rarekin написа:Може ли да опишеш по-подробно приготвянето на ориза? Мисля, че ще бъде интересно да се прочете как се постига точно тази консистенция.
bikerider написа:@Yeti: изглежда мммммммrarekin написа:Може ли да опишеш по-подробно приготвянето на ориза? Мисля, че ще бъде интересно да се прочете как се постига точно тази консистенция.
Леко се преварява, поне аз така го правя и нямам проблеми със стягането и/или структурната цялост на произведението
Има инструкции и по опаковките на разните специални оризи за сашими...
Yeti написа:След като се свари ориза към него се добавя една смес от оризов оцет, сол и захар.
hitar_potter написа:Пикантни пилешки крилца на фурна
Пилешки крилца
Черен пипер
Лют червен пипер
Сол на вкус/може бульончета или пикантина
Олио
Малко вода
В тавичка се нареждат крилцата. Намазват се с олио и се ръси яко черен и червен пипер, може и други подправки. Поръсва се и солта. Внимателно се излива малко вода, която да покрие дъното. Пече се докато хване вкусна коричка. Много ги обичам тия крилца
hitar_potter написа:Ние спагетите ги правим със доматен сос от баба, на който му се слага малко захар, че да убие киселото, кайма или кренфирши, които предварително са запържени заедно с чесън. Соса се сгъстява със смес от вода и брашно. Накрая, след като пастата се залее със соса, се ръси кашкавал и малко сметана. И босилек!
BurNiNg_IcE написа::offtopic: @rarekin Ние правим по същия начин спагетите и са вкусни, тъй че по-добре замълчи!
Sparkle написа:Всъщност, заблудите за италианската кухня са големи - някои от рецептите им са много простички и непретенциозни
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 22 госта