Начало Събития Събития 2015 В Италия ще се проведе първото в света състезание с електрически планински велосипеди
В Италия ще се проведе първото в света състезание с електрически планински велосипеди
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 17 Март 2015 06:28    Печат

Bosch са основен, а Flyer представящ спонсор на първия eMTB Marathon в рамките на Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by Mini


Ако от многото спонсори на това събитие не сте разбрали за какво става дума, това ще е първото в света МТБ състезание с електрически велосипеди. Независимо дали ги харесвате, или не (някои дори отричат това изобщо да са велосипеди), явно броят на подобни возила в Европа вече е достатъчно голям, за да се мисли и за надпревара с тях.

Участието е позволено само с електрически велосипеди, чиято максимална скорост (при включен мотор) е 25 км/ч, а максималната мощност на двигателя е 250 вата - т.е. отговарящи на европейските изисквания за такъв тип велосипеди. Маршрутът е с дължина 28.63 км и 702 м изкачване - на мен лично даже ми се струват малко.

"Това, което много хора не знаят е, че карането с електрически велосипед в планината също е доста натоварващо, защото моторът се включва само при педалиране", казва Клаус Флайшер, старши вицепрезидент на Bosch eBike Systems, които освен спонсори на събитието, са и производители на някои от най-разпространените системи за електрически планински велосипеди.

Посетителите на фестивала край Рива дел Гарда ще могат сами да се убедят в това, ако решат да направят пробно каране по специално подготвеното за такива тестове 10-километрово трасе, а също и да се включат в тур за е-байкове в района.  Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by Mini can experience the e-ride in Riva del Garda on a ten kilometres long test track exclusively reserved for e-bikes or when joining a guided tour.

Датите, на които ще се проведе фестивалът тази година, са 1-3 май, а повече информация можете да намерите тук:

http://riva.bike-festival.de (за фестивала като цяло)

http://riva.bike-festival.de/en/event-highlights/ebike.html (за състезанието с електрически велосипеди)


Add this to your website

Коментари

avatar cholla
0
 
 
Гейска работа...
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 17 Март 2015 09:02 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори