Начало Събития Събития 2017 Държавен личен и отборен шампионат по XCО 2017 | Класиране и кратък репортаж
Държавен личен и отборен шампионат по XCО 2017 | Класиране и кратък репортаж
Написано от Любомир Ботушаров, Тодор Балчев    Събота, 29 Юли 2017 23:05    Печат

Макар и с известно закъснение, стигнахме и до репортажа, който Тодор Балчев от Ram Bikes подготви за МТБ-БГ от състезанието по ХСО в Шумен, национален шампионат в тази дисциплина, което се проведе на 23 юли. Този път снимките са само от награждаването, тъй като самият Тодор стартира като участник, но както ще разберете, не успя да завърши всички обиколки, затова пък проследи в детайли голямата борба за първото място при мъже-елит.


Преди това обаче, ето ги резултатите:


Мъже Елит 
1. Александър Алексиев – Несебър 
2. Емил Стойнев – Рам байкс
3. Николай Стамболийски – КК Варна


Мъже U23
1. Лъчезар Ангелов – Рам байкс
2. Александър Минчев – Левски
3. Михаил Михайлов – Хемус Троян

Жени Елит
1. Анелия Карагьозян – Илчов баир
2. Ирена Стефанова – Илчов баир
3. Ася Мицева – Грийн уей

Мъже Мастърс 30+
1. Николай Костадинов – Зарата 
2. Николай Дянков – Янтра Исполин
3. Петър Христов – Велос

Юноши 17-18
1. Ясен Александров – КК Варна
2. Атанас Фотев – Драг
3. Алек Бонев – Байк Център

Юноши 15-16
1. Алекс Иванов – Бела Екстрийм
2. Валентин Стефанов – Янтра Исполин
3. Валентин Карабаджаков – Трип Елементс

Момчета 12-14
1. Станислав Миланов – Илчов баир
2. Кристиян Балкански – КК Варна
3. Стелиян Късъров – КК Варна

Девойки 12-16
1. Ивана Баталова – Трип Елементс
2. Габриела Димитрова – Янтра Исполин
3. Преслава Петкова – Хемус Троян

Хоби Мъже 19-39
1. Желязко Влаев
2. Калин Митев – Underground Riders
3. Николай Ламбов – Илчов баир

Хоби мъже 40+ 
1. Николай Костадинов 
2. Николай Илиев – Илчов баир
3. Николай Панайотов – Димибайк

Хоби момчета 12-14
1. Денислав Ангелов
2. Борис Савов

Хоби жени
1. Евелин Алварадо

Пълното класиране можете да видите тук: http://ilchovbair.com/new/94.

Реклама

А сега и допълнителните подробности от Тодор Балчев:

Стартът леко се забави и реално Елит, U23 и Master стартираха в 10:20, което въпреки сравнително малкото закъснение, позволи на жегата да настъпи и когато тези групи стартираха, си беше вече страшна жега, а след първия час от надпреварата, т.е. към 11:30 вече беше 35 градуса и зверски пек. Това, в съчетание със сухото на барут трасе, накара немалко хора да отпаднат (включително и аз, още в първата обиколка) къде по собствено желание, къде поради технически проблеми, къде поради падания. Имаше един изключително неприятен случай със Жеко Стойчев, който колабира и беше отведен в болница в безсъзнание. Последното, което разбрах, е че вече е контактен, но като цяло не е добре.

След като аз се отказах след първата обиколка, застанах на старт-финала да наблюдавам и да подкрепям с бидони Лъчо Ангелов и Емо Стойнев.

Когато в края на втората обиколка видях да се задава Сашо Алексиев и Емо му беше на задната гума, направо откачих от кеф, знаейки, че Емо е в страшна форма и осъзнавайки, че Сашо не може да му избяга. Първата обиколка са я въртяли за около 25 минути, което означава че Алексиев се е мъчил да "изръси" Емски още в началото, но не му се е получило. Виждайки това и не знаейки Емо как се чувства зад него, във втората обиколка Сашо забави малко темпото и двамата я направиха за около 28 минути с идеята, ако Стойнев тръгне в атака, Алексиев да има резерв да отвърне.

Така до края на третата обиколка двамата караха гума в гума, но преди финалната права, на излизане от гората, Емо Стойнев е влязъл твърде бързо в едно препятствие и е допуснал падане, след което, виждайки че няма да успее да догони Сашо, върна изцяло газта и кара спокойно до финиша, като в крайна сметка Сашо финишира с около 4 минути преднина. Трети (генерално) след тях се появяви Лъчо Ангелов, който спечели в своята категория безапелационно и даде заявка за мнооого сериозни успехи занапред (много е дръпнал!). Трети при Елит се появи Нико Стамболийски, който с отпадането на няколко човека преди него, успя да се качи на стълбичката в Елита.

Лъчезар Ангелов, както казах, спечели в U23 с доста голяма преднина пред втория и третия, съответно Александър Минчев и Михаил Михайлов. Николай Костадинов пък взе златото при ветераните.

Още снимки и информация можете да намерите във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1900659910207397/.


Add this to your website

Коментари

avatar localghost
0
 
 
Супер статия! Благодаря много на авторите и на редактора, че я публикува. :)

Позволявам си да поправя една лека неточност на многоуважаемия от мен г-н Балчев :P
"Трети при Елит се появи Нико Стамболийски, който с отпадането на няколко човека преди него, успя да се качи на стълбичката в Елита."

Никой не е отпадал в категогорията преди Николай Стамболийски. Той през цялото време контролира позицията си. Многото отпадания (5-6 човека) отпаднаха в категория Masters (30+).
avatar galin_krastev
0
 
 
Аз също си позволявам като състезаващ се в категория "Елит" и главен конструктор трасе да вмъкна някои ясноти относно развоя между първенците. След авария във средата на втората обиколка (счупена пружина на заден обтегач), се наложи бутайки и карайки да завърша състезанието. С нетърпение в 3-тата обиколка чаках първият да ме затвори, а това се случи в района на пещерата (участък където състезателите влизаха за около 7-8м в една пещера), а от там оставаха около 3км до финала. 1км преди финала горе на равното (ТВ Кула) се зададе 2-рият (Емил Стойнев), който ми направи впечатление че ръката му кърви, което говори че падането му е по рано, а не в последната обиколка, тогава той караше умерено, като малко след него се движеше Лъчо Ангелов.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 30 Юли 2017 19:32 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори