Начало Събития Събития 2016 ВелОрцево - 8-9 октомври 2016
ВелОрцево - 8-9 октомври 2016
Написано от Организаторите    Понеделник, 26 Септември 2016 20:43    Печат

Нашите приятели от Сдружение "С раница и колело" ви канят на едно вълшебно място за приятно и лежерно пътешествие с опознавателна цел.


Орцево е най-високо разположеното село в България с постоянно живеещо население, по-известно като „селото с най-яката гледка към Пирин“. Елате с нас и ще разберете защо! :)

ВНИМАНИЕ ! Това не е комерсиален велотур, а споделено пътешествие с опознавателна цел !

ПОДРОБНОСТИ:

Ден 1, 8.10.2016 г., събота
Срещаме се на 8 октомври в 9.30 ч. на ЖП гарата във Велинград, където ще оставим колите и ще се качим на теснолинейката за едно живописно пътуване до гара Аврамово. Гарата е най-високата на Балканите и изходна точка за днешното каране. Прекосяваме селото и тръгваме по коларски път. Пътят набира височина с лек наклон, като през цялото време до вр. Велийца (1711 м.н.в.) е изключително панорамен. За около 2-3 часа достигаме върха, който всъщност представлява заравнена повърхнина, заета от високополанинско пасище и ниви.Това е и най-високата ни точка за днес. До 1912 г. тук е имало граничен пункт между България и Турция, но повече за това - на място. :) Следва спускане към Орцево. По желание на участниците в групата попътно можем да се отбием до вр. Кавун тепе или до някоя от съседните махали (Смолево). 
Общо каране за деня: около 20 км
Терен: черни пътища и асфалт

Ден 2, 9.10.2016 г., неделя
Днес ще покараме малко повечко, но карането ще бъде лежерно и приятно, тъй като ни очаква главно спускане. Крайната ни цел е Велинград, а ако ни остане време, може и да поплуваме в някой от минералните басейни в града. Потегляме след закуска, като с леко изкачване се връщаме на главното било с гледка към величествения Пирин. През широки поляни, по средата на които се вие р. Аландере, достигаме горски пункт Софандере при водослива на реките Аландере и Софандере. Г.п. Софандере е част от горско стопанство Чехльово и се намира на 1300 м.н.в. От Софандере след 5 км достигаме асфалтовия път Велинград-Сърница, в местността Дългия мост. Продължаваме по пътя надолу, следящ долината на р.Бистрица и след около 15 км пристигаме във Велинград.
Общо каране за деня: около 40 км
Терен: черни пътища и асфалт

Маршрутът е подходящ за любители на планинското колоездене (XC) в добра физическа форма, но без спортно-състезателна нагласа.

Настаняването е в квартири при местните хора. 

ЦЕНИ:
Организационна такса под формата на дарение на стойност 20 лв. Заплаща се най-късно 5 дни преди началото на събитието по сметката на Сдружението: 

Сдружение "С раница и колело"
ЕИК 177056774
STSABGSF
Банка ДСК
IBAN BG22STSA93000023840548

Основание: дарение

Заплащайки такса участие вие: 
• гарантирате присъствие, а в случай, че се откажете, ще имаме възможност да компенсираме домакините, чиито стаи сме резервирали;
• подпомагате дейността на Сдружението.
В замяна на това ние:
• ще ви заведем на едно много специално за нас място, което в последните години добива все по-голяма популярност, но успява да запази автентичния си дух и вид;
• ще споделим преживяването и вдъхновението си с вас и ще се опитаме да ви подтикнем да погледнете под друг ъгъл на пътуването с велосипед.

Транспорт: участниците сами се придвижват до и от изходната точка на принципа на споделеното пътуване.

Храна:
Закуска: 3-4 лв. на човек
Вечеря: 8-10 лв. на човек
Цените са ориентировъчни и зависят от личните нужди. В цената не се включва консумация на напитки. Бира и други алкохоли има в местния кръчмазин! :)

Нощувка: 12 лв. на човек в двойна стая с външен санитарен възел. 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е УЧАСТНИЦИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ:
• Изправен планински велосипед и умения да боравят с него;
• Каска и ръкавици;
• Валидна планинска застраховка за дните на прехода, която покрива щети при упражняване на екстремен спорт или хоби.

Максимален брой участници: 12 души

Краен срок за записване: 3 октомври

За въпроси: лично съобщение или e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

https://www.facebook.com/events/1146757982071251/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 26 Септември 2016 21:08 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори