Начало Събития Събития 2015 Велопоход "Чудният изток на Стара планина" 2015 - 1-6 май
Велопоход "Чудният изток на Стара планина" 2015 - 1-6 май
Написано от Организаторите    Сряда, 01 Април 2015 12:00    Печат


Обичате ли да карате колело сред красивата и пролетно ухаеща природа, далеч от шумните и мръсни пътища?

Велоклуб УСТРЕМ и Велоеволюция ви канят на традиционния си велопоход „Чудният Изток на Стара планина“, който се организира за пета поредна година и се радва на все по-голям интерес.

Източна Стара планина е малко популярна част от България, но е много подходяща за велотуризъм поради по-малките денивелации. Това е едно от най-красивите кътчета през пролетта, когато природата показва най-голямата си прелест. Очакват ви върхове, гъсти гори, водни красоти и панорамни гледки от планинските била и язовирите в Източна България. Ще можете да се порадвате на морето и най-красивите водопади в Източна Стара планина.

Вижте снимки от миналогодишните издания на велопохода тук:
ЧИСП 2011 и 2012: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.559271244091282.1073741825.174680399217037
ЧИСП 2013: https://docs.google.com/file/d/0B-kSIUlEML-2NXRmMndVblhoSDQ/edit
ЧИСП 2014: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.943539475664455.1073741838.174680399217037&type=3

Но бъдете сигурни, че на живо е много по-красиво, а в това вълнуващо изживяване има и магия, много емоции, адреналин и нови приятелства. Убедете се сами!

За да бъде по-интересно за тези, които вече са идвали с нас, всяка година променяме маршрута и добавяме по нещо ново. И този път също ви очакват изненади. Тази година ще тръгнем от крепостта Мисионис в Преславска планина над Търговище и за 6 дни ще стигнем до Варна. През това време ще се насладим на люляковите горички с прекрасни гледки от билото на Преславската планина, ще се спуснем в приказната гора покрай Дервишка река до втората Българска столица – Велики Преслав, ще покараме в безкрайния горски рай покрай яз. Тича, ще се насладим на най-красивите водопади в Източна Стара планина - Веселиновските водопади, ще нощуваме на брега на прекрасния яз. Цонево, за да се събудим с гледка, която се запомня за цял живот, ще посетим феномена Чудните скали, ще покараме по билото на Камчийска Стара планина и побутаме до най-високата точка – Дедеевата чука, за да почувстваме величието на българските планини с гледки, неотстъпващи на Родопските, но с дъх на море, ще се спуснем по реките Армера и Камчия до Черното море в КК „Камчия“. Последния ден ще покараме каяци по река Камчия (от моста на главния път Варна-Бургас до устието) или ще си направим първия плаж за годината. Маршрутите са предимно по горски пътища, като са дублирани с асфалтови в случай на дъждовно време.

Ориентировъчна цена - 100 лв. с включени 5 нощувки в хижи или къщи за гости, транспорт на багаж в придружаващата кола и организационна такса. При нощуване на палатки, цената е около 60 лв.

Задължително е да имате туристическа застраховка, като ние ще направим групова за тези, които нямат лична. Възможно е заявяване на храна в местата за нощувка с избор от 2 менюта (нормално/вегетарианско). Ще осигурим и предварително закупуване на по-евтини (групови) билети за влак от Варна и от София до Търговище, с наличие на товарни вагони за превоз на велосипеди. Цена за каране на каяк – 20 лв., с предварителна заявка.

Записване – изпратете писмо на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (напишете тема на мейла: ЧИСП 2015), съдържащо трите ви имена, телефонен номер, град, възраст, членувате ли във велоклуб и кой е той, карали ли сте велосипед по черно и колко километра сте изминавали максимум за ден. Ние ще ви отговорим с мейл, в който ще попълните в подходяща форма всички ваши данни, които са ни необходими, и услугите, които желаете да ползвате.

Заплащане на капаро до 18.04.2014. Стойността на капарото, което дължите, ще ви пратим по мейл, след като уточним какво ще ползвате от предложените услуги. Там ще ви информираме и къде/как можете да го заплатите.

Предимство за участие – записващите се за всички дни, според реда на заплащане на капаро, членовете на велоклуб Устрем, членове на велоклубове от други градове, препоръки.

Подробна информация за велопохода можете да прочетете тук: http://ustrem-bg.com/news-action-view-nid-42.htm

За допълнителна информация:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (напишете тема на мейла: ЧИСП 2015)
Варна: Красен Георгиев, 0889015027, 0894799037
София: Емилиян Георгиев, 0878889758 (след 18:30 часа)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 01 Април 2015 12:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори