Начало Други Други статии Очаквайте откриването на байкпарк Рилски езера!
Очаквайте откриването на байкпарк Рилски езера!
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Четвъртък, 21 Юли 2016 11:35    Печат

Местата с трасета, изградени специално за каране на планински велосипед, в разгара на лято 2016 ще се увеличат с още едно! И не само това, ами то ще е доста близо до София, така че карачите от столицата ще могат често и лесно да отскачат дотам за ден или два каране.


Новината звучи така: община "Сапарева баня" съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и Рила спорт АД изгражда велопарк на територията на Рила планина. Паркът се намира на 80 км южно от София (непосредствено под Седемте рилски езера). Официалното откриване ще се проведе на 6 и 7 август 2016 на поляната при долна станция на лифта за качване към Рилските езера. На 6 август (събота) посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Това ще бъде началото и по-подробна информация и програма на събитието очаквайте съвсем скоро. Не по-малко интересни са обаче и бъдещите планове на действащите лица в тази инициатива.


Предстои изграждането на още няколко планирани трасета - за спускане, ендуро, крос-кънтри, както и прочистване и маркиране на велотрасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня. С изграждането на този маршрут посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта чак до града в подножието на планината. Маршрутът ще бъде с дължина около 15 км и постоянен лек наклон надолу.

"Целта ни е да изградим добре структуриран байкпарк, предлагащ много удобства за посетителите" добавят от Чемпиънс Фактори. "Той ще бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера."


Много снимки от подготовката и изграждането на трасетата и елементите по тях, както и винаги актуална информация можете да намерите във Фейсбук страницата на този най-нов български байкпарк: https://www.facebook.com/Champions-Factory-Bike-Park-Rila-Lakes-1267430633268398/.

Не пропускайте да пробвате трасетата и на живо на 6-7 август... или пък по-късно. Ако не сте се досетили сами, ще ви подскажем, че след хубав ден каране долу в Сапарева баня може да разпуснете и с минерален басейн. ;)Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 21 Юли 2016 12:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори