Начало Събития Събития България (архив) Календар на БКС за 2014 г.
Календар на БКС за 2014 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 10 Март 2014 12:00    Печат


Когато публикувахме за пръв път тази статия в средата на февруари, се надявахме тя да има продължение. Сега се наложи да напишем изцяло нова, макар и под същото заглавие, защото Българският колоездачен съюз допълни вътрешния календар за планинско колоездене, с което и доста неща се изясниха.


Предполагаме, че и това все още не е окончателният вариант на календара, но в него вече са добавени още няколко събития, освен националните шампионати, а и по отношение на тях има важни изяснявания.

Така например вече няма съмнение за това, че се предвиждат национални първенства във всички основни дисциплини на Международния колоездачен съюз, а именно: XCO, XCE, XCM, DHI и 4X. Конкретните дати и места изглеждат така:

19 юли - XCE държавен личен отборен шампионат - София

20 юли - XCО държавен личен отборен шампионат - София

26 юли - 4Х държавен личен отборен шампионат - Боровец

27 юли - DHI държавен личен отборен шампионат - Боровец

28 септември - XCM държавен личен отборен шампионат - София-Мургаш

Наред с тези много важни за родните състезатели събития, са добавени и три дати за ХСО състезания за Купа "България" - 17-18 май в Стара Загора, 13 юли в Узана, Габрово и 12 октомври в Шумен.

Включени са и още няколко големи и/или традиционни състезания като Pamporovo Bike Cup 2014 (UCI class 1 и отворени класове), старозагорските велоралита "Зарата" и "Средна гора" и състезанието по спускане на Витоша Home Mountain Bike Cup 2014.

За всяка от проявите са посочени и възрастовите групи/категории, в които ще се състезават участниците.

Предполагаме, че в календара на БКС може да бъдат добавени още събития, така че няма да е лошо да хвърляте по един поглед тук:

http://www.bcu.bg/cycling_races.php?language=1&sel=5&discip=3&submenu=1


Add this to your website

Коментари

avatar motomarzel
0
 
 
В календара има провописна грешка - не може да има 2 ДЛШ по ХСМ (крос кънтри маратон) - най-вероятно събитието обявено за 20-ти юли е ХСО (крос кънтри олимпик).
avatar dimitariv1
0
 
 
26 юли - 4Х държавен личен отборен шампионат - Боровец ???? Ще се прави трасе за 4Х или е грешка ? Или ще стане като миналата година и ще има промени няколко дни преди състезанията ??!? Много въпросителни станаха ....
avatar pinky76
0
 
 
28 септември - XCE държавен личен отборен шампионат - София-Мургаш
Tук би трябвало да е ХCM (крос кънтри маратон).Все пак трасето е 60км дълго. :D
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 13 Март 2014 08:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори