Начало Събития Събития 2017 Остават броени дни до Petrich DHI 2017
Остават броени дни до Petrich DHI 2017
Написано от Организаторите    Сряда, 10 Май 2017 18:32    Печат

Petrich DHI ще посрещне колоездачите за първи кръг от Българските даунхил серии

Състезанието е включено и в календара на Международния колоездачен съюз


10.05.2017 г., София. Първият кръг от Българските даунхил серии се задава през идния уикенд – 12-14 май. Най-южният български град, Петрич, ще посрещне някои от най-добрите български планински колоездачи в състезанието Petrich DHI.

Домакини на състезанието ще бъдат клуб „Виво“, Петрич, които построиха и новото трасе „Папреница“/Paprenitsa, което ще предизвика уменията на колоездачите в дисциплината спускане. То е с дължина 2756 м и е разположено в ниската част на планината Беласица, като финалът му отвежда колоездачите в Петрич, недалеч от самия център на града.

Очаква се в състезанието да вземат участие около 150 състезатели, които ще бъдат разделени в категориите: Мъже 17+, Жени 17+, Юноши 15-16, Мъже 30+ и Hardtail.

Освен като първи кръг от Българските даунхил серии, събитието е включено и в календара на Международния колоездачен съюз и е класифицирано като UCI class 3 състезание. Това означава, че колоездачите, състезаващи се в категория Мъже 17+, ще получат точки както за националната, така и за световната ранглиста в зависимост от класирането си.

Това е първото колоездачно състезание, което ще се проведе по новото трасе в Петрич, а самото състезание бележи първото си издание. Въпреки това, положителните отзиви за трасето вече са факт и очакванията са за една много силна и интересна DH надпревара.

Реклама

ПРОГРАМА:

12.05, петък

10:30 – 18:00: Регистрация

10:30 – 17:00: Оглед на трасето

19:30: Техническа конференция

13.05, събота

09:30 – 14:30: Регистрация

09:30 – 17:30: Тренировка

14.05, неделя

09:30 – 11:30: Тренировка

12:30 – 14:30: Квалификации (вкл. за отворените категории)

15:30 – 17:30: Финали

18:00: Церемония по награждаване


За „Папреница“:

Клуб „Виво“ вече са доказали своите възможности за изграждане на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната ни. Kongur Air DH – друго трасе, изградено от клуба - е определяно от мнозина колоездачи като едно от най-предизвикателните на територията на страната ни, заради множеството скокове, и допринесло безспорно за развитието на спорта и прогреса на колоездачите. „Папреница“, с денивелация 528 м и старт, разположен на 773 м надморска височина, ще предложи едно съвсем различно, но не по-малко вълнуващо преживяване за колоездачите.

„Папреница“ се различава доста от Kongur Air DH. Естественият наклон, камъните и корените, които се показват, са достатъчни, за да го превърнат в едно доста "мъжко"  трасе и да го разграничат от предишното. Дължината на това трасе също трябва да се има предвид,  състезателите ще трябва да се подготвят добре физически, за да издържат финалната част.“, казва Емил Кузманов от „Виво“, който е един от хората, участващи активно в работата по трасето.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 10 Май 2017 21:37 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори