Начало Други Други статии Започва кампанията "Искам колело"
Започва кампанията "Искам колело"
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 19 Май 2014 09:07    Печат

Всяко дете знае, че карането на колело е най-лесният начин да се почувства живо и истински щастливо. Дарявайки колело на едно дете, вие му подарявате свободата да избере своя път.

Водени от това разбиране, по идея на Антон Настев и с реализация от клуб "Чемпиънс Фактори", няколко от българските производители на велосипеди, заедно с водещи медии за планинско колоездене, организатори на събития и магазини се обединихме около провеждането на тази дарителска кампания, целяща да осигури велосипеди за деца, лишени от родителски грижи, в няколко домове на територията на страната.


alt

Цел на кампанията

Кампанията има за цел да събере средства за закупуването на велосипеди, които впоследствие да се дарят в домове за деца, лишени от родителска грижа. Целта е във всеки един от домовете да бъдат дарени между 5 и 8 велосипеда в зависимост от размера на събраните средства и броя на домовете, които ще бъдат посетени.

Благодарение на предишни проекти на спортен клуб „Чемпиънс Фактори” в такива домове, имаме предварителна представа в кои от тях даренията биха довели до реална полза за децата, така че велосипедите ще бъдат насочени само към такива места.

Организатори на кампанията

  • Спортен клуб „Чемпиънс Фактори” -  клуб, занимаващ се с развитието и популяризирането на колоезденето в България, официален член на БКС.
  • MTB-BG.com - най-голямата медия за планинско колоездене в България.
  • Антон Настев – секретар на събитието и инициатор на кампанията

Срок и обхват на кампанията

Кампанията ще се проведе в рамките на два месеца през пролетта и началото на лятото. Началната ѝ дата е 19 май 2014 г.

Крайният срок за набиране на средства е 1 юли 2014 г. След това с набраните средства ще бъдат закупени велосипедите и каските и ще бъдат дарени на домове за деца, лишени от родителски грижи, като наред с това ще се проведат и теоретични и практически обучения на децата за безопасно каране на велосипед.

Основни партньори

MAXCOM

DRAG

RAM BIKES

MTB-BG

CONCEPT CREATIVE

BIKEPORNMAGAZINE

DMS - система за дарителски смс-и

и веломагазини в София и страната.

Набиране на средствата

Средствата за кампанията ще се събират по няколко основни начина:
- дарителски смс чрез системата DMS
- превод по банкова сметка
- дарителски урни в партньорски търговски обекти - такива вече функционират в магазини All Mountain, Drag Zone, Maxbike и True Riders, предстои да бъдат поставени и на други места
- дарителски урни по време на спортни и други мероприятия, организирани от партньорски организации


Прозрачност при събиране и изразходване на средствата

Урните ще бъдат разпечатани и преброени в присъствието на комисия, съставена за целите на кампанията. Комисията ще има следния състав:

  • Дидар Амин – председател на СК “Чемпиънс Фактори“
  • Любомир Ботушаров – собственик на MTB-BG.com
  • Антон Настев – секретар на кампанията
  • Поне един представител на някой от главните партньори

След приключване на процеса на броене, ще се състави и подпише протокол с точната сума. Впоследствие средствата ще бъдат вложени в банковата сметка на клуба, за да се преведат на партньорските фирми, предоставящи велосипедите.

Сумата от събраните средства по банков път ще бъде обявявана периодично на интернет страницата на СК „Чемпиънс Фактори“, както и в MTB-BG.com.

Сумата, събрана чрез получаване на SMS-и за съответния месец ще бъде отразявана в началото на следващия месец на интернет страницата на DMSBG.COM

В края на кампанията ще бъде изготвен подробен отчет за събраните средства и начина им на изразходване. Отчетът ще бъде публикуван на интернет страницата на СК „Чемпиънс Фактори“ и в MTB-BG.com.

За всякаква актуална информация следете Facebook страницата на кампанията: https://www.facebook.com/iskamkolelo


Add this to your website

Коментари

avatar snqg
0
 
 
Това ли е IBAN-a BG48PIRB74241604152160 ?
avatar sergeh
0
 
 
СК "Чемпиънс Фактори"
БАНКА ПИРЕОС - PIRBBGSF
BG48PIRB74241604152160
Дарение за кампания "Искам колело"
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 26 Май 2014 23:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори