Велоучилище МТБ-БГ | Курс за начинаещи - Бояна, 30 септември 2018
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 25 Септември 2018 19:04    Печат

Дойде време да организираме курс за начинаещи с начална точка в кв. Бояна и маршрут почти до Бялата вода и обратно. Всъщност дано времето да позволи да го направим, защото за неделя (30 септември) прогнозата все още е противоречива, но се надяваме да се подобри в наша полза. Все пак имайте едно наум, че е възможно при драстично влошаване на прогнозата обучението да бъде отменено. Засега обаче нека бъдем оптимисти! 

Ще се срещнем в градинката при Боянското ханче, където ще прекараме 1-2 часа в проверка на велосипедите и специализирани упражнения за баланс, позиция и други основни техники на каране. След тази загрявка на телата и уменията и след кратко, но стръмно изкачване по боянските улици, ще направим още една серия упражнения, но вече в планината. После ще се придвижим по пътека с лек наклон нагоре към Бялата вода, с 2-3 спирания за важни упражнения. При Бялата вода ще направим обедна почивка и ще обърнем посоката, като по обратния път към Бояна, тъй като наклонът е предимно надолу, ще направим още спирания за упражнения на конкретни участъци и техники на каране.

НИВО: начинаещи
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Пътеките са с трудност Т2 и Т3 - предимно с лек наклон, достатъчна широчина на повечето места и отделни по-трудни участъци, но без да са прекалено технични. Голяма част от времето ще е посветено и на „статични“ упражнения, които не са по планински пътеки, но са полезни и подходящи за начинаещи планински колоездачи.

Неделя, 30 септември 2018

09:00 - 09:30 - Регистрация (Бояна, градинката над площада при Боянското ханче, https://goo.gl/maps/X8TuKbMUD2A2)
09:30 - 13:00 - Кратки начални обяснения и упражнения (в градинката и на равно място в планината, малко след началото на изкачването).
13:00 - 13:30 - Обедна почивка (препоръчително е всеки участник да си носи някаква суха храна за хапване в планината).
13:30 - 16:30 - Каране по маршрут в близост до Бялата вода и обратно по пътека към Бояна и допълнителни упражнения (ако остане време).

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
- Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
- Да носят каска и ръкавици по време на упражненията - задължително!
- Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка - очила, наколенки, налакътници и др.
- Да участват с изправен планински велосипед.
- Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
- Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
- Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка "Злополука".
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 28 септември 2018 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 28 септември 2018 г. след 20:00 ч.

Формуляр за записване: https://drive.google.com/open?id=1NGOPxF4bwOEcM0UHNpxdiyJSU5ccTbss8BogmR_yxSk.

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=194006.

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/2204969806448577/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 25 Септември 2018 22:14 )