Страница 31 от 32

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2016 10:23 pm
от ИНОПЛАНЕТЯНИН
Ориз с прасе, лук и домати в тенджера, да ми живей кулинарията!

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2016 11:49 pm
от Lucky Loser
Слънчоглед "Вуйчо Ваньо" и гледам "Приятели" последния сезон :)

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Окт 11, 2016 12:53 pm
от evilzet
Рибена чорба и скумрия на скара, а в хладилника до маринования чернокоп се осоляват 4 паламуда... Абе не обичам риба :rofl:

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Ное 29, 2016 6:41 am
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Дек 16, 2016 1:59 pm
от cvb
хляб – тип Стара Загора :agree: http://melnica-balvan.com/produce.html :agree:
съставки
вода от http://vik-vidin.com/?page_id=18

https://www.google.bg/maps/@43.0859377, ... 312!8i6656 :magnify: :clap: :deal: :deal: http://melnica-archar.net/lang/bg :popcorn: :popcorn: ИзображениеБрашно „Здраве” – пълнозърнесто пшенично брашно с естествен тъмен оттенък, съдържащо всички полезни съставки на пшеничното зърно. Уникалната комбинация от пшеничен шрот и ниското съдържание на глутен правят този продукт безценен източник на калий, калций, витамини от група Б и протеини, а овесените ядки имат благоприятен ефект върху сърдечният ритъм и са чудесен източник на енергия. Първокласно брашно, подходящо за приготвянето на голямо разнообразие от здравословни и диетични видове хляб с отличителни вкусови качества и аромат. :idea:https://www.google.bg/maps/place/3770+% ... 22.9191971 :eek3: :eek3: http://limec-bgagro.bg/bg/product/5/%D0 ... -370-90-02 :magnify: корундът е вторият по твърдост след диаманта естествен материал, с твърдост по скалата на Моос - 9.https://www.google.bg/maps/@42.2376858, ... 312!8i6656Изображение

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Дек 16, 2016 6:21 pm
от cvb
https://www.google.bg/maps/@42.5855099, ... 312!8i6656 :agree: :agree: Изображение :popcorn: http://avisltd.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B ... %B2%D0%B8/ :deal: :deal: http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D ... D-3-%D0%BB :magnify: Истинският от векове се произвежда в северните италиански области Модена и Регио Емилиа. Прави се от белите сортове грозде „требиано" или „ламбруско", като концентратът от сока им (ширата) първо се карамелизира (така потъмнява), а след това се оставя поне 12 години да ферментира в дървени бъчви от кестен, акация, череша, дъб, черница или ясен. За качествен се смята над 20-годишният и чакането буквално си струва - не говорим само за кадифения му вкус, а и за цената - бутилките под 100 лв. са пълни ментета и нямат нищо общо с оригинала.

Точно с имитации обаче (особено от Модена) е залят пазарът. Получават се от винен оцет, карамел, оцветители и разни сгъстители, но консорциумът на италианските производители от 1979-а се бори за сертификат, който веднъж завинаги да реши проблема. От 2000 година гаранция за качество и произход са етикетите със синьо-жълтите кръгли лога на италианския одит DOP (Denominazione di Origine Protetta) или на европейския му аналог PDO (Protected Designation of Origin).

Автентичният балсамов оцет е ароматен и по-скоро сладък, отколкото кисел, с лек дъх на дърво от дългия престой в бъчвите. Върви с пресни и варени зеленчуци, задушени и печени меса или риби, както и с пържена храна. На Ботуша често гарнират с него пресни ягоди и сладолед, използват го и в няколко вида десерти като крем карамел и пана кота.

Големите кулинари съветват да не се оливаме и да следваме определен ред при употребата му. При готвените ястия се слага малко преди да сервираме, а в дресинг и върху сурови зеленчуци първо овкусяваме със солта, след това с балсамикото и накрая със зехтина.

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Съб Дек 17, 2016 7:19 pm
от cvb
ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)
http://veda-pleven.com/produkti/
Изображение

Пре-регистрационен номер по REACH: 05-2116449808-30-0000



1.2. Употреба на веществото



Производство на оцетен анхидрит, винилацетилен и различни продукти на финия органичен синтез (багрила, лекарства и др.); получаване на соли (алуминиев, меден, оловен и други ацетати); текстилна промишленост; :magnify: хранителна промишленост; в домакинството като вкусово и консервиращо вещество.



2. Описание на опасностите



Запалима. Предизвиква тежки изгаряния. Парите са по-тежки от въздуха. Образува взривоопасни смеси с въздуха при температура над 39оС.





Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)

3. Състав на препарата



3.1. Обща характеристика на химичните вещества и тяхното процентно съдържание



Наименование Съдържание Класификация Символ за опасностEC № R-фразиCAS № S-фрази EC-индекс №

1.

Оцетна киселина (CH3COOH) > 99,7 % R10 C200?580?7 C; R35 R: 10-3564?19?7 S: (1/2-)26-30-45607?002?00?6

Пълният текст на R-фразите е в т. 15.

4. Мерки за оказване на първа помощ



4.1. При вдишване



Пострадалият да се изведе на свеж въздух в полуседнало положение. Ако дишането спре, да се направи изкуствено дишане. Симптомите на оток на белия дроб често се появяват след няколко часа и се усилват при физическо натоварване. Необходимо е спокойствие и почивка за пострадалия. Да се потърси лекарска помощ.



4.2. При контакт с кожата



Разяждаща! Може да причини зачервяване, болка и изгаряния на кожата. При контакт с кожата незабавно да се отстрани замърсеното облекло и засегнатото място да се измие обилно с вода и да се намаже с поли-етиленгликол 400. Незабавно да се потърси лекарска помощ.



4.3. При контакт с очите



При попадане на веществото в очите, да се измият обилно с течаща вода за минимум 10 мин., като клепачите се държат отворени. Задължително е да се потърси незабавно лекарска помощ (офталмолог).



4.4. При поглъщане



Изплакнете устата. Пострадалият да не пие повече от 2 чаши вода. Не предизвиквайте повръщане (риск от перфорация!). Не се опитвайте да неутрализирате. Не давайте нищо в устата на човек, който е в безсъзнание. Незабавно потърсете лекарска помощ.



Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



5. Мерки при гасене на пожар



5.1. Подходящи средства за гасене на пожар



Избират се според материалите разположени в близост до пожара. Вода, CO2, пяна, прах и други подходящи средства за гасене на пожар от клас B. Може да се използва пръскане с водна струя, за да се поддържат охладени контейнерите, но в никакъв случай да не се вкарва вода вътре в тях.



5.2. Специфични опасности, свързани с експозицията на веществото/препарата и произтичащи от него продукти на изгарянето и отделящи се газове



Възпламеним. Парите са по-тежки от въздуха. Образува взривоопасни смеси с въздуха при температура над 39оС.



Опасни продукти от горенето: пари на оцетната киселина.



5.3. Специални предпазни средства за пожарникарите



Специални устойчиви на киселини и високи температури облекло, ръкавици, ботуши (EN 469, CE) и задължително изолиращ дихателен апарат, напр. тип „Сатурн”, „Дрегер” и др.



5.3. Специални предпазни средства за пожарникарите



Не позволявайте водата, използвана за борба с огъня да навлезе в повърх-ностно течащи или подпочвени води. Абсорбирайте отделените пари с вода.

6. Мерки при аварийно изпускане



6.1. Лични предпазни мерки



Не вдишвайте парите/аерозолите и предотвратете образуването им. Предотвратете прекия контакт с веществото. Вентилирайте районите с изтичане или замърсяване. Носете подходяща лична защитна екипировка, както е посочено в т. 8. Изолирайте опасния район. Не допускайте влизане на ненужен персонал.













Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



6.2. Мерки за опазване на околната среда



В случай на разлив вземете следните мерки:

1. Уведомете незабавно подготвени за това екипи, като „Гражданска защита” или местната пожарна бригада. Необучени хора или такива без подходящи лични предпазни средства не трябва да влизат в зони с висока концентрация на оцетна киселина;

2. Евакуирайте и ограничете броя на хората в опасната зона на разлива;

3. Спрете или ограничете, ако е възможно, източника на разлив;

4. Вентилирайте замърсената атмосфера чрез отваряне на прозорци за разсейване на изпаренията;

5. Ако има пръски от разтвори, съберете или ограничете пръснатия материал. Разредете и неутрализирайте пръските и съхранете отпадъка на обезопасена площадка.



6.3. Средства за почистване



Абсорбирайте продукта с инертен материал (вермикулит, сух пясък, пръст) и поставете в обозначен контейнер за химически отпадъци. Не използвайте горими материали, като например дървени трици.



7. Работа с веществото/препарата и съхранение



7.1. Работа с веществото



Когато разреждате, киселината трябва винаги да се добавя бавно към водата на малки количества. Никога не използвайте гореща вода и никога не добавяйте вода в киселината. Да се избягва прекият контакт с веществото. Да се работи далече от топлина и източници на запалване. Да се вземат мерки срещу статично електричество.



7.2. Съхранение



Съхранявайте в добре затворена опакова на сухо и добре проветриво място, далече от източници на топлина и искри. Препоръчителна температура за съхранение: от +15оС до +25оС. Да се съхранява далече от силни окислители. Подходящи материали за съхранение: киселиноустойчива стомана, полиетилен, полипропилен, PTFE, стъкло.









Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



8. Контрол при експозиция и лични предпазни средства



8.1. Граници на експозиция



Пределно допустими концентраций на работното място:



10 ml/m3 (25 mg/m3) – средно дневна норма;

20 ml/m3 (50 mg/m3) – краткотрайно (8 пъти по 5 минути за смяна).



8.2. Контрол на експозиция



Препоръчва се система за локална или обща вентилация с изсмукване, за да се поддържа излагането на персонала на въздействие под допустимите граници на пренасяно от въздуха въздействие. По принцип се предпочита локална вентилация с изсмукване, тъй като тя може да контролира емисиите на замърсителя при самия източник, като се предотвратява разнасянето му из целия район на работа.



8.2.1. Контрол при експозиция в работна среда



Да се осигури подходяща естествена и/или принудителна вентилация. Да се осигурят лични предпазни средства.



8.2.1.1. Защита на дихателните пътища



Задължителна при отделяне на пари/аерозоли. Да се използва маска с филтър E-(P2) - жълт.



8.2.1.2. Защита на ръцете



При пряк контакт с веществото:

материал: бутил гума

дебелина: 0,7 мм

време за разяждане: мин. 480 минути

При непряк контакт с веществото:

материал: естествен латекс

дебелина: 0,6 мм

време за разяждане: мин. 30 минути



Използваните предпазни ръкавици трябва да отговарят на директивата на ЕС 89/686/ЕЕС и стандарта EN374.





Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



8.2.1.3. Защита на очите



Задължителна. Използвайте химични защитни очила и/или шлем за цялото лице, когато е възможно пръскане. В района на работа поддържайте фонтан за измиване на очите и система за бързо оросяване.



8.2.1.4. Защита на кожата и тялото



Носете непропускащо киселинноустойчиво защитно облекло.



9. Физични и химични свойства



9.1. Обща информация



Безцветна течност с остра миризма.



9.2. Важна информация, свързана с човешкото здраве, безопасността и околната среда



Молекулно тегло: 60,05 g/mol

pH на воден разтвор (50 g/l, 20oC): 2,5

Вискозитет (динамичен): 1,22 mPa*s (20oC)

Вискозитет (кинематичен): 1,17 mm2/s (20oC)

Температура на топене: 16,7оС

Температура на кипене: 116-118oC (1013 hPa)

Температура на възпламеняване: 39oC

Температура на самозапалване: 454oC

Експлозивни граници:

долна 3,3 об.%

горна 22 об.%

Парно налягане (20оС): 15,4 hPa

Относителна плътност на парите: 2,07

Плътност (20оС): 1,05 g/cm3

Разтворимост във вода: 1000 g/l (25оС).

log Pow: -0,17 (експериментално)

Показател на биоконцентриране: < 1 (изчислен) (HSDB)

Показател на пречупване (nD20): 1,3720

10. Стабилност и реактивоспособност



10.1. Условия, които трябва да се избягват



Топлина и източници на запалване.

Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



10.2. Вещества, които трябва да се избягват



Риск от експлозия при контакт с: силни окислители (като CrO3, калиев перманганат, пероксиди, перхлорна киселина), нитрати (топлина), концентрирана сярна киселина, водороден пероксид.



Възможни са бурни реакции при контакт с: метали (желязо, цинк, магнезий – отделя се водород), алкални хидроксиди, етаноламин, алдехиди, алкохоли, халоген-халоген съединения, силни алкали, азотна киселина.



10.3. Опасни продукти при разпадане



Пари на оцетната киселина.



10.4. Допълнителна информация



Несъвместим с метали. Експлозивен с въздуха в газообразно състояние при нагряване.



11. Токсикологична информация



Остра токсичност: LC50 (вдишване плъх): 11,4 mg/l /4 часа (IUCLID)

LCLo (вдишване плъх): 16000 ppm (V) /4 часа (RTECS)

LD50 (дермално заек): 1060 mg/kg (IUCLID)

LD50 (орално плъх): 3310 mg/kg (RTECS)



Специфични симптоми

при животински експе-

рименти: Кожна чувствителност (заек): изгаряне.



Подостра до хронична

токсичност: Бактериални мутации: не се наблюдават.

Salmonella typhimurium: отрицателен.

Не се наблюдава тератогенен ефект при животин-ските екперименти. (IUCLID)

Допълнителна токси-

кологична информация:



При вдишване на парите: дразнещи симптоми в дихателния тракт, пневмония, бронхит. Вдишването може да доведе до образуване на оток в дихателния тракт.



Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



При контакт с кожата: изгаряния.

При контакт с очите: изгаряния (риск от ослепяване!). Риск от замъгляване на роговицата! Риск от перфорация!

При поглъщане: изгаряния в устата, гърлото, хранопровода и стомашно-чревния тракт. Риск от перфорация в хранопровода и стомаха. Гадене и повръщане. Възможна е аспирация в белите дробове след повръщане.

Системни ефекти: задух, стомашни спазми, шок, сърдечно-съдови увреждания. Увреждане на бъбреците.

С веществото трябва да се работи грижливо и внимателно.



12. Информация за околната среда



12.1. Екотоксичност



Вредно въздействие върху водни организми. Вредно въздействие поради промяна на pH в средата. Разяждащ и в разредено състояние.



L.macrochirus LC50: 75 mg/l /96 часа

Daphnia magna EC50: 47 mg/l /24 часа

Photobacterium phosphoreum EC50: 11 mg/l /15 мин.



Максимално допустими концентрации:

Sc. quadricauda IC5: 4000 mg/l /16 часа

Ps. putida EC5: 2850 mg/l /16 часа

E. sulcatum EC5: 78 mg/l /72 часа



12.2. Подвижност



Няма информация.



12.3. Устойчивост и разградимост



99 % / 30 дни (тест в затворена бутилка) (HSDB) – лесно биоразградим.



12.4. Потенциал за биоакумулиране



log Pow: -0,17 (експериментално). Не се очаква биоакумулиране (log Pow < 1)



Да не се допуска проникване в повърхностни и отпадъчни води или почвата.

Информационен лист за безопасност: ОЦЕТНА КИСЕЛИНА (ЛЕДЕНА)



13. Третиране на отпадъците



Продукт: Ако веществото не може да бъде запазено за вторична преработка, да се третира като опасен отпадък. Отпадъкът да се третира според действащите регионални правила за третиране на химически отпадъци. Код 06.01.99 – Отпадъчни кисели разтвори. Няма единни регулации на ЕС за унищожаване на химикали и остатъци.

Химическите остатъци обикновенно се смятат за специални отпадъци. Унищожаването на последните се регулира в страните членки на ЕС чрез общи закони и правила. Препоръчваме да се свържете както с отговорните власти, така и с компаниите, които се занимават с унищожаването им и които са в състояние да Ви посъветват как да унищожите специалните отпадъци.



Опаковка: Замърсените опаковки се третират както самия продукт според действащите регионални правила за третиране на химически отпадъци.

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Нед Дек 18, 2016 12:15 pm
от cvb
http://eco-mes.com/shop/%D0%BC%D0%B8%D0 ... %BA%D0%B0/ :agree: Изображение :eyebrow: Оцет Видин 6% 0.700л 0.90 :deal: https://goo.gl/maps/zRc3yBc7X8n :idea: http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bgИзображениеhttps://goo.gl/maps/54VMRrvKncr
Разрешава изработване на проект за Подробен устройствен план – Парцеларен план на елементите на техническата инфраструктура за прокарване на трасета на водопроводно и канализационно отклонение до поземлен имот 504.10 в местността “Долни ливади” в землището на с. Дисевица, собственост на ЕТ “Атол – Владимир Томов”
:magnify:http://gondola.bg/TorbichkiInfoBG.html

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Нед Дек 18, 2016 1:28 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Нед Дек 18, 2016 4:32 pm
от Lucky Loser
Мандаринииии :smash:

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2016 9:07 am
от cvb
http://www.bb-team.org/articles/1683_riba-ton :agree: http://ispn.mjs.bg/MJ/ispn.nsf/indexPub ... &page=case :offtopic:
Туна "Скипджак" известна още като Гола туна, а на места наричана не съвсем правилно и "Лефер". Това е туна джудже извън рода на същинските тунци. Средно около половин метър дълга, тя тежи 2 до 4 кг. Месото й е богато на миоглобин, в това то превъзхожда месото на бялата туна.
Ветеринарен
регистрационен номер на
предприятието, № BG 1513001 :magnify: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... eso-618524 :rofl:http://mare.istc.cnr.it:7001/mare/demo/fishingareas.xhtml;jsessionid=GVLCG2PLu_utaGIy2r4er7BW12zu68WmbDdRNlVJojoci-K6BV4a!-475754843?lang=bg :wavey:

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2016 2:24 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2016 8:23 pm
от fenbg
аз, ям спагети карбонара

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2016 2:28 pm
от cvb
http://chimorbel.com/?page=stocks&sub=1 :agree:
Това е html версията на файла http://chimorbel.com/files/1_jodsaltBG.doc.
G o o g l e автоматично създава html версии на документите докато индексираме мрежата.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПОКАЗАТЕЛИ

ЗА ТРАПЕЗНА ЙОДИРАНА СОЛ „ОРБЕЛ”





CAS – No 7647-14-5

EINECS-No 231-598-3





І.ОРГАНОЛЕПТИЧНИ



Показател


Норма


Достигнати нива









Външен вид





Кристален продукт

Вкус


Чисто солен


Чисто солен ,без странични вкусове

Цвят


Бял


Бял

Мирис


Не се допуска


Не се допуска





ІІ.ФИЗИКОХИМИЧНИ

Показател


Норма- съгласно ПМС № 23/30.01.2001




Достигнати нива

Натриев хлорид (NaCl)


Не по-малко от 97,8 %


Не по-малко от 99,5 %

Калции (Ca)


Не повече от 0,04 %


Не повече от 0,02 %

Магнезии (Mg)


Не повече от 0,08 %


Не повече от 0,01 %

Сулфати (SO4)


Не повече от 1,00 %


Не повече от 0.16 %

Калиий (K)


Не се нормира


Не повече от 0.02 %

Натриев сулфат (Na SO4)


Не се нормира


Не повече от 0.2 %

Двужелезен триоксид (Fe2O3)


Не повече от 0,006%


Не повече от 0,005 %

Реакция на воден разтвор рН


7,0 – 8,0


7,0 – 8,0

Неразтворими във вода


Не повече от 0,2 %


Не повече от 0,03 %

Влага


Не повече от 0,2 %


Не повече от 0,1 %

Механични примеси


Не се допускат


Отсъства

Антисбиващ агент E 536


Не повече от 15 mg/kg


Не повече от 10 mg/kg

Калиев йодат (KIO3)


(25÷55) mg/kg


(25÷55) mg/kg

Мед (Cu)


Не повече от 2,00 mg/kg


Не повече 0,10 mg/kg

Олово ( Pb)


Не повече от 2,00 mg/kg


Не повече 0,06 mg/kg

Живак ( Hg)


Не повече от 0,01 mg/kg


Отсъства

Кадмий (Cd )


Не повече от 0,10 mg/kg


Не повече 0,02 mg/kg

Цинк (Zn)


Не повече от 10,00 mg/kg


Не повече 1,20 mg/kg

Арсен (As)


Не повече от 1,00 mg/kg


Отсъства





ІІІ. ЗАМЪРСИТЕЛИ И ПРИМЕСИ ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО



Трапезната сол „Орбел ” съответства напълно на всички правила на ЕС за безопастност на храни и изискванията на Кодекс Алементариус както и на Наредбата за изискванията към състава и характерис-тиките на солта за хранителни цели, приета с Постановление №23 от 30 Януари 2001 г. на Министерския съвет. Тежките метали са с нива по-ниски от допустимите.Не се откриват алфатоксини и патогенни микроорганизми.



ІV.ПОТРЕБИТЕЛСКИ ОПАКОВКИ

BOPP - Biaxially Oriented Polypropylene
Би-аксиално ориентираният полипропилен е най-широко разпространеният полимерен филм за производството на опаковки за хранително вкусовата индустрия - захар, макаронени изделия, ориз и др. Отличава се с много добра прозрачност, здравина и минимална разтегливост. Може да бъде матов или гланцов. Подлежи на метализиране и ламиниране с други полимерни фолиа.

Виж още на: https://bags.bg/Bg/85/

ТРАПЕЗНА ЙОДИРАНА СОЛ „ОРБЕЛ” се предлага в следните опаковки:

Плик от БОПП/ПЕ фолио с нето маса 1 kg
Чували от ПЕ с нето маса 25 kg
Солници от ПЕТ с нето маса 250 mg и 125 mg

:magnify:

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2016 9:49 pm
от cvb
https://www.google.bg/maps/place/%D0%9C ... 29.2165545 :deal: http://www.mozyrsalt.by/ru/about/technology
Химснаб Орбел ООД е известен вносител на готварска сол и притежава правата на единствен и ексклузивен представител на белоруска сол за българския пазар.
:magnify: https://goo.gl/maps/nej3Qc6cZWs

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Сря Дек 28, 2016 2:15 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Чет Дек 29, 2016 5:11 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2016 8:11 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2017 6:12 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2017 3:41 am
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Яну 17, 2017 8:40 am
от zImage
cvb написа:http://www.karol-fernandez.com/bg/products/shpekovi-salami/shpek-burgas-chanovete/ :agree:


Евалата в 4:41 :-)

При мен закуската беше риба тон в собствен сос и за десерт баница с ябълки.

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2017 5:00 am
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2017 4:39 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Яну 31, 2017 10:32 am
от cvb
HAЙ-ТЪПОТО млеко :agree: :smash:Изображениеhttp://www.otzivi.bg/bg/catalog/mlechni-produkti-c335/parshevitsa-zorov-b484.html не е никак кисело :nono: :deal:

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2017 6:16 am
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пет Фев 03, 2017 6:53 pm
от cvb

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2017 7:19 pm
от cvb
Изображение :deal: http://www.denito.bg/products/ruska-salata.html :popcorn:

Руската салата била представена за първи път през 1860г. по оригинална рецепта на Люсиен Оливие, главен готвач в реномиран московски ресторант. Точната рецепта и по-конкретно тази на дресинга била ревниво пазена тайна. Знае се, че салатата е приготвяна от месо от фазан, телешки език, хайвер, зелена салата, раци, кисели краставици и варени яйца. Според други източници, имало и трюфели, риба, пушена патица, но със сигурност не съдържала картофи, които днес са една от основните съставки на салатата. С времето популярността й растяла, но тъй като голяма част от съставките й били рядкост, постепенно били изместени от по-обикновени и достъпни. Така се стигнало до днешната Руска салата, която не бихме нарекли обикновена, а много предпочитана и в нашия случай приготвена с любов.Изображение

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Вто Фев 07, 2017 7:25 pm
от Lucky Loser
Дребни черни маслини + https://www.youtube.com/watch?v=izZMlZFwzSE

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Пон Фев 13, 2017 3:08 pm
от cvb
http://www.olinezza.com/ :agree:http://eco-mes.com/shop/%D0%BE%D0%B2%D1 ... %83%D0%BA/ :deal: Сушеница Манастирска

Опаковки: КГ.; Е 150гр., Е 240гр.

Re: Кой какво яде в момента

МнениеПубликувано на: Нед Фев 19, 2017 2:08 pm
от cvb
Изображение :deal: :clap: http://familex.bg/bg/products/sterilizi ... b-famileks :agree:
Спестете време и усилия с нашата гама от консервиран нахут, боб, грах и зеленчуци в буркан. Бял боб ФАМИЛЕКС е готов за употреба продукт, предварително сварен, готов да се добавя директно към вашето ястие. Подходящ за приготвянето на салати, яхнии с нахут и много други вкусни ястия.
Бял боб ФАМИЛЕКС се предлага в буркан от 0.570 кг.



Произход: Произведено в EU за Фамилекс
Състав: бял боб, вода, сол
:magnify: https://talarfoods.com/brands/private-label :smash: :( Изображение