Начало Други Други статии Шестнадесет души на едно трасе (без да броим кучето)
Шестнадесет души на едно трасе (без да броим кучето)
Написано от Станимир Илиев    Вторник, 09 Април 2019 16:43    Печат

След години къртовски труд по изцяло ръчно изгражданото от доброволци трасе Relyovo Fun Trail, решихме тази година да се включим официално в обявената кампания на IMBA Европа - Take Care of Your Trails. Бяхме едно от трите официално добавени на картата на кампанията трасета в България.

Хареса ни идеята на тази кампания, защото всъщност тя изцяло се припокрива с нашето разбиране за нуждата от признание на доброволците, допринасящи с труда си както за грижата за трасетата, така и за цялостния имидж на нашия спорт.

Под шапката на кампания или не, традиционно всяка година периодично всички ние, припознали някое като „нашето любимо трасе“, и без друго почистваме от листа, иглички и боклуци пътеките си преди активния сезон, трасираме и изграждаме нови линии, оформяме скокове, виражи, дропове; казано иначе – отдаваме грижа и любов на трасетата си.

Регистрирахме се в сайта за провеждане на кампанията при нас за 07.04.2019 г., нанесоха ни на картата и се започна с подготовката. Предчувствието, че този път в почистването на трасето ще се включат повече хора се оправда, затова на първо място се погрижихме да осигурим повече инструменти. Знаем, че голия ентусиазъм понякога върши чудеса, но с инструменти нещата стават по-бързо. :)


Държа да отбележа с нескрито удоволствие, че нашите доброволци заприиждаха от няколко лъча – казвам това, за да изтъкна, че този път разкрасяването и удължаването на трасето Relyovo Fun Trail се дължи не само на местни усилия. Огромни благодарности на всички, пропътували разстоянията и отделили от свободното си време в името на тази кауза и кампания! Специално искам да благодаря и на един от доброволците - Петър Милушев, който не само копа на трасето, ами и дари инструменти за целта!

И ако донякъде е разбираемо участието на хора, идвали да се позабавляват на нашето трасе, то присъствието и помощта на такива, които за пръв път ни посещават, бе особено приятно.

Реклама

Ще ви разкажа накратко какво и как се случи при нас.

Положихме началото, като с част от участниците се срещнахме в кафенето в с. Рельово. Как иначе без едно стимулиращо усилията ни кафе! Други, подвластни на ентусиазма си, отидоха направо на трасето. Общото за всички доброволци беше страхотното настроение и превръщането на една иначе уморителна работа в забавление.


Събрахме се, спряхме се на три основни задачи за деня и след като се разпределихме по групи и си харесахме съответните инструменти, се започна. Може би е важно да уточня, че едва ли щяхме да постигнем такъв синхрон в работата, ако не беше се включил един от основните организатори – кучето Джони. Безспорно надарен с мениджърски умения, лакомия и игривост, успя ефективно да мобилизира и забавлява присъстващите. :)


Успяхме да удължим трасето с чисто нова финална част, да оформим нов натурален скок и да изградим нов вираж. Разбира се, има още доста работа по окончателното им завършване, но кой е казал, че всичко може и трябва да се свърши за един ден?! В крайна сметка имаме трасирани нови 500-600 метра, почти завършено удължаване от 100-ина метра и още работа за половин китайски народ. Най-важният резултат от деня за мен беше, че се събрахме приятели, забавлявахме се на макс, спускахме се по трасето, а и отметнахме доста работа междувременно.


Щом взе да преваля денят, усетихме, че сме огладнели като вълци и на никого през ум не му мина мисълта да се съпротивлява на идеята на Милан Димов да „хапнем в местния МОЛ“. :) Както традициите повеляват, след работата и забавленията по трасето поседнахме в селската кръчма, хапнахме, пихме по биричка и през смях и закачки завършихме деня; както се казва - тез три неща.

Един забавен, полезен и запомнящ се ден за всички нас, както ще се уверите сами от снимките и видеоматериалите.

До нови срещи!

Станимир Илиев
No Brainz

Видео от Милан Димов:Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 10 Април 2019 08:01 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори