Начало Събития Събития 2016 Home Mountain Bike Cup 2016 - подробности за ХСО трасето
Home Mountain Bike Cup 2016 - подробности за ХСО трасето
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 30 Септември 2016 09:15    Печат

Както вече е известно, тази година в рамките на Home Mountain Bike Cup (7-9 октомври) ще има и ХСО състезание. Не сме гледали такава надпревара по витошките пътеки от доста време, така че определено очакваме тя да привлече интереса не само на участниците, но и на публиката. В тази връзка припомняме, че ХСО състезанията са едни от най-достъпните и лесни за наблюдаване - а обикновено са и доста интересни, ако човек следи внимателно развоя на състезанието.

Главни действащи лица в организацията на този старт са хората от велоклуб "Мамут". Те са организатори на Купа Мургаш и това говори предостатъчно за опита им и за това какво можем да очакваме. В начинанието им помагат също Maxbike, Велосипеди Sprint и Avitel, които ще се погрижат за доброто настроение, призовете и наградите за най-бързите!

Добрата новина за много хора ще е това, че трасето за ХСО надпреварата, макар интересно и предизвикателно за каране, няма да е супер трудно - тъкмо обратното, целта е била да бъде по-достъпно, за да се включат повече хора, включително любители. То също така е разгърнато по начин, който позволява лесно да бъде обходено и наблюдавано от зрители и поддръжници.

Ето как изглежда на карта:


Натиснете върху картата, за да я отворите в по-голям размер

Трасето представлява затворена обиколка с дължина около 3 километра, което ще преодолява 90 м положителна денивелация.За тези, които искат да я пробват още преди състезанието, GPS следа може да бъде изтеглена тук:
https://drive.google.com/file/d/0B3mNXJncNTB-TnVCUGVjM3hibFU/view

Благодарение на Станислав Гръбчев, вече имаме и видеоклип, чрез който можете да добиете пълна представа по какви пътеки и терени се кара:

Ако решите да участвате, не пропускайте да се запознаете подробно с регламента на състезанието:
https://docs.google.com/document/d/1OZHSQCowNz6Dgnylrq6sbCT_Dl9hkmnRkCF6r83lHfk/edit

За новини и още информация следете страницата на Home Mountain Bike Cup 2016 във Facebook:
https://www.facebook.com/events/364907163897675/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 06 Октомври 2016 10:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори