Начало Събития Събития България (архив) Трансродопски велотур 1 - от 3 до 6 май 2014 г.
Трансродопски велотур 1 - от 3 до 6 май 2014 г.
Написано от Организаторите    Петък, 18 Април 2014 14:06    Печат

Искате ли да се потопите в Източните Родопи по някои от етапите на Трансродопския маршрут? Хората, които осъществиха този проект, а именно "Новото тракийско злато" и Къща за книги и приключения, ви предлагат тази възможност в началото на месец май 2014 г. Вижте подробностите:


Това е няколкодневен преход с колело по вече маркирания от "Новото тракийско злато" и "Къща за книги и приключения" веломаршрут.

КОГА

От 03 до 06 май на 2014 година.

КЪДЕ

В Родопите.

КАКВО

Ден 1 - 3 май - събота
Сборен пункт - 12 ч в инфоцентъра в село Момчиловци. Водач на колоездачната група ще е Васил Флоров от Къща за приключения. Мятаме се на колелата за кратък следобеден преход до село Вишнево, където ще е първата ни нощувка в къща за гости "При Баръма". От къщата гледката към планината е невероятна, а вечерта ще премине под звуците на родопска музика.

Ден 2 - 4 май - неделя
След закуската отново яхваме велосипедите и се отправяме към село Гълъбово. От Гълъбово започва стабилно изкачване до връх Лочката. След него пътеката се вие между селата Латинка и Любино, а река Арда току се появява в краката ни, за да ни дари с прекрасни панорами. След Хладилната пещера ще покараме малко по асфалтов път покрай язовир Кърджали, ще преминем по въжения мост при село Сухово и ще се позиционираме за вечерта във вила на брега на язовир Кърджали в село Главатарци. Колелата да си почиват, ние също.

Ден 3 - 5 май - понеделник
В този ден ще тръгнем рано с буса, за да се придвижим до село Летовник (на южния бряг на Върбица) и да избегнем градската част на Кърджали и главния път. Ще пием по кафе при Дейв в бившето училище в селото - днес превърнато в уютен хостел. От Летовник велотурът ни преминава през искрящо зелените дялове на Източните Родопи чак до ловното стопанство на десния бряг на язовир Студен кладенец. Заслужената почивка ще е на брега на язовира сред елени лопатари и реещи се в небето лешояди.

Ден 4 - 6 май - вторник
Днес ще направим едно последно завъртане на педалите (плюс малко бутане) в дивата Бойник планина - ще се качим до върха по Трансродопския маршрут и ще слезем по локална екопътека към началото на стопанството. Там ще ни чака буса, с който се изнасяме обратно към Момчиловци и оттам - всеки по родните места. До скоро на любимите ни Родопи - величествени, екзотични, първични ...

Снимки от преживяното по тези места. (кликнете тук)

КОЛКО

Такса за участие - 80 лв. на човек.

Минимумът участници за осъществяване на програмата е 16 човека.

Таксата включва:

1. Съпътстващ транспорт от Момчиловци по описания маршрут и обратно
2. Професионален водач
3. Застраховка

Не включва:

1. Нощувки и храна
2. Велосипеди, лична екипировка, палатки (във всяко място, предвидено за спане, има възможност и за палатков лагер).

Водачите:

Опитни планински водачи и инструктори с многогодишна практика в страната и чужбина.

Общи условия:

1. Краен срок за записване: 30 април 2014 г.

2. За повече информация и записвания, пишете на : mihaela_kircheva (at) abv.bg

или се обадете на 0887 602 678, Кирил Макаров

или на е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

3. Минимален брой участници, необходим за осъществяване на велотура - 16 човека


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 18 Април 2014 15:27 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори