Начало Събития Събития България (архив) Национален шампионат по планинско колоездене 2004
Национален шампионат по планинско колоездене 2004
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 19 Октомври 2004 07:25    Печат
Октомври 2004 очевидно се превръща в месеца на състезанията за живущите в София (а и не само за тях)... Първо бе Bike Weekend-ът над Симеоново, организиран от БАС и БФПК на 9-10 октомври, който се превърна в най-голямата проява от този род, осъществявана досега в България. На 23 октомври очакваме с интрес провеждането на ендуро състезание по крос-кънтри на Витоша с изкачване на Черни връх, организирирано от Веломания. А между тях, на 16-17 октомври, се проведе и Националният шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и крос-кънтри. Организатори бяха БФПК и БКС, а спонсори "Da-da", Български спортен тотализатор, сладкарници "Лучано", "Puma" и БАС.
За съжаление състезанието бе обявено доста късно (по време на Bike Weekend-а), а времето през цялата седмица бе студено и дъждовно. Това спря много хора от участие, но въпреки всичко най-добрите карачи застанаха на старта, а публиката край лентите (която не беше малко, особено в неделя, когато слънцето се показа) знаеше, че надпреварата в тези условия със сигурност ще е интересна.

Мястото на състезанието отново бе над Симеоново. Затова и трасетата имаха доста прилики с тези от Bike Weekend-а, особено това за крос-кънтри, при което имаше само малка промяна при изкачването. В DH промените бяха повече, а лошото време помогна допълнително мужду двете състезания да няма почти нищо общо.
 
 
 
 

 
 
 

Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 21 Декември 2009 09:00 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори