Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Сря Май 16, 2018 11:51 am

_mg_9901_medium.jpg
Има ли желаещи.

Днес се порових в нета и ако съберем група от желаещи - чрез даденото превозно средство може да се транспортират около 10 или повече броя байкове до дадена точка в София и т н....

Като финансовият ангажимент се разделя между броят колела. Повечето превозни средства са двуместни - тоест трябва един доброволец с книжка и до него помощник.

Собствениците на байковете се придвижват неорганизирано или чрез лифтове или организирано - чрез наем на друг транспорт... има до 10 човека бусове или просто ще се свържа с някоя транспортна фирма - малки рейсчета и т н....

Ако успеем да наложим този тип организация като сериозна - ще се разрастне... и почти всеки уикенд ще караме без усложнения - ако времето е прекрасно.

И ако се сработим с 1-2 фирми ще има и отстъпки - предполагам.

Единичен разход на колело около 20 лв при 10 броя и на хората не знам - ако се придвижват с организиран транспорт - ще разпитам но няма да е повече от 20 лв щото дистанциите не са огромни....

Предполагаем общ разход за всеки с колелото му около 30-50 лв ако организираме превоз и на колелата и на хората им в друго превозно средство.

Какво мислите....
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот kvel4ev » Съб Май 26, 2018 8:48 am

Каква хубава идея, а няма желаещи...
kvel4ev
 
Мнения: 30
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Съб Мар 28, 2015 9:46 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот skiman » Съб Май 26, 2018 12:46 pm

Защото топлата вода и колелото одавна са измислени.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman
 
Мнения: 1482
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Дек 31, 2004 9:12 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Нед Май 27, 2018 7:09 pm

kvel4ev написа:Каква хубава идея, а няма желаещи...


В България всеки обича да постига всичко сам. Това е учудваща тъпотия и я забелязвам само в България. В Америка. Англия. Италия. Холандия. Германия и т н... има микробуси за до 20 човека с "ремарке" където всеки платил таксата за транспорт си паркира байка и го карат до Черни връх (метафорично казано).

Тук ако искам да карам байк - задължително е да си купя кола. Огромна тъпотия. Много сериозна тъпотия.

В Америка таксите са разбити. Слизаш от Самолета. Колелото ти е опаковано в удобен сак на колелца. Качваш се в такси или в кола на организаторите - отивате до хотела, бунгалата и тн за спане. На сутринта група от 20 човека се мята в буса и отива да кара до 17 часа. Буса ги чака на финала на 1-ва пътека. Кара ги до 2-ра пътека...

На ден покриват по 2-3 пътеки.

Особенно дългите пътеки над 60-90 мин каране са с водач. И водач има винаги ако е с висока трудност... и не те пращат на тест за да определят дали да карат с теб: Чирак. Калфа. Майстор. Изчакват се на определени точки за почивка.

Само чрез самолетен билет - можеш да караш по цял свят. НО НЕ И ТУК

Цените са 20-40% по-скъпи от рехавата организация тук. Тоест липсва организация - не хора с кредитни карти.

Поради това Байк туризма тук е кекав. Кое да те грабне - мнението на Скимен. Глупости :banghead:

Липсата на фирми.
Липсата на резервации.
Липсата на водачи.

Тука в България всеки е сам за себе си. Ако е самотен или му е скучно - пуска тема и си търси спътници...

Няма общество. Няма нищо. Няма бизнес. Ако не са състезанита да събират педали,от кол и въже - никой няма да може да кара с никой организирано и лесно извън големите градове.

Кола с два байка с две гаджета на Банско не го броя за организация.

И от всичко това западат пътеки и трасета. Безплатно никой не иска да се грижи за тях - пари ако искате да дойдат трябва сериозен туризъм не гаджета с два байка в кола и до Локорско.

Чужденци идват: Турци. Гърци. Кихат еврото в Пампорово - правят 2-3 пътеки и си заминават.

Всичко това го има в Тубата...

Аз сега трябва да купя багажник за два байка - да намеря такси от квартала ми. Да му сложа багажника. Да ни качи до Златните мостове и после като се приберем да си взема багажника и така всеки уикенд.

Иначе ставай в 5 - тръгни в 6. Карай 4 часа до стартовата точка защото живеем в държава на единаците.

Това е. :banghead:
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот madsnake » Пон Май 28, 2018 8:36 am

И така е, и не е така. Аз пък предпочитам да съм свободен, да не се ограничавам с фиксиран транспорт, който ще ме кара до еди коя си пътека. Обичам да си планирам маршрута и да отида да си го завъртя. На много малко хора им се дават 20 лв. за да им закарат колелото до Златните Мостове например. Аз за 30 лв. ще отида на 100тина км от София, ще съм свободен да си карам каквото и колкото искам. За организирани събития е друга бира, но то там и транспорта си е организиран с повечето случаи. Все пак в България нашият спорт не е на кой знае какво ниво, а и при средна цена на планинско колело от 800 лв. не мога да си представя да се дават 10-20 лв. за транспорт до Витоша да речем. Примерите ми нека не се вземат супер буквално. Цитирам Витоша, защото съм от София. Другото е, че повечето групови карания в България са си от 2-3 човека. От тези 2-3 човека все 1 ще е с кола, и най-вероятно тази група кара редовно заедно. Тоест може да си вземе всеки по 1 багажник за кола и да си го ползва. Та в крайна сметка, не мисля че такъв бизнес би процъфтял за да го практикува някой.
Аватар
madsnake
 
Мнения: 737
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Апр 24, 2007 11:47 pm
Местоположение: Софийската джунгла

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот Любо » Пон Май 28, 2018 9:08 am

Зоофила трябва малко да се разтърси в мрежата, а и дори в MTB-BG.COM, където е написал 50 безмислени поста за 24 часа. Организирани карания с бус, с преспиване, с поддръжка има, и то много. Само малко примери: Bike Ventures - почти всяка седмица, MTB карания - почти всяка седмица, Iztresh Team - карания в района на Копривщица, Biking Tours - всяка седмица имат някъде събитие с осигурен транспорт и поддръжка. Тези са, за които се сещам веднага, без много да се задълбочавам.
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо
 
Мнения: 665
Рейтинг: 1357
Регистриран на: Вто Дек 10, 2013 10:44 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Май 28, 2018 1:00 pm

Любо :beer: казах, че съм НОВАК не ТЪПАК - знам ги тези... но те са друг бизнес... не са типично 100% това, което бих искал. Не ме вълнува природата чак толкова или как се правят грънци или килими.

Но след като продължавам да мисля по темата - няма много места с повече от 3-5-10 сериозни пътеки достъпни от една точка с транспорт.

Та от там идва извода, че освен Витоша и курортите в Банско - Пампорово и т н.... почти никъде не се сещам да може да се отиде в рамките на един уикенд и да опиташ 2-3 пътеки.

В това видео може да се види и транспорта и подхода на групата и водача и всичко...

https://www.youtube.com/watch?v=eQRIPyPx3uE

Отивам просто да КАРАТ с Байкове... в този район минаха 2-3 пътеки и май това им е за деня с Водач...

А и в България няма пътеки - трасета над 30-60 мин каране. Може и да има - но до сега не съм виждал на видео от БГ акаунти.

От което следва, че има дефицит на пътеки и трасета в България. Може и да бъркам - такова ми е усещането.

В момента в България се приема за КЕФ цялото пътуване. Извън България приемат за КЕФ само пътеката - трасето и плащат 99% да стигнат до там. И това главно ги вълнува.

И мен...

Както виждате няма хора по трасето им. Тук пешеходците са проблем... и това отблъсква доста хора от разни пътеки .... ама все пак - не е цел да се спускаме с 100 км. Важно е другото.........

А и ценообразуването е на ден - и е под 150 лв или на километър и е под 150 лв - и поради това в момента на ден се ползват по 1-2 пътеки ...

Хората в транспорта не в това видео - в едно друго си оставят повечето багаж и се обличат според това как е планината. От 5-7 кг раница - поемат с точно кг вещи.

Не казвам, че от предложените фирми от Любо няма кеф.... но те са в друга посока.... друга ниша. Вело Туризъм за да запълнят два дни с няколко пътеки и куп туристически спам....

Но все пак - вие сте по опитни от Зоофила... :beer:
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот Любо » Пон Май 28, 2018 2:51 pm

България е планинска държава, има пътеки колкото щеш. Човек, ако има желание, може да се разцепи от каране. Ето това например: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... ster-video е 20 КМ СПУСКАНЕ. И да - пешеходците в Редута са проблем, ама на Желява не са :agree:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо
 
Мнения: 665
Рейтинг: 1357
Регистриран на: Вто Дек 10, 2013 10:44 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Май 28, 2018 3:06 pm

Ок................................................................. :beer:
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот nkc20 » Съб Юни 09, 2018 11:01 am

zoomaniak написа:
kvel4ev написа:Каква хубава идея, а няма желаещи...


В България всеки обича да постига всичко сам. Това е учудваща тъпотия и я забелязвам само в България. В Америка. Англия. Италия. Холандия. Германия и т н... има микробуси за до 20 човека с "ремарке" където всеки платил таксата за транспорт си паркира байка и го карат до Черни връх (метафорично казано).

Тук ако искам да карам байк - задължително е да си купя кола. Огромна тъпотия. Много сериозна тъпотия.

В Америка таксите са разбити. Слизаш от Самолета. Колелото ти е опаковано в удобен сак на колелца. Качваш се в такси или в кола на организаторите - отивате до хотела, бунгалата и тн за спане. На сутринта група от 20 човека се мята в буса и отива да кара до 17 часа. Буса ги чака на финала на 1-ва пътека. Кара ги до 2-ра пътека...

На ден покриват по 2-3 пътеки.

Особенно дългите пътеки над 60-90 мин каране са с водач. И водач има винаги ако е с висока трудност... и не те пращат на тест за да определят дали да карат с теб: Чирак. Калфа. Майстор. Изчакват се на определени точки за почивка.

Само чрез самолетен билет - можеш да караш по цял свят. НО НЕ И ТУК

Цените са 20-40% по-скъпи от рехавата организация тук. Тоест липсва организация - не хора с кредитни карти.

Поради това Байк туризма тук е кекав. Кое да те грабне - мнението на Скимен. Глупости :banghead:

Липсата на фирми.
Липсата на резервации.
Липсата на водачи.

Тука в България всеки е сам за себе си. Ако е самотен или му е скучно - пуска тема и си търси спътници...

Няма общество. Няма нищо. Няма бизнес. Ако не са състезанита да събират педали,от кол и въже - никой няма да може да кара с никой организирано и лесно извън големите градове.

Кола с два байка с две гаджета на Банско не го броя за организация.

И от всичко това западат пътеки и трасета. Безплатно никой не иска да се грижи за тях - пари ако искате да дойдат трябва сериозен туризъм не гаджета с два байка в кола и до Локорско.

Чужденци идват: Турци. Гърци. Кихат еврото в Пампорово - правят 2-3 пътеки и си заминават.

Всичко това го има в Тубата...

Аз сега трябва да купя багажник за два байка - да намеря такси от квартала ми. Да му сложа багажника. Да ни качи до Златните мостове и после като се приберем да си взема багажника и така всеки уикенд.

Иначе ставай в 5 - тръгни в 6. Карай 4 часа до стартовата точка защото живеем в държава на единаците.

Това е. :banghead:


Човек, спри се малко. От два месеца караш колело, вече се изказваш "подготвен" по всички теми.
Аз мога да ти дам и доста обратни на написаното от теб примери с мои близки и с мен самия.
Карал съм 4 дни на Тасос, организирано, с транспорт на хора и байкове (с бус и специализирано ремарке), осигурено настаняване (имаше възможност дори на място да наемеш байк, ако не си взел такъв с теб), с български водачи, които познаваха пътеките.
То е казано отдавна - който търси, намира. Има няколко специализирани фирми, които организират подобни пътувания наблизо или надалеч, като осигуряват почти всичко необходимо свързано с транспорт и логистика. Тук в сайта има достатъчно уведомления за предстоящи такива събития.
И мисля, че забравяш нещо много важно - МТБ като цяло е млад и развиващ се спорт в България, с нарастваща популярност обаче. Така че тепърва ще се появяват все повече такива събития и организирани карания.

П.П. А в София вече има и велотаксита, които ВЕЧЕ СИ ИМАТ велобагажник, не е нужно да си купуваш твой и да го монтираш на таксито (интересно ми е как ще убедиш "широкоскроените" бакшиши да им монтираш каквото и да е на колата). Да не вземеш сега да си купиш набързо и един велобагажник и после да ни се жалваш как си избързал... :D
nkc20
 
Мнения: 162
Рейтинг: 1474
Регистриран на: Пет Юни 24, 2016 7:28 pm

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Чет Юни 14, 2018 5:20 pm

nkc20 написа:Човек, спри се малко. От два месеца караш колело, вече се изказваш "подготвен" по всички теми.
Аз мога да ти дам и доста обратни на написаното от теб примери с мои близки и с мен самия.
Карал съм 4 дни на Тасос, организирано, с транспорт на хора и байкове (с бус и специализирано ремарке), осигурено настаняване (имаше възможност дори на място да наемеш байк, ако не си взел такъв с теб), с български водачи, които познаваха пътеките.
То е казано отдавна - който търси, намира. Има няколко специализирани фирми, които организират подобни пътувания наблизо или надалеч, като осигуряват почти всичко необходимо свързано с транспорт и логистика. Тук в сайта има достатъчно уведомления за предстоящи такива събития.
И мисля, че забравяш нещо много важно - МТБ като цяло е млад и развиващ се спорт в България, с нарастваща популярност обаче. Така че тепърва ще се появяват все повече такива събития и организирани карания.

П.П. А в София вече има и велотаксита, които ВЕЧЕ СИ ИМАТ велобагажник, не е нужно да си купуваш твой и да го монтираш на таксито (интересно ми е как ще убедиш "широкоскроените" бакшиши да им монтираш каквото и да е на колата). Да не вземеш сега да си купиш набързо и един велобагажник и после да ни се жалваш как си избързал... :D


От два месеца карам Байк - колело карам от дете.
Защо не ме разбирате.
Преди като нямах байк и не бях семеен - за 150-300 лв стигах с ТАКСИ от където поискам до където поискам. Банско. Боровец. Пампорово. Варна. Имах години от живота ми когато се носех с вятъра по курорти и топ места. Бях част от друг живот - където парите движеха всичко.

Като казвам - всичко - наистина всичко. От курви - до куршуми.

Но един ден се махнах от всичко... намерих нормална жена - нормални хора - станах и аз уж нормален. Та до днес.... но усета ми за БИЗНЕС и доходи не остана НОРМАЛЕН.

Управлявам салдо от около 100 000 лв. От това салдо живеят и съществуват около 7 човека и аз включително. Не работя на ЗАПЛАТА. Това означава много и нищо според зависи - кой какви очи има в БИЗНЕСА.

Тоест предложението ми е към хората - да надскочат БИЗНЕСА, който така и така е в сивата икономика. Дори Витоша 100 е в сивата икономика...

Не ми се спори... или доказва постоянно............... уморен съм от такива шитни.

Имал съм лично ТАКСИ близо 3 години. Знаеш ли какво значи това - ЧОВЕК, който всеки ден те чака пред блока и месечно получава от теб над 300 лв.... аз му плащах горивото за целият месец.

Ходех на СЕЛО с такси за 40-80 лв в 1 или 2 посоки.

Защо ми е да си купувам КОЛА - на годишна база моите разходи за ТАКСИТА в сравнение с КОЛА дето всеки ден се движи в София без да носи приходи - тоест носи само разходи - еми никога не може да ме бие по спестяване на РАЗХОДИ. Тоест пак питам: За какво да си купувам кола в София - за да ходя с Нея до Метро, Била, Лидъл.... да водя децата си на детска...............

Да не намеквам когато си ВИП клиент на дадена фирма за ТАКСИТА - имаш до 20% отстъпка при предплащане.............

Но все пак - и това спрях - защото си купих БАЙК - а преди това карах колело за 200 лева - дори под 200 лева.

Тоест............. обезмислих разходите си. С такси обикалях цяла Витоша - хижите в едни други млади години - дето жените гледаха парите............

В кв. Слатина имам 6 човека, които са ме возили и се познаваме. Но дори те не могат да имат мозък да изберат багажник за КОЛАТА си........... за 2 колела. Просто са адски ТЪПИ.

И спрях да се занимавам с тях.

Та за това вярвам в обединението между хора със сходни интереси............ всеки може да е клиент на БИЗНЕСА.

Бизнеса е ограничаване на всичко............. обединяването е СВОБОДА към всичко.

Но както казах и преди в словоблудствията си - вярваме в различни неща.
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Чет Юни 14, 2018 5:26 pm

"nkc20"

https://www.youtube.com/watch?v=tyO2usg ... Ypj5Kfd_Yg

Изгледай това видео и си представи - дали може да се организира в България - без да намесваме БИЗНЕСА - Водачи и т н................. дето всеки може да купи с едно обаждане по телефона. Тоест да наеме.......... :crazy:
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот nkc20 » Пет Юни 15, 2018 5:22 am

zoomaniak написа:"nkc20"

https://www.youtube.com/watch?v=tyO2usg ... Ypj5Kfd_Yg

Изгледай това видео и си представи - дали може да се организира в България - без да намесваме БИЗНЕСА - Водачи и т н................. дето всеки може да купи с едно обаждане по телефона. Тоест да наеме.......... :crazy:


Не ми трябва да гледам видео. Нещата не се случват като гледаш видеа, а като влезеш в ролята на участник във видеата, т.е. караш.
Наистина, не те разбирам - ти явно искаш да има някакъв магически телефон, на който да отговаря магически човек, на когото като звъннеш, винаги да е на разположение, да може да откара теб и байка ти навсякъде и по всяко време, че да ти намери на момента и компания от 20 човека, за да не ти е скучно, както и водач, който да познава трасето като двете си очи.
Искаш невъзможното...

А и защо винаги отклоняваш темата в празни и общи приказки, почти винаги нямащи нищо общо с написаното от този преди теб? Казах ти, че има велотаксита, които могат да те качат на Витоша, ти ми пишеш, че си познавал 6 таксиджии в Слатина, които били тъпи и си давал на друг бакшиш по 300лв. на месец... Какво общо има?
nkc20
 
Мнения: 162
Рейтинг: 1474
Регистриран на: Пет Юни 24, 2016 7:28 pm

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пет Юни 15, 2018 5:33 am

Да оставим тая тема. Нищо добро не излиза от такива теми.

Имах идея. Не ви кефи. Ок. Това е.

Благодаря на всички писали.
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот skiman » Пет Юни 15, 2018 8:25 am

Само за протокола, сутринта на бул. Ситняково м/у Подуене и Сердика, имаше кола с ремарке, на което имаше поне 7-8 стойки за колела. И едно колело, ако не бъркам син Пулс.
Топлата вода отдавна е открита "приятелю". Просто се научи от кой кран се пуска.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman
 
Мнения: 1482
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Дек 31, 2004 9:12 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот protiven » Пет Юни 15, 2018 3:53 pm

:D
Аватар
protiven
 
Мнения: 351
Рейтинг: 1427
Регистриран на: Вто Апр 01, 2014 7:57 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Съб Юни 16, 2018 8:51 pm

skiman написа:Само за протокола, сутринта на бул. Ситняково м/у Подуене и Сердика, имаше кола с ремарке, на което имаше поне 7-8 стойки за колела. И едно колело, ако не бъркам син Пулс.
Топлата вода отдавна е открита "приятелю". Просто се научи от кой кран се пуска.


Наистина ли не разбираш какво става?

1. Клиент ли искаш да си или част от нещо по истинско?
2. Искаш да ме следваш за 100-300 лв по пътеките - аз да ти обяснявам колко е красива Родопите и ти да казваш:

- Не знам, глеам само пътеката.

3. Или искаш да сипем за 300 лв бензин, нафта, газ и да се приберем след 1-4 часа сутринта - по тъмно.

Кое не разбираш? Кое не разбирате? Бизнеса ви казва кое как става. Вие нищо не казвате на бизнеса. Защо тогава не искате да сте обединени и над бизнес.

Какво ви дава бизнеса:

Ден 1-ви. Закуска. Каране. Почивка. Обяд. Спане. Цикличност на стадото... овце.
Ден 2-ри. Същото. Ще караме там където са карали 1 милион хора преди вас...

Ако поискате да се отклоните - не става. Бизнеса е ваш контролен орган. Той няма да позволи промяна - позволява само да следвате водача, таксата, цената, пакета - бизнеса.

Бизнеса има много лица. Но има само една логика:

- Пакета - определя пътеката.... воача, застраховката, кеша, касовият бон. Сивата икономика.

Тасос. Масос. Витоша 100. Всичко е схема. А аз съм специалист по схемите.

Кое не разбра. Топлата вода не е измислена - измислено е подгряванео и транспортирането на затоплена студена вода.

Дори ти не знаеш или не си сигурен кой е най-добрият майстор за спирачките на твоят bmx :D
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 5:53 pm

protiven написа:Абе празнословец, ставаш супер досаден. Няма ли най-накрая да се намесят модераторите тук?


bdog написа:На Боровец горе са направили промени, но долу не бяха пипнали. Бяхме от първите на NFS преди дъжда - дори не бяха заметени листата. Хубаво, че се разкаля, за да се утъпче. Мачете е полу-изчезнало - поне следите от ерозията да бяха загладили. От друга страна са изкопали дупка след скока на долната поляна на NFS и доста хора приземяваха с гума в дупката. Добре, че беше влажно и се позаравни преди някой да се очисти.

Road gap-а не го коментирам. Във видеото се вижда как дори Милан Димов приземява сравнително тежко на равно преди попивката. Аз като много по-некадърен се пробвах на значително по-сухо, с въртене и пак там приземих. И да - няма знак, няма предупреждение, а трасето не е черно. Какво ли не правят хората, за да преместят старта до кръчмата, но пак ме съмнява да я напълнят.

От друга страна са пропуснали да сложат мрежи на скарите тук там и имаше хора, които се попребиха.

Миналата година след откриването на сезона трасетата бяха страхотни и след това през целия сезон се ремонтираха, заравняваха и почистваха през почивните дни. Дори в сухите дни момчетата минаваха с лейки, за да намокрят леко. Откъде знам? Защото бях редовен клиент и всяка седмица съм бил поне два дни в байк парка на Боровец. Тази година вероятно ще предпочета Витоша, Езерата или Пампи. Тъкмо си мислех, че Боровец прилича на европейски байк-парк и се осраха! Аз лично ще ги накажа като им оставя много по-малко пари тази година.


Та за бизнес ли говорим или за каране на Байкове. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот bdog » Пон Юни 18, 2018 6:09 pm

zoomaniak написа:
protiven написа:Абе празнословец, ставаш супер досаден. Няма ли най-накрая да се намесят модераторите тук?


bdog написа:На Боровец горе са направили промени, но долу не бяха пипнали. Бяхме от първите на NFS преди дъжда - дори не бяха заметени листата. Хубаво, че се разкаля, за да се утъпче. Мачете е полу-изчезнало - поне следите от ерозията да бяха загладили. От друга страна са изкопали дупка след скока на долната поляна на NFS и доста хора приземяваха с гума в дупката. Добре, че беше влажно и се позаравни преди някой да се очисти.

Road gap-а не го коментирам. Във видеото се вижда как дори Милан Димов приземява сравнително тежко на равно преди попивката. Аз като много по-некадърен се пробвах на значително по-сухо, с въртене и пак там приземих. И да - няма знак, няма предупреждение, а трасето не е черно. Какво ли не правят хората, за да преместят старта до кръчмата, но пак ме съмнява да я напълнят.

От друга страна са пропуснали да сложат мрежи на скарите тук там и имаше хора, които се попребиха.

Миналата година след откриването на сезона трасетата бяха страхотни и след това през целия сезон се ремонтираха, заравняваха и почистваха през почивните дни. Дори в сухите дни момчетата минаваха с лейки, за да намокрят леко. Откъде знам? Защото бях редовен клиент и всяка седмица съм бил поне два дни в байк парка на Боровец. Тази година вероятно ще предпочета Витоша, Езерата или Пампи. Тъкмо си мислех, че Боровец прилича на европейски байк-парк и се осраха! Аз лично ще ги накажа като им оставя много по-малко пари тази година.


Та за бизнес ли говорим или за каране на Байкове. :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Гледам си ме цитирал, но не си успял да вденеш смисъла на написаното.

Като имаш проблем с "бизнеса" чакам да те видя да копаеш руда, да отлееш тръби, да произведеш колело сам и т.н. А, да - и отгледаш овца, от която да си изплетеш "мериното" за 100+++ лева... Щото всичко останало е "нечий бизнес"...

:rofl: :rofl: :rofl:

А сега да ти преведа какво се казва в това, което си цитирал: СПОРЕД МЕН тази година на Боро е доста по-зле от миналата. Това не значи, че на човек, който не е ходил никога, няма да му хареса. За мен значи, че ще дам парите си на някого, който прави "бизнеса" си по-добре - отзивите от Пампорово преди потопа бяха супер и вярвам, че скоро ще е супер отново. Също така се надявам на Боро да си поправят грешките. ТОВА НЯМА ОБЩО С ДЕБИЛНИТЕ ТИ ТЕЗИ!

Сега ще те открехна още нещо като бонус. За около 600-1000лв на месец можеш да си наемеш шофьор/асистент, който да си е само за теб и да те вози, където поискаш. Можеш да си купиш кола на изплащане от магазина за още 500-1000лв на месец. Действай!

:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
bdog
 
Мнения: 335
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Чет Окт 20, 2011 12:09 pm

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 6:16 pm

bdog написа:Сега ще те открехна още нещо като бонус. За около 600-1000лв на месец можеш да си наемеш шофьор/асистент, който да си е само за теб и да те вози, където поискаш. Можеш да си купиш кола на изплащане от магазина за още 500-1000лв на месец. Действай!


В Бизнеса нямам нужда от съпорт - всеки ден продавам на десетки хора - десетки продукти и усещам кога някой иска да ми продаде - как ми продава - търговец ли е - ценител ли е - за парите ли го прави или за кефа.

Тоест народа го е казал: "Краставичар краставици на краставичар не продава".

Търгувам от над 15 години.

Пералната я купихме с Надя с 60 лв - това са 6 кг прежда за мартеници. Продавал ли си Мартеници - не си. От 2 грама прежда правехме над 300-500% печалба и се прибирахме ПРАЗНИ у нас.

Но това е друг живот.

Цитирам те - защото винаги говорим тук за услуги - бизнес - пътеки - водачи - коли - багажници.

Но е тъпо да си самотник............. кефа е да имаш яка компания - да можеш да стигнеш до където поискаш.

И бус да купя - ти няма да дойдеш да го караш и да хванем някоя пътека - щото ме "опознаваш" в мрежата - а аз теб от едно видео.......... ти по думите - а аз по карането.

Ама като прочетох какво си написал и веднага ми стана ясно. Курорта - всичко в него е за чичко паричко............ рано или късно всеки го разбира.

Кефа да караш с готини пичове надскача парите :D но явно нямам късмет с пичовете в розово.......
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот SAN » Пон Юни 18, 2018 7:11 pm

Маняк, ти си много по-голямо куку, от колкото си представях. Не е нормално да заливаш форума с твоите екзистенциални въпроси и проблеми, да се изтъкваш какъв "търговец" си(на никого не му пука, само се излагаш бе човек), какъв разбирач си(дори на теми от които нямаш понятие), да не се вслушваш изобщо в това, което ти се говори, но да продължаваш да заливаш с твойте ***на с по 50 поста в минута. Въобще не мога да си представя колко си изчаткал, понеже ти постоянно изненадяаш с нови изцепки и мнения по 100 реда с нула тежест на един дълбоко объркан от живота и реалността човек. Наистина се надявам да се намеси админ в най-скоро време, защото тази пародия наистина не се издържа! Такъв трол(дано е трол, че...) не е имало от не знам кога.
SAN
 
Мнения: 22
Рейтинг: 1225
Регистриран на: Чет Авг 30, 2012 10:11 pm

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 7:27 pm

SAN написа:Маняк, ти си много по-голямо куку, от колкото си представях. Не е нормално да заливаш форума с твоите екзистенциални въпроси и проблеми, да се изтъкваш какъв "търговец" си(на никого не му пука, само се излагаш бе човек), какъв разбирач си(дори на теми от които нямаш понятие), да не се вслушваш изобщо в това, което ти се говори, но да продължаваш да заливаш с твойте ***на с по 50 поста в минута. Въобще не мога да си представя колко си изчаткал, понеже ти постоянно изненадяаш с нови изцепки и мнения по 100 реда с нула тежест на един дълбоко объркан от живота и реалността човек. Наистина се надявам да се намеси админ в най-скоро време, защото тази пародия наистина не се издържа! Такъв трол(дано е трол, че...) не е имало от не знам кога.


Чак пък куку. Първо бях Зоофил - после му загубих реда………

Д-Дог е единствения, който каза:

- Ще дам парите си на друго място.

Той е моя човек. Доказателството, че говорим за бизнес и нищо повече.

А аз предложих да надскочим бизнес. И се почна Тасос. Вело таксита. Водачи. И бля бля...

Кое не разбираш :D дори човека от който купих фалшивата каска ми предложи да ме качи с колата си и да ме води по "пътеките" на Пампорово.

Д-Дог забелязал дори, че по пътеките имало сухи листа. :beer: Значи има и винаги е имало хора в България които искат качествен адреналин, компания и кръчма.

Тоест всичко вече е старо минало. За да намерим нов кеф, курорт, компания, кеф и адреналин трябва да се обединим.

Все тая дали с мен. В близките 5-15 г всичко ще се срине ако няма приходи и то сериозни.

Щом искат приходи - бизнеса - ще ценят всички.

5 човека се качват за 2 дни. Дават над 1000-1500 лв ако ползват всичко фул екстри. Иначе 500-1000 лв.

Сега си представи, че тези 5 човека наемат бус и къде могат да карат за 500-1500 лв - само за гориво :D
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 7:40 pm

Иначе ако противния разбере кое кара хората от видеото да хванат греблата и да се грижат за пътеките в Байк парка - ще разбере:

Видео: https://youtu.be/OLdbSsfbmb0

Те не са клиенти. Те искат да карат на чисто.

Само трябва някой от управителите на Байк парка да ги организира. Да ги направи част от всичко...

Но тук... всеки търси вина... но не в себе си.
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот skiman » Пон Юни 18, 2018 8:08 pm

И пари да ми даваш няма да карам с теб. Няма измислена такава сума още бизнесмене.
Иди на лекар, сериозно.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman
 
Мнения: 1482
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Дек 31, 2004 9:12 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 8:14 pm

Оки Bro :) това го знам и предварително.
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Пон Юни 18, 2018 9:28 pm

skiman написа:И пари да ми даваш няма да карам с теб. Няма измислена такава сума още бизнесмене.
Иди на лекар, сериозно.


Е с колко пари се качваш на Боровец. Мастер - 100-300 лв поне аз. За Надя дубъл. Тоест минимум в джоба иам 500 лв.

Нали не се ограничаваш... :nono:

Ако е без спане шъ рипна с минимум 100 лв.

Поправи ме ако греша... но пазя касов бон от всичко и включително веган ресторант / любим наш / където не влизаме с по-малко от 150 лв кеш.

Пазя е имам снимани бонове... щото тук вярвате на тракове или видеа. На други места вярват на снимки на бон...

Ако съм те разбрал правилно...
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот nkc20 » Пон Юни 18, 2018 10:38 pm

Ти в началото постоянно питаше за щяло и нещяло.
Много внезапна метаморфоза се осъществи в теб - изведнъж почна да говориш назидателно на хората тук. Мен ме остави, "аз съм карал веднъж на Тасос с водачи" ("голям срам" :blush: ), но говориш назидателно и на много по-опитни.
Добре, като имаш хупер-мега-ултра бизнес нюх (а по твои думи и доста сериозни финансови възможности), хвани се, организирай нещо, събери група, определи поне горе-долу къде ще карате. Понеже не може да кажеш на 10 човека: "наемаме пикап и отиваме на Витоша... или пък в Родопите... може и Стара планина или на Боровец... или някъде на юг в Пирин или Беласица... в краен случай може и в Странджа или Осогово"). Действай, понеже досега май доста повече пишеш, аз дори не мога да смогна да ти прочета всичко.
nkc20
 
Мнения: 162
Рейтинг: 1474
Регистриран на: Пет Юни 24, 2016 7:28 pm

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот zoomaniak » Вто Юни 19, 2018 4:57 am

nkc20 написа:Понеже не може да кажеш на 10 човека: "наемаме пикап и отиваме на Витоша... или пък в Родопите... може и Стара планина или на Боровец... или някъде на юг в Пирин или Беласица... в краен случай може и в Странджа или Осогово"). Действай, понеже досега май доста повече пишеш, аз дори не мога да смогна да ти прочета всичко.


Добре. Ето това е истина... скоро ще пиша по темата.
Не мога да карам - за това махнах спирачките
Аватар
zoomaniak
 
Мнения: 445
Рейтинг: 686
Регистриран на: Сря Апр 18, 2018 9:49 am

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот skiman » Вто Юни 19, 2018 7:16 am

Баце, аз ям кебапчета и пържоли. Яденето на "мърлявото" ми е към 5 кинта. С тия веган простотии на некой друг. На Боровец зимата ми излиза 50 тина лв. Лятото по-малко.
Почни да ядеш мръвка, че си се изнервил нещо.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman
 
Мнения: 1482
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Дек 31, 2004 9:12 am
Местоположение: София

Re: Наем на кола - пикап - джип за 1 ден!

Мнениеот MIKEY MOUSE » Вто Юни 19, 2018 8:23 am

skiman написа:Почни да ядеш мръвка, че си се изнервил нещо.
...

Не , не си прав !Човекът не е нервен , той е третият на вечния подиум - Александър Македонски, Наполеон, Стаменчо...та за тва... :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE
 
Мнения: 933
Рейтинг: 1637
Регистриран на: Пет Сеп 14, 2012 7:55 pm
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Следваща

Назад към Индивидуални карания

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта