Начало Събития Събития България (архив) Обиколка на Витоша 2014 - подробности
Обиколка на Витоша 2014 - подробности
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 29 Март 2014 15:26    Печат


Датата за Обиколката на Витоша 2014 бе обявена още преди няколко месеца и повечето ни читатели знаят, че най-масовото състезание по планинско колоездене тази година ще се проведе на 14 юни. Знае се също, че ще има промени в маршрута, които ще го направят малко по-дълъг, т.е. точно 100 км. Ние обаче изчакахме да се появят малко повече подробности, за да обявим повечето от тях наведнъж. Ето ги:

Маршрут

През 2014 г. Витоша 100, както е най-краткото наименование на Скороходната и колоездачна обиколка на Витоша, ще бъде наистина с дължина около 100 км. За целта маршрутът е променен на две места. Първото е в района над с. Ярлово, където спускането няма да е по най-прекия път от седловината под вр. Смильо към селото, а ще се продължава по билния път към Букапреслапския превал, където минава границата между Витоша и Верила и оттам участниците ще се връщат към Ярлово. Следващият нов участък е между Ярема и ханче "Брезите" - този път спускането няма да е по автомобилния път, а по черни пътища до шосето Железница-Плана и с кратко изкачване по него до ханчето. Имайте предвид, че с тези промени две от най-скоростните спускания биват заменени от по-плавни такива, даже на места има и леки изкачвания, т.е. времето за преминаване за някои участници може да се увеличи поне с един час. Ето и карта от сайта на организаторите, на която се вижда новият маршрут:


Регламент и организация

Макар че в тази насока повечето неща са отдавна установени и вървят гладко и изпитано, за 2014 г. има една важна промяна, а именно:

Стартът за колоездачите ще бъде даден в 06.00ч пред резиденция Бояна, 18 часа по-късно на също място в 24.00ч. ще стартират скороходците. Това ще даде възможност на състезателите да участват в двете дисциплини.

Регистрацията отваря на 01.04.2014 г. и приключва на 15.05.2014 г. До участие ще бъдат допуснати 700 колоездачи и 400 скороходци. Участниците трябва да се регистрират в сайта, след което да заплатят стартова такса до 15.05.2014 г. Неплатилите участници ще отпаднат от стартовия списък и ще бъде дадена възможност на други състезатели.

За повече информация следете сайта на организаторите: http://www.vitosha100km.bg/


Add this to your website

Коментари

avatar capoeira
0
 
 
А бре кой ще е този Чъкк Норис който ще участва и в двете дисциплини.
avatar nikkin
0
 
 
Чък "Уолтър" Норис например... ще има 15 часа да си почине човека...
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 29 Март 2014 23:55 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори