Начало Събития Събития България (архив) Второто състезание по ХС в Търговище
Второто състезание по ХС в Търговище
Написано от Борислав Труфев    Вторник, 09 Юли 2002 18:54    Печат
Както виждате, вече получаваме инхормация за състезанията извън София доста бързо и всички това е благодарение на Борислав Труфев, който ни я изпраща, за което сме му много благодарни. Вижте неговия репортаж от състезанието по крос-кънтри в Търговище, проведено на 7 юли 2002г., т.е. преди два дни. То беше петото за сезона в България и второто в този град. Ето ги и подробностите от Боро:
"Второто състезание по ХС в Търговище за сезон 2002 се проведе на 7 юли в местността "Борово око". Както обикновено дойдоха състезатели от цяла България, а също така и съдии, които всъщност са към БКС (Български колоездачен съюз). Организацията беше много лоша (както и на предното състезание в Търговище). Трасето беше маркирано с боя (поне този път състезателите нямаше къде да се изгубят) и изобщо не беше почистено, както подобава за състезание (имаше много стъкла и тръни). Това доведе до спукването на гумите на двама от най-добрите български състезатели по ХС. В общи линии нищо не беше както трябва. Дори възрастовите групи не бяха такива, каквито трябваше да бъдат – в брошурата (която беше изпратена до всички клубове по ХС в страната) пише:
11:00 старт деца 12 – 14 години – 2 обиколки; 11:30 старт юноши 14 – 18 години – 3 обиколки; 12:30 старт мъже над 19 години и ветерани над 35 години – 5 обиколки.

Всъщност обаче първи стартираха ветераните, които правеха 3 обиколки, след тях стартираха деца 12 – 14 години, които правеха 1 обиколка, след тях юноши - младша възраст 14 – 16 години, те правеха 2 обиколки (тази възрастова група не беше посочена в брошурата), след тях на старта бяха юноши - старша възраст 16 – 18 години, те правеха 3 обиколки и накрая стартираха мъжете, които правеха 5 обиколки.

Организатор на проявата беше "Велоклуб – планински орел". Трасето беше дълго 2200 м., а денивелацията му беше 48 м. Имаше средно стръмни баири нагоре и спусканията не бяха много трудни. Трасето никъде не беше обезопасено (то не че имаше нужда ама...) и публика почти нямаше. Участниците в отделните възрастови групи бяха много малко. Общо на старта се събираха по 5- 6 състезателя. Спонсори на това състезание бяха – ЕТ "Греко" и Веломаг "Лидер".

Класиране:

12 – 14 г.:
1. Емил Атанасов
2. Димитър Николов
3. Борислав Димитров

14 – 16 г.:
1 Николай Желязчев
2 Димитър Димитров
3 Велизар Иванов

16 – 18 г.:
1 Венцислав Василев (Шумен)
2 Момчил Терзийски (В. Търново)
3 Румен Батенбергски (Търговище)

мъже:
1 Желю Стойчев – Жеко
2 Анатоли Георгиев (София)
3 Димитър Иванов (В. Търново)

ветерани:
1 Валентин (Шумен)
2 Емил Димитров (Търговище)

Говори се, че ще има състезания по ХС, но засега не се знае кога и къде ще са. Когато разберем това, ще се постараем да ви информираме своевременно.

Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 06 Май 2009 08:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори