Начало Събития Събития България (архив) Календар на БКС за 2013 г. - планинско колоездене
Календар на БКС за 2013 г. - планинско колоездене
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 05 Февруари 2013 12:54    Печат

Ето, че най-сетне доживяхме да видим официален календар за състезанията по планинско колоездене, публикуван от Българския колоездачен съюз. Вярно, той все още не е толкова пълен, колкото на всички ни се иска, но все пак е важна стъпка в правилната посока, която заслужава добра дума.

В първите няколко реда на таблицата са изброени европейските първенства в различните МТБ дисциплини, както и Световното първенство в ЮАР. Тези събития присъстват заради това, че България има право да изпрати за участие в тях определена квота, но дали това ще се случи и за кои точно мероприятия в момента можем само да гадаем.

Следват събитията в България, като те са предимно в ХС дисциплините - единственото изключение е Националният шампионат, който пък изглежда ще е поделен между курортите Боровец и Пампорово. Защо отсъстват DH състезанията? Засега имам само предположения в тази насока, но така или иначе много от тях вече са обявени дори като международни събития в календара на UCI, утвърдени са като прояви и може би точно заради това са останали извън календара, който на пръв поглед сякаш има за цел да утвърди някои от традиционните ХС състезания и особено тези във формат ХСО. Такива ще има поне четири през 2013 г. и те са обединени в Купа България, т.е. вероятно ще носят точки за крайно класиране и т.н.

Сами виждате, че за момента просто изказвам предположения (тъй като не ми се иска да бавя информацията), базирани на данните в таблицата долу - със същия успех може да го прави и всеки друг. Ще се опитаме в следващите седмици да съберем повече информация относно календара, включените и невключените в него събития, Купа България и т.н.

БЪЛГАРСКИ КОЛОЕЗДАЧЕН СЪЮЗ

СПОРТЕН КАЛЕНДАР - 2013 - Планинско колоездене

ДАТА ПРОЯВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА МЯСТО
МАЙ
11 - 12 Европейско първенство МТБ XCM юноши старша
мъже
девойки
жени
Зинген
22 - 23 Европейско първенство МТБ XCO юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Берн
ЮЛИ
4 - 7 Европейско първенство МТБ DH/4X юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Сопот
АВГУСТ
26 - 1 Световно първенство XCO/DH/4X юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Южна Африка
МАЙ
19 Купа България 1 ХСО юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Карлово
26 Купа България 2 ХСО юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Стара Загора
ЮЛИ
14 Купа България 3 ХСО Узана юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Габрово
20 - 21 Държавен Личен Шампионат ХСО/DH юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Пампорово - Боровец
СЕПТЕМВРИ
7 - 8 24-часов маратон юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Хисаря
22 Купа България 4 ХСО Шуменско плато юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Шумен
29 Държавен Личен Шампионат ХСМ/Мургаш, София/Бухово юноши младша
юноши старша
мъже
девойки
жени
Мургаш - Бухово

http://www.bcu.bg/cycling_races.php?language=1&sel=5&discip=3&submenu=1


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 05 Февруари 2013 13:18 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори