Начало Други Спортни новини БКС е с ново ръководство
БКС е с ново ръководство
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 15 Март 2014 17:10    Печат

Голямата новина след извънредното отчетно-изборно събрание на Българския колоездачен съюз, което се проведе на 14 март в София, е, че новият председател на колоездачната ни федерация се казва Евгени Димитров. За щастие новините не се изчерпват само с това, тъй като през последните години смени в ръководството не са липсвали, но това не е водело и до кой знае какви положителни промени за планинското колоездене. Има ли шанс сега нещата да се променят?

Има, макар че за новия първи човек в БКС аз лично не зная почти нищо, освен че е бил депутат, което в България не е задължително плюс. ;) Хубавото след 14 март обаче са допълнителните новини:
- 16 нови клуба са били приети като членове на съюза, повечето от тях с МТБ насоченост. Това дава много повече възможности за "ръчкане" в посока на планинското колоездене, но е свързано и с отговорности, нека не го забравяме.
- Данаил Ангелов от Concept Creative бе избран за член на Управителния съвет - няма да му пожелавам лека работа, защото няма как да е такава, но му пожелавам да може да свърши колкото се може повече работа в полза на нашия спорт.
- Росен Ковачев бе избран за член на Контролния съвет, т.е. на още едно важно място клубовете по планинско колоездене ще имат човек.
- Особено ценна е и една промяна в устава, която позволява към Управителния съвет да бъдат създадени легитимни помощни органи - комисии, отговарящи и подпомагащи различните видове колоездене - шосейно, пистово, планинско, ВМХ и дори траял.

За съжаление аз нямаше как да се раздвоя и да присъствам на това събрание, което по думите на очевидци е продължило 7-8 часа. Затова и малко се забавихме с информацията, нито пък има как да ви предоставим пълна такава, но ви препоръчвам горещо да прочетете един сборен "репортаж" от разкази на участници в събранието, който е публикуван при нашите приятели от Bikeporn. От тази статия всъщност ще научите доста: http://www.bikepornmag.com/?p=2883.

Особено внимание в този репортаж обърнете на споделеното от Симеон Стоилов. Симо е сред хората в нашата общност, които са имали най-много вземане-даване с БКС, той познава от години процедурите и, уви, интригите там, така че неслучайно неговото мнение прилича на кратък, но доста добър анализ, и в него той казва много важни неща и за това какво ще трябва да подобрят клубовете, ако искат да са активни участници в положителни промени.


Add this to your website

Коментари

avatar cholla
0
 
 
Честито на печелившите! За останалите нали знаете...

Аз като страничен наблюдател ще си позволя отново да спомена лично мнение, а именно - за доброто на БГ МТБ Много (На)Далеко от БКС!
avatar insight
0
 
 
Бих се радвал новоприетите клубове с МТБ насоченост да бяха споменати поименно.
Бих се радвал да съм сигурен, че тези 16 клуба няма да бъдат експлоатирани като предизборне евро-кампания и след това да бъдат сритани в ъгъла... щото тоя филм сме го гледали.
avatar ema_concept_creative
+1
 
 
Здравей, част от новоприетите клубове, за които се сещам в момента са : Фрий Райдерс Юнайтед (нашият отбор), Underground riders (Габрово), Shore Inviders (Бургас), True Riders, Enduro Warriors (Севлиево), BТ Sofia, Champions factory, Gravity, Indusrial и др. Аз мисля че всички клубове са легитимни и в тях членуват хора, които работят за планинското колоездене и не биха позволили да бъдат използвани за "предизборне евро-кампания"
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 15 Март 2014 18:03 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори