чух нищо хубаво от състезателите относно заминаването на Европейското, а десетките пропуски, които ми изредиха - няма да ги споменавам.
Няма да казвам, че критерии и преценка са 2 различни неща! Няма да казвам и каква е работа на КС, както и недей да ни прехвърляш вашите задължения. Имаме отношение към сегашното управление. Би трябвало да сте достатъчно компетентни да сезирате правилните институции и да се предприемат мерки за предишното ръководство.

Относно заминаването на Световното ни миналата година, няма да коментирам всички пропуски, нежеланието на някой да помагат и "организираните екскурзии" на някой хора, които уж са дошли да помагат. Достатъчно пропуски и грешки направихте, но не е проблемът в допускането им, а в бъдещето им отстраняване, което аз не виждам.

Все още както аз, така и другите клубове очакваме официален отговор, по официалния ред - ясно и точно аргументирани, точка по точка. Публичното изказване беше призив за официален отговор и очаквам последващата кореспонденция да се води по общо приетия ред. От мен няма да има повече коментари, освен в имейл кореспонденцията ни!
avatar daangel
0
 
 
Малко манипулативно и субективно звучат думите ти, Росене! Аз чух, че един чул, че те казали, че били направили, ама не направили, когато ходили или пък не ходили... Спокойно - и отговор ще получиш, а и няма да се тревожиш повече. Не бих си помръднал и пръста повече за отбора и неговото ходене, където и да е. Дори до Цръклевци... На треньорски съвет, на който може и да дойдеш, ще предложа да се избере координатор само за национален отбор по спускане, който да пише, да се аргументира (по устав) и да се бори за бюджет. Ще предложа теб, както вече го направих за участието ти в КС...
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 13 Юли 2017 10:06 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори