Календар на БКС за 2014 г. - призив към клубовете за включване
Написано от БКС, Любомир Ботушаров    Сряда, 04 Декември 2013 16:50    Печат

Във връзка с изготвянето на състезателния календар към БКС по колоездене на шосе и маунтин байк, молим клубовете, желаещи да организират състезания по крос-кънтри /XCO/ и маратон /ХСМ/ да посочат дати за провеждане на състезанията. Датите за Държавните шампионати са както следва: 26-27.07.2014 XCO, 28.09.2014 XCM. За подробности и подаване на информация клубовете могат да се свържат с Николай Стамболийски на мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0878901822.

В тази връзка можете да видите и следната новина в сайта на Българския колоездачен съюз: http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=55

Към това кратко съобщение ще добавя и съвсем кратък коментар, изпреварващ някои от първите въпроси, които идват наум. Както е видно, основна движеща сила в създаването на такъв календар и Николай Стамболийски от КК "Варна", който бе и треньор на националния ни отбор по крос-кънтри през 2013 г. във връзка с Балканското първенство. КК "Варна" е един от най-активните и силни в страната, включително и в планинското колоездене, и чест прави на Нико, че се опитва да бута нещата към създаване на някакъв адекватен и припознат от БКС календар. Доколко самият Български колоездачен съюз е заинтересован от това остава под въпрос - сами виждате, че за спускането (където имаме от години и международни състезания) не става и дума, но поне за ХС дисциплините вече има няколко клуба в БКС, които явно се опитват да променят поне малко ситуацията.

Настоящото съобщение е адресирано най-вече до клубовете-организатори, а за нас като публика остава да видим след някой и друг месец какво ще се появи като календар - ще ви държим в течение, когато се появи нова информация по въпроса.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 04 Декември 2013 20:32 )