Счупена рамка на скобата на колчето

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупена рамка на скобата на колчето

Мнениеот kalinn » Съб Юни 09, 2018 9:55 am

Здравейте, счупи ми се рамката в най-горната част на тръбата за колчето, където влиза скобата (прикачил съм снимка 1). По-скоро се отчупи парче от рамката. Производителят ми отказаха гаранция . Вече мислех за заварки, намерих и специалист с аргон, срещнахме се и ето как решихме проблема с него. Отрязахме тоест скъсихме тръбата на колчето колкото да влезе скобата. Намерихме и още две цепнатини на другите две парчета, но за късмет те стигаха до минималната височина, за да ги елиминираме с отрязването, а и да остане място за скобата (снимка2). Направихме и два вертикални прореза, за да може скобата да затяга колчето. Колчето се хвана здраво (снимка 3) и издържа първите тестове успешно, но в резултат на тива имам скъсена тръба на колче, а както се досещате аз си карам стс седалка на същата височина както преди.
Въпросът ми към вас за съвет е следният. Има ли опасност този вид побългаряване да не бъде трайно и в един бъдещ момент да се счупи пак на скобата, и ако е на ход, последиците никак няма да са приятни...??
Благодаря!
Поздрави!
https://ibb.co/fXRONo
https://ibb.co/cYRev8
https://ibb.co/geXKv8
kalinn
 
Мнения: 5
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Юни 06, 2018 7:34 pm

Назад към Веломеханик

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта