Начало Събития Събития 2015 Двудневен велотур "Обиколката на Витоша" - 16-17 май
Двудневен велотур "Обиколката на Витоша" - 16-17 май
Написано от Организаторите    Четвъртък, 30 Април 2015 17:28    Печат

Искате да пробвате Обиколката на Витоша, но 100 км за един ден ви се струват много? Или се притеснявате дали няма да се объркате някъде? Или просто ви се кара с компания, но без да участвате с още няколкостотин човека в състезанието? За всички, които по един или друг начин се доближават до тези описания, Biking Tours организират в средата на месец май двудневна обиколка на Витоша с преспиване в хотел или на палатка в с. Боснек. Следват подробностите.


ПРОГРАМА 

Ден 1, Бояна- с. Боснек

След като се съберем пред резиденция "Бояна'', поемаме по асфалта в посока ''Златни мостове''. Пътят ни ще премине покрай чешмата “Белята вода”, от която ще може да си дозаредим бидоните с вода. Следва стръмно изкачване по каменисто-чакълест път, който не след дълго ще ни изведе до “Тихия кът” (1050 м н.в.), един от небезизвесните за онова време мотели на софиянци. Следва спускане по алея към село Владая. След достигане до първите къщи на селото, ще завием наляво по черен път в борова гора. Предстои известно изкачване, което ще ни изведе до хоризонтална и много приятна пътека, която минава високо над селата Мърчаево и Рударци. След около 15 км ще достигнем до входа на с. Кладница, където на около 300 м след табелата ще направим по-голяма почивка за събиране на групата. В близост до това място има магазинче, където ще можем да си купим нещо за хапване и да изпием първата за деня си бира. Когато групата се събере и се убедим, че всички са хапнали и отпочинали, продължаваме по асфалтов път в посока яз. Студена. Минаваме покрай един от заливите на язовира и достигаме до асфалтов път, където е и началото на с. Боснек ("белия дроб" на Перник), където ще се установим за нощувка и да подишаме от чистия въздух на перничани.

Каренето за деня е около 36 км.

Ако стигнем навреме и имаме желание, предвиждаме да посетим Живата вода, която е една от забележителностите за района на селото и това ще ни отнеме около 1-2 часа допълнително каране за деня.

Ден 2, с.Боснек – Бояна

На сутринта на 17 май продължаваме пътя си по асфалт към с.Чуйпетльово, от което поемаме по черни пътища с изкачване и страхотни гледки към Рила планина и стръмно спускане до с. Ярлово. Пътят минава през центъра на селото, където има чешма и магазинче, където ще спрем за почивка и събиране на групата. Следва продължително изкачване по почвен път, който излиза на шосето София – Белчин и на този път има чешма (Ярема). След кратко спускане по асфалта, достигаме почти до първите къщи на с. Железница в близост до махалата Чемерник и завиваме наляво в дъното на голямо автобусно обръщало. В близост има и ресторант и ако решим, може да спрем за обяд. От тази местност, наречено Брезите', нашият път продължава по приятна пътека, която минава над с.Железница, с. Бистрица, кв. Симеоново и кв. Драгалевци и достига до кв. Бояна, където се връщаме до изходната точка.

Дължината на днешното каране се равнява на около 50 км.

Организационни...

Организационна такса за събитието е 40 лв. и включва: водачи и застраховка ''Злополука'', съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, храна и палатки.

Нощувката е в къща за гости в стаи с 2, 3 и 4 легла на цена 20 лв. на легло или на палатки в двора на къщата, като таксата за палатка е 5 лв. на човек с възможност за ползване на баня и кухня в къщата.

Храна може да си приготвим сами - в къщата има оборудвана кухня с посуда. Може да се храним и в две от наличните в селото кръчми, които са в непосредствена близост до къщата. Записването става само на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел.0888881245, Нено Делирадев. Краен срок за записване 15.05.15 г.

Следете и страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/357836554423889/.


Add this to your website

Коментари

avatar ramboys
-4
 
 
Извинявайте , Велики планински водачо и организаторе , ще може ли БЕЗПЛАТНО и аз да се поразходя по Витоша на 16 и 17 ? ха , ха , ха !
avatar нeнo дeлиpaдeв
+2
 
 
Здравейте, нищо не Ви пречи да правите и ходите, където си поискате :)
avatar blast
0
 
 
Oчакваме следващия тур с нетърпение. Чудесна организация и support :)

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 30 Април 2015 18:46 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори