Начало Други За MTB-BG.com Промени в Индекса на маршрутите - март 2017 г.
Промени в Индекса на маршрутите - март 2017 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 09 Март 2017 07:28    Печат

Откакто бе създаден преди три години, Индексът за маршрути и GPS следи се превърна с лекота в най-следения материал, публикуван някога в MTB-BG.com. До момента той е бил отварян над 50 000 пъти, което не оставя в нас съмнение относно това дали е интересен и полезен за читателите ни.

През 2017 г. започнахме и новата рубрика "Видео от пътеките", която засега също се радва на засилен интерес и активност - благодарим на всички приятели и читатели, които ни изпращат материали за нея! Припомням, че основната ѝ функция е да онагледява чрез видеоматериали публикувани или непубликувани в МТБ-БГ пътеки и маршрути, като най-често към видеото има и линк към GPS следа, независимо къде се намира последната. Точно заради това тази рубрика е част от раздел "Пътеки", а не от раздел "Галерия".

Две и две прави четири, а понякога и повече, нали? Новата рубрика ни доведе до идеята, че освен техническа трудност и физическо натоварване, към Индекса на маршрутите и GPS следите можем да добавим и връзки към видеоклипове от тях, публикувани в МТБ-БГ, защото хем е модерно, хем е полезно, че даже е и надъхващо. Тъй като рубриката "Видео от пътеките" съществува съвсем отскоро, преровихме изцяло базата с публикувани видеоклипове в рубриката "Видео" и добавихме в Индекса всички материали, които могат да имат подобна онагледяваща функция за някой маршрут.

В Индекса добавихме и някои пътеки, за които към настоящия момент има само видеоклип(ове), но не и описание/GPS следа. Най-често това са трасета в рамките на байкпарковете или на други места и като такива са лесни за намиране, т.е. не е необходима карта, навигация и описание. В крайна сметка важното за нас е хората да намират по-лесно и повече информация и идеи за каране, а това, че в някои случаи информацията ще е по-детайлна или по-опростена, остава на втори план.

Наличието на видеоклип(ове) за даден маршрут или пътека в Индекса е отбелязано чрез една от двете икони: или 

По-голямата използваме, когато има само един видеоклип. Ако филмчетата за дадена пътека/маршрут са повече, тогава използваме съответния брой малки икони, като всяка от тях е линк към отделен видеоклип и са подредени от по-нов (ляво горе) към по-стар (дясно долу) в рамките на съответното поле от таблицата.

Надяваме се, че с това и с ваша помощ ще направим картата на пътеките и маршрутите на МТБ-БГ по-пълна и най-вече по-интересна, защото активният сезон започва и е време да караме здраво! Ако случайно ви липсват идеи къде, индексът е добра отправна точка.

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar maddrum
0
 
 
Еха :) Все по-добре става, да си призная точно така си го представях да се случи.
Сега остава само Любо да си вземе една камера и да прави онагледяващи клипове за новите пътеки :)
avatar admin
0
 
 
Аз камера отдавна имам, ама честно казано ми идва малко в повече като оборудване, а и за момента хич не ме влече после да монтирам и сглобявам... но ще помисля пак по въпроса. ;)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 09 Март 2017 09:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори