Начало Събития Събития 2017 Santa Cruz Andes Pacifico 2017
Santa Cruz Andes Pacifico 2017
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 14 Февруари 2017 19:57    Печат


Andes Pacifico е многодневно ендуро състезание, което прекосява Чили от Андите до Тихия океан и това го прави една от най-трудните и изтощителни надпревари, които човек може да си представи. Концепцията е сходна с тази на многоетапните ХС маратони, само че тук форматът е ендуро, т.е. във всеки ден има трансферни и специални етапи - в първите участниците се придвижват, без да се състезават, а във вторите им се засича време, като те включват предимно спускане.

Стартът е на 3550 м н.в. и оттам маршрутът пресича десет долини на запад, минавайки през различни географски райони, пейзажи и растителни пояси, за да достигне Тихия океан след пет дни и общо 12 000 метра спускане. Пътеките са технични, трудни, прашни и физически изтощителни, а природата е дива и сурова. Затова броят на участниците е ограничен до 100 човека, като организаторите лично одобряват всеки един от тях на база на предишния му опит, описан в заявката за участие.

През 2017 г. победител при мъже професионалисти стана Жером Клеменц (Франция), при мъже любители Алън Кук (САЩ), при жените най-бърза бе Трейси Моузли (Великобритания), а в категория мастър (ветерани) Фелипе Васкес (Чили).

Повече за състезанието можете да научите от петте видеоклипа долу, по един за всеки ден от надпреварата.

Реклама

andespacificoenduro.com


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 14 Февруари 2017 20:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори