Начало Събития Събития 2019 iXS European Downhill Cup #2 Kranjska Gora 2019
iXS European Downhill Cup #2 Kranjska Gora 2019
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 06 Май 2019 09:47    Печат


Причината да пиша този кратък репортаж за втория кръг от Европейската купа на iXS, разбира се, е българското участие в него. Стивиан Гатев и Изабела Янкова бяха българските състезатели, които застанаха на старта, но ги очакваше едно от най-трудните състезания в живота им. Не бе нужно човек да е врачка, за да го предвиди - достатъчно беше да следи прогнозите за времето. Дори самите организатори в предварителната информация натъртиха на факта, че пълното с корени трасе вероятно ще се превърне в кошмар дори и за най-добрите, ако прогнозите за времето се сбъднат. А впоследствие дори се принудиха да променят програмата и да изтеглят финалите по-рано в опит да изпреварят апокалипсиса...На фона на всичко това има една добра и една не толкова добра новина.

Добрата новина е, че Стивиан Гатев успя да се класира за т.нар. супер-финал, т.е. да влезе в първите топ 30 на мъже елит. Това не се беше случвало до момента, а фактът, че го постигна в толкова неприятни за каране условия, е още по-впечатляващ. Вярно е, че в Кранска гора общият брой на участниците бе по-малък в сравнение с Марибор, вероятно и заради времето, но все пак извън супер-финала останаха над 50 човека, което означава, че Стиви е дал по-добро време от средното.


В състезателния ден Стиви завърши на 29 място от 36 участници в супер-финала. Затова браво и пак браво! 

Реклама

За протокола, най-бърз при мъжете бе австриецът Кевин Мадерегер, а при жените Леа Руц от Швейцария.


Кевин Мадерегер


Леа Руц

Както казах, има и не толкова добра новина - Изабела Янкова, която спечели първия кръг от тези серии в своята категория (жени до 17 г.), не успя да повтори успеха си в ужасните условия в Кранска гора и прекрати спускането си. Тя сподели за МТБ-БГ: „Паднах на такова място, че даже не можех да си избутам колелото надолу! Опитах се, но беше толкова стръмно, с 2 метра кал, ужасни корени и много камъни.“ За щастие Изи не е контузена или нещо подобно, така че се надявам скоро да ни зарадва отново с добро класиране. На всеки е ясно, че има дни, в които просто не върви...

Ако нещо ви се струва преувеличено, прочетете пълния репортаж в сайта на организаторите и разгледайте снимките! :)


Photos: Rick SchubertAdd this to your website

Коментари

avatar лю6oмиp димитpoв
0
 
 
Ето и видео, с отбрани моменти от състезанието :
https://www.youtube.com/watch?v=tbOGdjdMRQE
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 06 Май 2019 11:43 )
 

Партньори