Страница 3 от 5

МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 6:33 pm
от did
Кagami, не ми се сърди, моля те! С тези отвратителни снимки всъщност аз работя за вегетарианската кауза!

МнениеПубликувано на: Сря Юни 07, 2006 8:12 pm
от Teodor40
Колко педантично бяха подредени подправките :)
Иначе с тези доматчета изглеждаше супер вкусно:liplick:
Защо и аз още не мога да готвя така :unhappy:

МнениеПубликувано на: Чет Юни 08, 2006 10:44 am
от gadka
[quote="did"]

[quote="gadka"]

Искам и аз такава тортаааа:bawling:
[/quote]

няма вече. свърши.

остана само свещичката, кажи ако ти трябва.
[/quote]

:liplick:
;)

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 12:07 pm
от did
[url=http://bikedir.com/usr/did/uho]Ухо натюр[/url]

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 12:27 pm
от NovemberCharlie
[quote="did"]

[url=http://bikedir.com/usr/did/uho]Ухо натюр[/url]
[/quote]
Ммм, вкусно!:liplick:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 12:31 pm
от PtD
Това от Drag the Bomb ли е свалено? :spin:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 12:33 pm
от did
[quote="PtD"]

Това от Drag the Bomb ли е свалено? :spin:
[/quote]

Не, от пита гауда.
Тва е най-твърдия матриял, с който разполагах в момента.
Има и по-отлежали кашкавали, ама те са на дупки и не стават.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 1:17 pm
от PtD
[quote="did"]
Има и по-отлежали кашкавали, ама те са на дупки и не стават.
[/quote]


Що да не стават, хем ще има възможност за регулиране положението на обтегача.

А как мислиш, дали твоето производство е от по-здрав материал от оригиналните уши на дъ бомб? Защото ако е така, имам предложение за бизнес :8D:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 2:08 pm
от did
[quote="PtD"]

А как мислиш, дали твоето производство е от по-здрав материал от оригиналните уши на дъ бомб? Защото ако е така, имам предложение за бизнес :8D:
[/quote]

Не знам дали е по-здраво. Късно е вече и да тествам, защото ухото замина със закуската.

Мисля обаче, че и да не е по-здраво, ако му се направи една повърхностна обработка (да се увие с алуминиево фолио например), ще се постигнат необходимите физико-механични параметри, а и на вид ще изглежда подобно на оригинала.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 2:15 pm
от bikerider
:lolup::lol2:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 8:35 pm
от SIRIUS
Аре и аз се вдъхнових да напиша нещо! Аз основно съм се специализирал в десертите :D:liplick: пристастих се към тва ядене в детската градина....хубави времена бяха
ГРИС ХАЛВА
продавате си жилото за задната спирачка заедно с бронята и за 60 ст. си купувате пакетче грис от 1 кг! Продавате още курмилото и си купувате канела,захар и ванилия! За мазнината, в която ще запържите гриста може да ползвате маслото от спирачките ако са хидравлични или др.! Също така трябва да вземете 600 мл. вода от най-близката локва по възможност по мръсна за по плътен вкус! Сипвате спирачната течност в тиганчето , по което има 2 см загар и когато закипи сипвате 1 чаена чаша грис! Запържвате до златисто, но най-вероятно ще го загорите, защото ще се зачетете в форума и за тва ще осмърдите всичко ама тва не е проблем! Когато го запържите го изсипвате в кипнатата вода, в кочта предварително сте разтворили захарта, канелата и ванилията! Омазвате цялата шечка и 50 % от съдържанието се изсипва по нея! Бъркате непрекъснато ама най-вероятно все пак ще станат бучки просто щот трябва да е шибано! Оставяте го да изстине и се консумира когато се повтвърди! Най-вероятно няма да дочакате да изстине и ще го нападнете още течно и ще се изгорите брутално и ще се чудите изгарянето ли е по гадно или вкусът! Когато го изядете цялото като добро прасе отивате да повърнете обилно на килима в хола и излизате вече нахранен и с прочистен стомах :beer:
Въпреки начина, по който е написана рецептата самата хронология е вярна и мойете да си го сготвите ;)!

МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 11:31 pm
от bluskanie
Варени яйца - мноо ги умеем...

МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 12:25 am
от screamBoy
SIRIUS - данке, това ми трябваше :)

миш-маш омлет, почти челбур и все пак по-различен
за 1 порция:
тиган около 8" (18-20см), слага се около 5мм филия от масло (малко кубче, примерно българско че вносните са големи) и се слага на средна температура да се стопи (3-4-5 минути)
през това време се нарязва кашкавал около 100гр на възможно най-ситни кубчета (или се настъргва)
може да се намачка и 50-70гр сирене не много солено, добре е да е по-мазно - овче или Дунавия
тук вече мазнината е готова, така че се слагат 2 яйца, кашкавала, сиренето и започва да се бърка постоянно за да не се хване за дъното
целта е да се втвърдят яйцата и да се разтекат кашкавала и сиренето, което става за около 7-10мин (зависи колко е температурата, моя котлон има скала до 13 и го държа на 6 или 7)
добавя се около 100гр пастет (апетит, може и гъши, може и от консерва) и пак се бърка докато стане еднородно
покрива се със сладък червен пипер, не плътен слой но все пак да се вижда цвета върху цялата площ, разбърква се, добавя се черен пипер (на вкус, за мен е ок около 3 щипки), разбърква се, отново се добавя червен пипер този път 1-2 щипки и може лют
разбърква се още минута и се маха от котлона
щом изстине достатъчно че да не пари на устните се покрива с кисело мляко, между 1/3 и половин кофичка, аз го разбърквам

след няколко минути е готово, по-приятно е топло
ако по време на готвенето започне да се задържа много по дъното може да се добави олио, но не повече от чаена лъжица наведнъж - в един момент спира да поема

също става и с най-фино нарязан салам (допълнително или вместо пастета), без значение сух или мек, може и с хамбургски може и със сушеница

доста е засищащо/тежко, така че ако ядете с хляб да е макс тънка филия

МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 10:40 am
от NovemberCharlie
[quote="NovemberCharlie"]

Поради факта, че съществувам самостоятелно се налага често да тренирам кулинарните си умения - от една страна не може човек да яде само по кръчми, а от друга добре сготвеното ядене в комбинация с червена роза и червено вино, добър масаж и някоя нежна целувка (май нещо се отнесох:D)вършат чудеса с дамите. И тъй като мъжете определено са по-добре готвещата половина от човечеството реших, че тук може да има братя по неволя, с които да обменим някой кулинарни тайни. Ето е моя първи принос. Тиквички.:D

Продукти:Тиквички – 2 броя, Хляб – 2 филии, Мляко - 50 мл., Шунка – 100 гр., Белтък от 1 яйце, Магданоз – 2-3 стръка, Индийско орехче – 1 щипка, Сол – 1 щипка, Черен пипер – 1 щипка, Маргарин – 1 супена лъжица, Пресен лук – 2 стръка, Кашкавал – 100гр., Маслини – 100гр.
Тиквичките се разрязват по дължина на две, издълбават се и се варят 5 минути в кипнала подсолена вода. Главите на лука се накълцват на дребно и се запържват в маргарина, след което се добавя ситно накълцаната вътрешна част на тиквичките, ситно нарязаните шунка, магданоз и маслини, и се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер. Сварените тиквички се слагат в ледена вода. Филиите се накисват в млякото, намачкват се и към тях се добавя пълнежа. След като сместа поизстине се добавя и белтъка от яйцето и се разбърква. Тиквичките се напълват и отгоре се настъргва кашкавал и нарязаните на колелца пера от лука поставят се в намазнена тавичка и се пекат на средно загрята фурна 15-20 мин.
Добър апетит и :beer:
[/quote]
А мен ме изгониха от кухнята:bawling:

МнениеПубликувано на: Пет Окт 20, 2006 2:22 pm
от NovemberCharlie
[color=red]Рецепта от една привлекателна млада дама:[/color]

Талиатели с диворастящи гъби и броколи

Продукти за 3-4 порции

1 пакет талиатели
#189; кг масловки
#189; кг рижийки
няколко клонки целина
3 моркова
400 г. броколи
150 г. синьо сирене
1 малка кутия сметана
соев сос
сол
риган
мащерка


Талиателите се сваряват в подсолена вода с 1 сл.л.олио и с клонките целина, които след варенето и отцеждането се изваждат.

І сос: в олио се запържват ситно нарязани моркови и броколи. Задушават се с 1 гъбен бульон в малко вода и накрая се добавят 2 с.л. сметана.

ІІ сос: в масло и малко олио се задушават ситно нарязаните диворастящи гъби (рижийки + масловки), подправени с мащерка и риган. Накрая се добавя соев сос + останалата по-голяма част сметана от кутийката.

Талиателите се сервират в чинии. Върху тях се слага І-я сос, отгоре се настъргва синьо сирене, а отстрани се сипва ІІ-я сос.

МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 8:09 pm
от Velio
Много добра тема, ще пробвам някои рецепти :agree:

Айде да се отчета и аз с една:

СПАГЕТИ С БЯЛ СОС

Продукти:
- Спагети;
- Пресни гъби - колкото повече, толкова повече (примерно 300 гр. печурки);
- 1 глава червен кромид;
- 1 кутийка топено сирене;
- чесън (колкото си искате);
- черен пипер, сол, сух магданоз;
- 1/4 лимон;

Приготвяне:
-Спагетите се сваряват (нищо специално, даже и сестра ми може да го направи);

-за соса - загрейте малко зехтин (или "оливие") в тиган. Слагате гъбите (нарязани на филийки) и чакате да се зачервят. Те пускат и доста вода (това остава за соса, ДА НЕ Я ИЗХВЪРЛИТЕ!). След това слагате кромида (нарязан както си искате - кубчета или ленти) и чесъна (на ситно).
Изчаквате малко да се позапърже и кромида.
Сега към баламача добавяте и топеното сирене и бъркате. Дпбавяте и подправките, солта и лимона. Аз слагам само черен пипер и сух магданоз, ако искате може и други подправки, НО НЕ ГАРАНТИРАМ ЗА СЪЩИЯ ВКУС! :^:
Ако ви се струва много гъсто, долейте малко вода и бъркайте.

Слагате спагетите в чинии (по колкото си искате) и добавяте соса. Тоя сос стига за около 3 порции.
Enjoy :D

Съвет: Рецептата е много лесна и вкусна. Това я прави идеална да сготвите за вечеря, ако сте поканили някоя мацка ;)
АКО сте поканили мацка, хубаво е да сварите не от обикновените спагети, а от едни плоски дето продават - изглеждат по-добре ;) Също добавете и стръкче пресен магданоз за украса в чиниите. Ако не оплескате нещо - поне целувката е вързана в кърпа. Ако пък сте се надявали на нещо повече и не ви е вързала - НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ! Вие сте си се издънили! :D

МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 8:11 pm
от CRAZY RIDER
Наи бързо си готвя с тая рецепта;
91100-KFC
Twister
Снежанка
и царевичка
:rofl: :rofl: :) :agree:

МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 8:17 pm
от Velio
CRAZY RIDER написа:Наи бързо си готвя с тая рецепта;
91100-KFC
Twister
Снежанка
и царевичка
:rofl: :rofl: :) :agree:


пробвали ли сте KFC, след като изстине? :crazy2: :puke2:

МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 8:52 pm
от CYBER
Velio написа:
CRAZY RIDER написа:Наи бързо си готвя с тая рецепта;
91100-KFC
Twister
Снежанка
и царевичка
:rofl: :rofl: :) :agree:


пробвали ли сте KFC, след като изстине? :crazy2: :puke2:


Трябва да пробваш МакДоналдс :puke2:

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 1:02 pm
от NovemberCharlie
Почитателите на подобни заведения са....хммм, достойни за съжаление.

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 1:35 pm
от bluskanie
KFC си кърти, а иначе си готвя консерва с риба тон. Мноо яка става :)

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 3:41 pm
от Delurin_Imytholes
111

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 4:56 pm
от Admin
Delurin_Imytholes написа:111


????? :dunno:

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 5:24 pm
от nunoH
bluskanie написа:KFC си кърти, а иначе си готвя консерва с риба тон. Мноо яка става :)

kfc е дрога :bowdown:
а за рибата - пробвайте една или 2 консерви риба в олио/по изсипете малко че става мн мазно/ и една консерва кукуруз. Особено важно за да се получи добре рецептата е хубав и пресен леб за да топите мазнина. Ето на това му викам ядене :idea:

МнениеПубликувано на: Вто Фев 06, 2007 9:10 pm
от Ozzie
Аз пък знам една хубава салатка която се прави с риба тон, майонеза и това- онова, ама няма да Ви я кажа, 'щото е запазена рецепта на гаджето. :P

МнениеПубликувано на: Съб Фев 10, 2007 4:23 pm
от did

МнениеПубликувано на: Съб Фев 10, 2007 4:40 pm
от nunoH
did написа:http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2557&sectionid=30&id=0007301

Изображение
А вторият готвач му реже главата.


:crazy: :bawling: :V: :crap:

Re: Нещо вкусно или какво да сготвим сами

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 18, 2007 5:39 pm
от kagami
NovemberCharlie написа:Продукти:Тиквички – 2 броя, Хляб – 2 филии, Мляко - 50 мл., Шунка – 100 гр., Белтък от 1 яйце, Магданоз – 2-3 стръка, Индийско орехче – 1 щипка, Сол – 1 щипка, Черен пипер – 1 щипка, Маргарин – 1 супена лъжица, Пресен лук – 2 стръка, Кашкавал – 100гр., Маслини – 100гр.
Тиквичките се разрязват по дължина на две, издълбават се и се варят 5 минути в кипнала подсолена вода. Главите на лука се накълцват на дребно и се запържват в маргарина, след което се добавя ситно накълцаната вътрешна част на тиквичките, ситно нарязаните шунка, магданоз и маслини, и се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер. Сварените тиквички се слагат в ледена вода. Филиите се накисват в млякото, намачкват се и към тях се добавя пълнежа. След като сместа поизстине се добавя и белтъка от яйцето и се разбърква. Тиквичките се напълват и отгоре се настъргва кашкавал и нарязаните на колелца пера от лука поставят се в намазнена тавичка и се пекат на средно загрята фурна 15-20 мин.
Добър апетит и :beer:


Време е тази тема да се възроди - най-малкото защото застудява и на човек му се дояждат манджички ;)

NC, пробвах твоята рецепта за пълнени тиквички (с известни изменения предвид факта, че не ям месо) и трябва да споделя, че се получи чудесно ястие. Благодаря, че си я споделил, пък било то и преди доста време :chef:

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 18, 2007 6:39 pm
от TOYAGA
Maрципан + табаско + натурален шоколад. С Нидерегер и Галер 85% става най-добре.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 18, 2007 7:09 pm
от Alpina
Продуктите са по преценка на това, кой - колко си пада по дадения.

Нужни са:
Картофи
Пушено топено сирене
Пушена шунка
Краставички
Гъбки, мариновани или задушени в масло
Масло
Сметана за готвене (да не е сладка)
Сол, черен пипер


Картофите се сваряват ислед като изстинат, се режат се на не много големи кубчета, или само на колелца, след което леко се натрошават. реди се един слой в йенска тенджера (по преценка на готвача) след което от горе се слага ред нарязана шунка, кисели краставички, гъбки, слагат се няколко листа масло (хубаво е да е било леко замразено за да се реже лесно) и се покрива със плътен слой пушено топено сирене. После пак се прави ред картофи... шунка, кисели краставички, гъбки, масло... слой пушено топено сирене... така докато не почти не свърши мястото, на края се слага ред картофи, покриват се хубаво с масло и се заливат със сметаната. Похлупва се и се пече 25-35 мин, по преценка. Но попринцип се получава една много красива златиста коричка на картофите и тогава е готово.
Може да се изключат краставичките и гъбките, но останалите неща са задължителни.

Подправя се със сол и черен пипер още при реденето на продуктите, но да не се забравя, че сиренето и шунката не са безсолни, така че да не се прекалява.

Манджичката не отнема много време и засища много.
Вкуса и според мен е... страхотен, от както направих на колежките, само ми се умилкват за още :D