Шосейно каране с MTB

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот azzmaster » Съб Мар 20, 2010 3:01 pm

Сори за утре,няма да мога да дойда,току що открих че са ми разменени смените и днес съм нощна а утре дневна от15.00 часа.....така че просто няма как.Съжелявам,все пак ви пожелавам приятно каране.
Аватар
azzmaster
 
Мнения: 272
Рейтинг: 1192
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 2:07 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот ivanov_id » Съб Мар 20, 2010 3:28 pm

Миналата есен ми откраднаха горкото, старо, препатило, раздрънкано колело и докато събирам парички за ново, мога само да ви кажа къде съм ходил:

Люлин - Божурище - Гурмазово - Пожарево - Росоман - Златуша - Брезник - Трън

70 км. са, към Златуша има едно по-стръмно изкачване, но е само то. Маршрутът е много лек и приятен. Пътищата след Божурище са второкласни и я срещнете някоя кола за половин-един час, я не. Но за колело е супер. На Трън може да разгледате Ждрелото на река Ерма (част от 100 нац. туристически обекта, забравих му номера) и после:

а) да останете да спите в хижа "Ерма" - на края на градчето Трън, точно до реката, много красиво, тихо и спокойно местенце е и хич не е скъпо. В хижата има много прилична и евтина механа. Миналата година нощувката струваше 15 лв.

б) тръгвате същия ден да се връщате по маршрут: Трън - Врабча - Круша - Габер - Драгоман

това са още 35 км., после може да въртите още 42 км. по първокласния път Драгоман - Сливница - Божурище - София или да се качите на влака от Драгоман за София. Последният влак тръгва в 19,30 ч., така че внимавайте с разчетите, следващият е чак сутринта.

Ако останете да спите на х. Ерма, на другия ден се връщате по маршрута през Драгоман в София. Пътя Драгоман - София е хубав, но движението е натоварено, непрекъснато вървят коли и тирове за и от Сърбия.

Хайде, ако го направите тоя маршрут и постнете снимки, ще ви кажа и други :)
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id
 
Мнения: 48
Рейтинг: 1225
Регистриран на: Вто Фев 23, 2010 5:49 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Пон Мар 22, 2010 1:55 pm

Първо малко :offtopic: :
Да ни е жив и здрав Боян, който днес има рожден ден! Дано вчера не се е преуморил и днес са му останали сили за празнуване! Жив здрав, прав и корав от мое име :beer:

Сега по темата за вчерашното каране - с няколко думи - всичко беше супер! Времето, маршрута, прецаквацията (вижте картата по-долу :rofl: ), а накрая бирата бешеееее :love:
Като данни е нещо от този сорт
142 километра
23.2 км средна скорост
6 часаа каране.
Не че някой ще го интересува, ама като я имам тая глупост на километража - 4080 кCal съм изхабил :rofl:
В снимки нещата изглеждаха така:
Изображение
И моя замечтана милост:
Изображение
Машините:
Изображение
Ето и картата:
Изображение
Голямо зиг-загене беше. До Горно камарци без проблем. Ама после забравих от къде точно трябва да минем, пък не си взех и GPS-чето, да се ориентирам...
То се вижда, от Горно , отидохме в Долно камарци.... После трябваше да отбием през Саранци за Байлово - ц, минахме си като пичове .. От Горна малина можеше да минем през Априлово, ноооо :rofl: Стигнахме до заветното Байлово, поне се наснимахме малко на язовира... Оттам Елин Пелин, София, Бира и аспирин .... Като цяло обиколихме малко повечко, нооо пък определено беше приятно. Срещнахме и един човек , който май си сефтоса Drag-а сглобен при Райко. Много добре изглеждаше :liplick: В общи линии това е.



Във Четвъртък мисля да се поразходя до Своге.
Следващия вторник - Сръбската граница .... Може пък и да си напазаруваме нещо :look:
Междувременно може и някакви малки карания, ама как дойде (Например до симеоновските езера , колкото да хващаме тен, че от миналата година си седя черно на бяло от много каране, и тая година мисля още от рано да вземам мерки да имам до колкото се може по-нормален и неконтрастиращ тен) :beer:



За април карания:
Очертава се април месец да ходя до Свищов (време е да стигна до там най-накрая :banghead: ) 250 отиване, връщането може да е и двудневно.
Мисля да отскоча до белоградчишките скали с преспиване и връщане на другия ден. Тук още нямам идея, а може да се остави и за май месец.
Мисля да отскоча и до Ловеч след великден. Стария ботевградски - Правец - Ябланица - Дерманци - Радувене - Ловеч. 180 км според мап соурс
Обиколката на Витоша ... По шосе! 140 км е през Драгичево, Дупница, Ковачевци и пак София.

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот azzmaster » Пон Мар 22, 2010 11:38 pm

Ти определено имаш свободно време обаче,щом правиш такива планове.
Лично на мен много ми се иска да дойда някой път,но 35 часа работа и 30 часа лекции на седмица доста ми запълват програмата.Все пак пиши като организираш карания,ако почивам винаги съм навит.
Аватар
azzmaster
 
Мнения: 272
Рейтинг: 1192
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 2:07 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Вто Мар 23, 2010 12:04 am

Едно от предмствата на задочното обучение :smokin:
А пък то плановете са за това, за да се :censore:
Най-важното в цялата работа е хентусиазма.

:offtopic:
Междудругото смятам от април да "възраждам" и нощните карания, защото днес се разхождах в 11 , и ми се стори доста добре за на-бира-не :beer: Ама това в съответната тема!

best wishes, MaTeeB :wavey:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот marsa » Вто Мар 23, 2010 5:11 pm

До баце ivanov_id, описаните места са страхотни, карал съм всяки от посочените пътища и в двете посоки. Единственото, което мога да добавя към поста ти е - от Божурище до Трън много голяма част от пътя е с перфектен чисто нов асфалт, под приятна сянка на горичка и е великолепно да се кара лятото! От Трън към Драгоман, след като се качи баира (доста сериозен, между другото), има спускане по път, който е толкова разбит, че може да е проблем минаването и с кола. За шосейка не става, но за байк е добре, просто го имайте предвид ;) Човек в нормална кондиция може да вземе маршрута за ден съвсем спокойно.

papi, май наистина е крайно време да започнат нощните - пак казвам, че за начало може да се върти нещо кратко из града за по бира и дюнери, не е задължително (само желанието ни е такова :rofl: ) да се изчанчим и свиним още в началото.

Иначе аз напоследък имам някои неработни дни, но пък времето взе да се прецаква (визирам че вчера и днес запръска точно когато бях навън с колелото), няма гаранция че няма да ни сцепи от дъжд най- изненадващо.

Искам да спомена и бревета, който предстои на 03 Април в Сливен ("Казанлъшкия"), много леко трасе с малка денивелация, очаква се огромна маса участници, кефа гарантиран! За това обаче смятам да пусна една отделна тема скоро.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa
 
Мнения: 3601
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Фев 02, 2008 4:27 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот Боян Бановски » Вто Мар 23, 2010 7:33 pm

Вече в два поста по-нагоре става дума за нощни карания,та в тоя дух предложението ми е за четвъртък вечерта към 10 -12 в София и околностите малко асфалт със бира,ако е сухо,дават го ,че ще спрат валежите.
Аватар
Боян Бановски
 
Мнения: 351
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 5:33 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот ivanov_id » Вто Мар 23, 2010 7:53 pm

6 часа каране с 23,2 км/ч средна скорост го разбрах, ами почивките колко време бяха, 1-2 часа събраха ли се? Май сте много тренирани за мен, трябва да вляза във форма и тогава да се включвам към вашта група или като за начало само за първите 20-30% от маршрута :D

Калориите доста трудничко се смятат (той компютъра ги смята де, но много приблизително, метаболизма е много сложна работа), но 4880 изразходвани кКал = 1 свален килограм телесно тегло, в тоя дух на мисли 4080 кКал ако е вярно, са - 836 гр. телесно тегло.
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id
 
Мнения: 48
Рейтинг: 1225
Регистриран на: Вто Фев 23, 2010 5:49 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Сря Мар 24, 2010 11:00 am

В 10 и 30 някъде ни беше срещата, да сме тръгнали в и 40 най-късно, в 17:20 пристигнахме на кебапчената работа :agree: Много стегнато карахме. Даже май попрекалихме със стегнатостта, ама нека, да има с кво да помним началото на сезон 2010 :lol:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот ivanov_id » Сря Мар 24, 2010 2:41 pm

ааа, вие сте много корави, браво :agree:

аз по цял ден стоя седнал на едно бюро и се пуля на компютъра или дишам цялата Менделеева таблица, докато правя разни опити, и вечер излизам с колелото за час-два да си проветря главата, ама лекичко така. някоя събота и неделя ако се наканя да отида до някоя хижа, по асфалт и леко ХС, много рядко без път из планината.

ако си купя колело тази седмица, другата може да се видим някъде из софия или околностите. аз живея в костинброд, но 15 км. до сф не са ми проблем, с хубаво колело за около 45` да ги взема, примерно, без да си давам зор
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id
 
Мнения: 48
Рейтинг: 1225
Регистриран на: Вто Фев 23, 2010 5:49 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Нед Мар 28, 2010 1:29 pm

Вторник:
Обиколка на витоша по шосе: ще се мине през Долна диканя, Ковачевци, София.
Връзват се около 100-ина километра според мап соурс.
Ще тръгвам сутринта към 11 от софия ленд.
Темпото ще е стетгнато. Ако някой дойде, ще се съобразявам с него в границите на разумното, но ако на всеки 10 км спира за щяло и нещяло - направо го оставям.
Ако някой реши - да пише.

Best wishes, papi007 :wavey:

p.s. Да е честито 100-то мнение на темичката :beer:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот botroid » Нед Мар 28, 2010 7:53 pm

Наистина впечатляваща твърдост без компромиси! :bowdown: Възхищавам се на такива корави колоездачи, които са толкова решителни и надъхани, че изминават с байк 120-150-200 и повече км. на ден. Браво! :agree: Аз също си падам такива преходи и ги намирам за вълнуващи, интересни, предизвикателни, нито за момент скучни и максимално тестващи физическите възможности и волята, което много ме кефи.
Аватар
botroid
 
Мнения: 701
Рейтинг: 1343
Регистриран на: Вто Авг 14, 2007 3:53 pm
Местоположение: Габрово

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот azzmaster » Нед Мар 28, 2010 10:48 pm

Мога да карам в вторник и сряда,но след 2.АКо някой иска да уговорим до 100тина километра бих направил.
Аватар
azzmaster
 
Мнения: 272
Рейтинг: 1192
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 2:07 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот kion » Пон Мар 29, 2010 11:53 am

Papi,
Аз съм свободен за каране за вторник - 11ч. на софия ленд.
kion
 
Мнения: 6
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Пон Май 18, 2009 12:43 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Пон Мар 29, 2010 7:29 pm

Момчета, аз имам една огрооооммна пъпка там, където за един колоездач е пълен дискомфорт :banghead:
Сега тука я спиртосвам, мажа с квото имам, и т.н. но утре ако пак е гняс като днес на обяд , има шанс да не карам :banghead:
Каквото и да е решението ми, обещавам да мина да ви кажа... Пък като гледам все пак ще се съберете компаниика, каране трябва да има!

До утре , papi007 :wavey:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот azzmaster » Пон Мар 29, 2010 8:03 pm

Аре ся не се изнежвай,сложи и лепенка ала бала дунапрен памперс квото и да е и идвай :)
Аватар
azzmaster
 
Мнения: 272
Рейтинг: 1192
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 2:07 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот colson » Пон Мар 29, 2010 9:07 pm

Papiiiiiii, таман реших да видя как младежта върти 100 км по асфалт, а ти... :crap:
Но ако не ти мине до утре - :nono:
А и аз май ще съм ангажиран, че пристига онова нещо, наречено "scott" :eyebrow:
Карай всеки ден!
Аватар
colson
 
Мнения: 234
Рейтинг: 1795
Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:02 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот DonDanito » Вто Мар 30, 2010 8:26 am

ще има ли каране днес? времето ще е перфектно :)
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito
 
Мнения: 470
Рейтинг: 1518
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 6:09 pm
Местоположение: София, ж.к. Левски Г

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Вто Мар 30, 2010 9:05 am

Ще има ще имааааа :evil:
За момента пъпката е преборена нейната леля да .... :lol:
Хайде, след 55 минути на ореченото място !

Best wishes, papi007 :wavey:

p.s. ПОЗДРАВВВВ!!!!:
http://www.youtube.com/watch?v=eNgDREl25WY
:guiter: :hbang: :hbang: :hbang: :hbang:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот DonDanito » Вто Мар 30, 2010 12:30 pm

прибрах се безавариино :) но пак съжалявам,че се оттеглих толкова рано. преди малко поръчах едни сликове за асфалт и довечера ще ги монтирам,така че вече и аз ще карам до края :)
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito
 
Мнения: 470
Рейтинг: 1518
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 6:09 pm
Местоположение: София, ж.к. Левски Г

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот azzmaster » Вто Мар 30, 2010 8:13 pm

Спок,и аз не искарах до края,но направих обещаните 100 километра-102 по моя километраж :)Така че съм доволен,ще видим пичовете какво ще пишат.
Аватар
azzmaster
 
Мнения: 272
Рейтинг: 1192
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 2:07 pm
Местоположение: София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Вто Мар 30, 2010 11:15 pm

4876 kCal
158.98 км
23.0 средна
60.1 км максимална
6:54:15 каране
143 среден пулс
181 макс пулс
(май има и малко 3 допълнителни километра от вчерашния ден, че ходих до личния лекар и т.н. .... ама и така да е , пак нещата няма да са много по-различни :lol: )

Така изглеждат във цифри работите. Като цяло беше адски изморително, и ако не беше пилешката супа в едно село, можеше и да се предам някъде по пътя! Kion направо ме изуми и ми постопи доста прилично лагерите :lol: Определено обаче тоя насрещен вятър доста бъркаше системите. GPS-а трябва да го разгадая как да не ме "прекарва" така. Абе хубав, ползотворен ден беше днес! Даже и мацката за завършак си нагушках... Сега остава само :sleeping:

Хайде и до нови карания!

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот papi007 » Вто Апр 06, 2010 8:36 pm

В четвъртък (08.04.2010) смятам да направя разходка до Ловеч(стария ботевградски,Ябланица, Угърчин -171 км), като ако ще карам, ще тръгна сутринта в полу-мрак(не съм се будил скоро в ранни часове, да знам в колко ще рече това :rofl: ), малко престой там, и евентуално връщане към София(160км)/Пирдоп(120км) през нощта.
Ако някой иска частично или само в едната посока, има маршрутки както следва:
за София има в 6.00,8.30,13.00,16.00 и 17.00
.

т.е. при тръгване сутринта да речем към 7 , птруване към 8 часа , би трябвало в 15 часът да сме там. (средна скорост 22 км/ч)

Общо взето това е общия план. Ако времето е лошо -> карането отпада.
Ако има много насрещен вятър, може също да се отмени карането.

Желаещите - да пишат :agree:

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007
 
Мнения: 1084
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юли 13, 2008 9:16 am
Местоположение: Село София

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот kapitanblood » Сря Апр 07, 2010 11:35 am

Здраявейте,какво ще кажете за една съботна разходка,,лек преход до някоя близка дестинация до София ,,,понеже не съм правил до сега такива преходи ще с радвам ако някой от колегите даде предложение.Иска ми се малко асвалт ,,малко пътеки да се поизцапаме ;) че за тази година само ловния парк съм посетил а точно съм сглобил Черната перла :rofl:
Image015.jpg
Черната Перла ;)
(273.28 KiB) 372 пъти
.Мисля да е за събота защото в неделя http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid= ... 11.04.2010
Очаквам предложения :popcorn: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood
 
Мнения: 1953
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Сря Юли 29, 2009 4:09 pm
Местоположение: София-център

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот bobivg » Сря Апр 07, 2010 3:21 pm

Здрасти аз бих се включил в една разходка. Отдавна искам да пробвам този маршрут ” Локорско и Кремиковци” http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 4-route071 ако си навит може да се разберем нещо. П.с има вариант да отидем до Локорско с колата имам багажник за 3 колела ако има и друг желаещ и не ти се кара по улиците в София.Пиши ми на Skype bobivg или Icq 347812544 ако си съгласен да уточним детайлите.
Изображение
Аватар
bobivg
 
Мнения: 509
Рейтинг: 1710
Регистриран на: Съб Мар 27, 2010 12:37 pm

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот kapitanblood » Сря Апр 07, 2010 3:30 pm

bobivg написа:Здрасти аз бих се включил в една разходка. Отдавна искам да пробвам този маршрут ” Локорско и Кремиковци” http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 4-route071 ако си навит може да се разберем нещо. П.с има вариант да отидем до Локорско с колата имам багажник за 3 колела ако има и друг желаещ и не ти се кара по улиците в София.Пиши ми на Skype bobivg или Icq 347812544 ако си съгласен да уточним детайлите.

:beer: Може и аз съм навит по ще взема синът ми с мен.Като се замисля по добре е да си караме а колите да почиват :rofl:.Ще е добре ако се съберем повечко хора :dontknow:
И дано да ми е дошъл мъркуча за задната спирачка че.... :banghead:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood
 
Мнения: 1953
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Сря Юли 29, 2009 4:09 pm
Местоположение: София-център

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот bobivg » Чет Апр 08, 2010 1:14 pm

За сега сме двама тръгваме в събота 9-10h от НДК ако има и други желаещи да заповядат.
Изображение
Аватар
bobivg
 
Мнения: 509
Рейтинг: 1710
Регистриран на: Съб Мар 27, 2010 12:37 pm

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 08, 2010 4:05 pm

bobivg написа:За сега сме двама тръгваме в събота 9-10h от НДК ако има и други желаещи да заповядат.

http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 3-route045 това ще е маршрута и сме трима засега ;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood
 
Мнения: 1953
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Сря Юли 29, 2009 4:09 pm
Местоположение: София-център

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 08, 2010 8:21 pm

kapitanblood написа:
bobivg написа:За сега сме двама тръгваме в събота 9-10h от НДК ако има и други желаещи да заповядат.

http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 3-route045 това ще е маршрута и сме трима засега ;)

За съжаление аз няма да мога да дойда :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :bawling: :bawling: :bawling: объркаха ми се плановете :bawling: :bawling: а така ми се караше :bawling:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood
 
Мнения: 1953
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Сря Юли 29, 2009 4:09 pm
Местоположение: София-център

Re: Шосейно каране с MTB

Мнениеот bobivg » Пет Апр 09, 2010 9:46 am

kapitanblood написа:За съжаление аз няма да мога да дойда объркаха ми се плановете а така ми се караше

Ми аз не съм се отказал, а кой е третия човек сина ти ли?
Може да се включа към някои друг маршрут ако намеря някое предложение във форума и остана сам за Локорско - Кремиковци
Изображение
Аватар
bobivg
 
Мнения: 509
Рейтинг: 1710
Регистриран на: Съб Мар 27, 2010 12:37 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта