Начало Събития Събития 2015 Home Mountain Enduro - 22-23 август 2015 г.
Home Mountain Enduro - 22-23 август 2015 г.
Написано от Организаторите    Вторник, 28 Юли 2015 20:58    Печат

Concept Creative ще организират първото за София и Витоша ендуро състезание. Вече разполагаме и с първите подробности за него.


Здравейте приятели! Имаме удоволствието за първи път в историята да ви поканим на ендуро състезание в домашната ни планина, Витоша! :)

Home Mountain Enduro ще бъде трети кръг от Българските Ендуро Серии, включено е в календара на Столична община, като част от инициативите на „София 2018 – Европейска столица на спорта“ и се очаква да предизвика някои от най-добрите родни и чуждестранни колоездачи. Това ще бъде първото подобно събитие в "домашната" планина и ще се проведе на 22 и 23 август. 

Дисциплината ендуро придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

Home Mountain Enduro Cup ще обиколи почти цяла Витоша и ще включи 4 специални етапа с обща дължина над 16 км, по които ще се засича време за преминаване на всеки състезател индивидуално. Интересното при ендуро състезанията е, че всеки участник трябва да разчита само на собствените си умения и да се придвижи от финала до началото на всеки етап на самоход или с транспорт, осигурен от организаторите. По този начин се обединяват две основни дисциплини в планинското колоездене – спускане и крос-кънтри и за да успееш, са нужни много комплексни умения и издръжливост. 

Състезанието на Витоша ще се проведе със съдействието на Лидл България. Специално за събитието Лидл ще осигурят и извозване на състезателите и публиката с вело-автобусите, част от проекта ВелоВитоша на компанията. Повече за проекта и редовното разписание на автобусите може да видите на www.lidl.bg.

Участниците в Home Mountain Enduro ще бъдат разделени в няколко отделни категории – Юноши 15-17, Мъже 18+, Мъже 30+, Мъже 40+ и Жени. Състезателят с най-добро време от всички етапи на състезанието ще получи голямата награда - финансиране от Лидл България за участието му във финалния кръг на световните ендуро серии, който ще се проведе през октомври във Финале Легуре, Италия. 

Състезанието е отворено и всеки, който смята, че може да издържи на натоварването и иска да предизвика себе си, може да се включи. Желаещите могат да се запишат тук - http://conceptcreative.org/bg/enduro.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 20 Август 2015 18:47 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори