депресия или истина

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Вто Апр 17, 2012 7:18 pm

Вече започвам да си говоря сам . Провенциалния живот в Карлово толкова затъпя , че не зная къде се намирам в Европейския съюз или в лудницата . Нямам впечатления за живота по другите места в България и другите държави но предполагам , че навсякъде в този Европейски съюз е гадно . Наглед този форум не е място за подобни писания но в предвид на разнообразната читателска аудитория обединена от планинското колоездене смятам , че хора от различна възраст и социално положение вземат участие в подобна дискусия .
Аз не виждам нищо смислено и прогресивно , в това което се случва в България . Напротив цялата тази система ми прилича на огромна престъпна организация , чиято основна цел е ограбване на народа и заробвайки го тотално .
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот duhovno.izvisen » Чет Апр 19, 2012 11:31 pm

Виж сега аз съм от Русе и не е за бай тук, минавал съм пред твоя градец мн е як само като видя от ляво Балкана и сълзи пускам,само за байк е там,че е малък град и нема пари е друг тема,да води безпаричието до депресиа.

Мисля ,че тъпня и скука е само в главата ,има хора по цял ден седят седнали и са доволни .


За депресия пий жълт кантарион ,хапчетата осъкатявали ,имам опит :idea:
duhovno.izvisen
 
Мнения: 39
Рейтинг: 1146
Регистриран на: Съб Фев 04, 2012 1:34 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Пет Апр 20, 2012 8:39 am

Дали е истина , че гледам от ляво красивия Балкан или са депресия от дасно софийските боклуци , разхвърляни на километри от вятъра и вонящи ужасно или пък движейки се по състезателния маршрут гледайки към унищожения Тракторен завод .
Природните красоти на нашия край са всеизвестни макар , че Балкана в този район не става за колоездене а само за пешеходен туризъм , ние въртим основно в Средна гора с изключение на спускачите от Сопот .Та в този смисъл не знам какви спускачи ще има ако лифта в Сопот спре ...
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот mukter » Вто Юли 24, 2012 3:17 pm

Бат'Весо написа:Дали е истина , че гледам от ляво красивия Балкан или са депресия от дасно софийските боклуци , разхвърляни на километри от вятъра и вонящи ужасно или пък движейки се по състезателния маршрут гледайки към унищожения Тракторен завод .
Природните красоти на нашия край са всеизвестни макар , че Балкана в този район не става за колоездене а само за пешеходен туризъм , ние въртим основно в Средна гора с изключение на спускачите от Сопот .Та в този смисъл не знам какви спускачи ще има ако лифта в Сопот спре ...

true :agree: , но все пак това е България..
:eyebrow:
Аватар
mukter
 
Мнения: 71
Рейтинг: 1139
Регистриран на: Пет Юли 20, 2012 7:37 am

Re: депресия или истина

Мнениеот Antares » Вто Юли 24, 2012 3:33 pm

Мен все още ме сърби да се опитам да пусна от Левски до Карлово...
Карикатурите ми . Крива Спица
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares
 
Мнения: 7426
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Пон Сеп 18, 2006 9:26 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот TheAnimal » Вто Юли 24, 2012 3:53 pm

Пак ли искаш да си чупиш ключицата ? :P
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal
 
Мнения: 3203
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 9:38 am
Местоположение: Зверино

Re: депресия или истина

Мнениеот boriss13 » Вто Юли 24, 2012 4:14 pm

Що ги ексхумирате тези теми???
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13
 
Мнения: 2866
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Ное 25, 2005 12:08 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот Antares » Вто Юли 24, 2012 8:35 pm

TheAnimal написа:Пак ли искаш да си чупиш ключицата ? :P
През живота си не съм счупил нито една кост! Виж, че раменете ми са с QR е друга тема :lol:
Карикатурите ми . Крива Спица
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares
 
Мнения: 7426
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Пон Сеп 18, 2006 9:26 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Пон Ное 26, 2012 9:08 pm

Пак се актуализира темата . И тази зима съм на лице в Карлово - ужас , защо не мога да свикна . Хвала на всички , които се спасиха от Карлово , България и най- вече от гадния Европейски съюз.
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот pe60t0 » Пон Ное 26, 2012 10:55 pm

Е ти пък ако си мислиш, че "навън" е песен и всички чуруликаме много се лъжеш :popcorn:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0
 
Мнения: 1503
Рейтинг: 1390
Регистриран на: Сря Май 25, 2005 8:26 pm
Местоположение: Bulgaria

Re: депресия или истина

Мнениеот did » Пон Ное 26, 2012 11:22 pm

Всичко е в главата!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16525
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Re: депресия или истина

Мнениеот taurus13 » Пон Ное 26, 2012 11:54 pm

Виж...разликата с БГ е че там навън има повече надежда - виждаш че нещата се правят, че се случват, че хората вярват повече или по-малко, че се усмихват, че имат надежди и планове. В БГ повечето хора вече живеем ден за ден, затваряме си очите за неприятните неща, все едно ги няма, гледаме само това което ни радва. Истината обаче не се променя от факта, че сме си заровили главата в пясъка. Не е важно колко точно пари имаш, важно е да има в какво да вярваш, да имаш кауза, да имаш цели. Това ни отнеха тук в БГ - надеждата за утрешния ден. Утре в БГ всичко ще е по-лошо от днес. Образованите хора ще са по-малко, простаците ще са повече. Болните ще са повече, циганите ще са повече, икономиката ще е по-слаба, пенсионерите ще са повече от младите, разбойниците ще са повече и по-безскруполни. И няма как да е иначе, защото тия неща не се променят от ден за ден. Прехода възпита едно ужасно поколение, което вече навлиза в управлението и жална ни майка. А това поколение няма да възпита по-добро, защото просто няма как. Хлъзнеш ли се веднъж по наклоненаа равнина, много бързо се засилваш и за да спреш са необходими доста мощни спирачки. Много по-лесно е да не допускаш това, отколкото да го поправиш.
Другия голям проблем е, че корумпираните хора в БГ продадоха държавата на чужденците. Нашето управление отдавна вече е зависимо за всяко свое решение от външни сили, така че няма и шанс някое управление да промени нещо особено, а няма и откъде да се вземат кадри за едно такова управление. България скъпи съграждани е потъващ кораб. Когато кораба потъва, плъховете бягат.
Това е истината. Има хора които имат някакви средства, живеят относително добре и са си изградили един стъклен буркан около себе си, като отказват да повряват в реалността извън буркана. Смятат, че просто всички останали са тъпи и неинициативни и вечно се оплакват. Понякога забравят откъде те самите са се сдобили със средствата, защото толкова често разказват историята как са продали старата си лада, за да започнат бизнес, че вече си вярват. Е има и наистина кадърни, умни и инициативни хора, но са толкова малко, че са обречени. Обречени са да станат корумпирани бизнесмени, използващи държавните лостове за своето облагодетелстване или са обречени да станат емигранти или са обречени да затънат, фалират, обезверят и загубят душата си.
Светът не е добро място за живеене и никога не бил...поне не задълго. България съвсем не е добро място в социално-икономически аспект. България има обаче красива природа, която нямат много страни по света. Никога не бих заменил нашата природа за богатствата на някое емирство в пустинята. Е, хубава природа има и другаде по света, но пък тази си е нашата. Тя си е като роден дом.
Вярвам, че човек е на тази земя, за да научи нещо. Човек не тук просто за да създава поколение, да придобива вещи и имоти, да воюва и да се налага. Но човек е човек и нищо човешко е му е чуждо, но докато се занимава с човешките си неща, той научава нещо за себе си и околния свят. Мъдрия човек опознава себе си, и постига хармония. Глупавият, цял живот бива разкъсван от противоречия, страсти и терзания. Няма значение къде си се родил, важно е какво ще видиш и научиш. Човек където и да иде, не може да избяга от себе си.
И важното е, да не загубиш душата си. Ако все още виждате красотата около себе си, ако все още вярвате в някакви идеали и в приятелите си, ако можете да изпитвате любов, ако все още пускате по някоя сълзица на някой драматичен филм, то вие все още не сте загубили себе си.
В България в момента най-лесно е да загубиш себе си, още преди да си се открил. Това е главната опасност.

И бат Весо - нема се пуашиш. И други хора имат дертове и депресии, важното е да сме здрави. Ей ги на - целото СКА го е хванала депресията от 1,5 дена насам. И кога накрая ще спреш да твърдиш, че Балкана не ставал за каране, освен на Сопот за даунхилерите. Па пробвай некой път. Ако искаш да те заведем. :D
Много ви е хубав края, аз там нали си имам една селска къщура по Иганво и като ида там изпадам в нирвана, само като си гледам розите дето си ги садя и си ям салата на двора. Ако искаш да се почустваш добре в Карлово, ела поживей месец-два в София, Люлин и после ще имаш чувството че си на Бахамите или Малдивите поне. :lol:
Последна промяна taurus13 на Вто Ное 27, 2012 12:46 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
taurus13
 
Мнения: 5718
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Дек 17, 2007 10:07 am

Re: депресия или истина

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Ное 27, 2012 12:40 am

Бат'Весо, ти накъде си тръгнал, аз от там се връщам. В психото е топло и уютно...
Аватар
EccentricMOTION
 
Мнения: 2364
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 12:24 am

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Вто Ное 27, 2012 9:17 am

Благодаря за отговорите - всички сте много готини и забавни : :8D:
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот dob111 » Вто Ное 27, 2012 10:07 am

Ха-ха, taurus13,
страхотно писание, бих ти сложил "+", но ти си имаш предостатъчно, така че просто поздрави и една икона :bowdown: , която може да и да забранят някой ден под предлог, че накърнява нечии чувства... :look:

Бат Весо, днес изглежда ще е страхотен есенен ден. Ако имаш възможност - удари едно-две-три кафенца, и му се наслади...
Аватар
dob111
 
Мнения: 695
Рейтинг: 1900
Регистриран на: Нед Юни 20, 2010 3:32 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот Antares » Вто Ное 27, 2012 10:45 am

Аз пък обичам мрачните и мъгливи късно-есенни дни :)
Карикатурите ми . Крива Спица
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares
 
Мнения: 7426
Рейтинг: 1998
Регистриран на: Пон Сеп 18, 2006 9:26 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот PtD » Вто Ное 27, 2012 11:27 am

Antares написа:Аз пък обичам мрачните и мъгливи късно-есенни дни :)


+1

Най-после човек може и някоя работа да свърши :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10904
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот Yavkata » Вто Ное 27, 2012 11:58 am

Аре стига...вече работа. Есента и зимата е време човек да си почине малко. Да събере сили за пролетта,за да поработи малко преди морето. :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata
 
Мнения: 2386
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 1:33 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот 4getcredo » Вто Ное 27, 2012 12:12 pm

Много красиво говориш, Милко! Ставаш за омайниче на росно зелен фон... ;) :D
taurus13 написа:Нашето управление отдавна вече е зависимо за всяко свое решение от външни сили...

Кога не е било? Най-лошото е, когато една от тези сили вземе пълен монопол. Точно тогава се отглежда и най-голямата социална и морална корупция, чийто гнили плодове сега рием с крака - в добрия случай, в по-лошия гнилоча ни всмуква тотално. Дълго време тя не е била забележима, добре охранявана е била, но политическите поколения на прехода са преки нейни наследници... то няма и как иначе при липсата на друг модел.

Това го казвам заради страдалческите вопли и сивата носталгия на Бат' Весо. :banghead:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo
 
Мнения: 3168
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Юли 08, 2003 2:53 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Вто Ное 27, 2012 7:59 pm

Искам да поясня на читателите , че думата депресия съм я ползвал в заглавието не за да опиша душевно състояние а за да подчертая контраста в съвременния живот .
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот patricii » Вто Ное 27, 2012 8:42 pm

Бат, Весо, за подобни писания,.като твоите аз бях шутиран нееднократно от Форума, а ти си още тук. Радвай се и ликувай! Мисля, че твоят град беше в центъра на най-хубавия филм,който съм гледал през живота си:
"СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ!" :wavey:
SPIRITUS PROMPTUS EST,CARO AUTEM INFIRMA!- ДУХЪТ Е СИЛЕН, ПЛЪТТА-НЕМОЩНА!
+Станислав Стратиев-ТОЛКОВА МНОГО НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ,ЧЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМЕ В ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
Аватар
patricii
 
Мнения: 51
Рейтинг: 1210
Регистриран на: Чет Май 03, 2012 6:48 pm
Местоположение: От 0 до 2925 м н.в.

Re: депресия или истина

Мнениеот xcII » Вто Ное 27, 2012 8:52 pm

@taurus13

Тази тема можеше да започне с откиващия пост и да завърши с твоя. :) :smash:

P.S.
Абе знаех, че си един от най-добрите разказвачи тук, но явно можеш с не по-лош успех да бъдеш философ, психоаналитик, социолог, училищен педагог и всичко свързано с намиране на точните думи, за да опишеш някое размишление, наблюдение или просто простотийка.. за съжаление, хора, като теб, рядко ги влече политиката и това е разбираемо..

Са да не излезе, че съм напълно ти некъф сляп фен на квото и да напишеш ;), ще посоча едно от много малкото неща с които не съм баш съгласен:

taurus13 написа:..Утре в БГ всичко ще е по-лошо от днес...


Апропо, мислех, че аз съм един от тези черногледите, но чак толкова не съм.. Естественият подбор върши работа винаги (циганите са изключение) към по-добро, въпросът е колко време отнема на естествения подбор. Щото иначе изчезваш от таз грешна земя :P


taurus13 написа:..И важното е, да не загубиш душата си. Ако все още виждате красотата около себе си, ако все още вярвате в някакви идеали и в приятелите си, ако можете да изпитвате любов, ако все още пускате по някоя сълзица на някой драматичен филм, то вие все още не сте загубили себе си..
:smash:

Но с това съм безкрайно съгласен, макар че е по-лесно да се каже, отколкото изпълни, ed.:при трудности. Особено това е така, ако си от напр. от малък провициален град.. Щото, колкото и да си повтаряш че си здрав, трябва да има нещо и за стомаха и за душата. (Аз имам некви наблшдения в/у малък провинциален град от малък и знам колко много се промениха към зле нещата в такъв).


-

-
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII
 
Мнения: 1171
Рейтинг: 1693
Регистриран на: Пет Авг 27, 2010 6:50 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот tisho » Вто Ное 27, 2012 10:37 pm

Слаби са думите, крайни са мислите, че да можем да изразим дори с безкрай абзаци
това, което е неописуемо.
Няма минало, няма бъдеще. Има само тук и сега.
Фантазията е богатство, трезвеността нужна.

Как да забравим всичко лошо и да си спомним моментите на щастие, когато наоколо има само фасове, просяци, кучета, скъпи коли, магазини за телефони, мр3-ки и други кожено-леопардови атрибути?
Аватар
tisho
 
Мнения: 622
Рейтинг: 1628
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 3:49 pm
Местоположение: U picku materinu

Re: депресия или истина

Мнениеот Yavkata » Сря Ное 28, 2012 6:35 am

Ушите ми брулят последните есенни листа от дърветата.Сребъния скреж върху пастеленожълатата трева се опитва да захапе гумите, после в паника се разлита встрани. Вятъра донася отнякъде сълзи и ги хвърля в очите ми. Спирам да ги попия със вмирасана ръкавица. Вмирисана , на пръст, пот, шума и приключения. Някъде напред в мъглата громоли бурен смях. За момент съм сам. Грабвам цялата картина, сгъвал я бързо, като не забравя да подпъхна крайщата и, за да не изпадната увитите в нея, звуци, миризми и усещания. Прибирам пакетчето на рафтчето за спомени. То още пари, и ще ме топли поне три дни докато изстине. Сигурно ще забравя след време къде съм го сложил, затрупано от други и други такива моментни кражби на късчета безвремие.
Няма как да забравим моментите на щастие напук на всичко лошо.
Хвърлям недопушения фас от пурата си на един просяк с куче, цъкам алармата на скъпата си кола, подминавам магазини за телефони, мр3-ки, и влизам в този кожено-леопардови атрибути. Ще си търся леопардови прашки.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata
 
Мнения: 2386
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 1:33 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Сря Ное 28, 2012 9:38 am

taurus13 написа:Виж...разликата с БГ е...............


Добре ми дойде тоя пост, Милко :agree:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН
 
Мнения: 984
Рейтинг: 1588
Регистриран на: Чет Фев 26, 2009 3:44 am
Местоположение: Из гори и хълмове...

Re: депресия или истина

Мнениеот outfaced » Сря Ное 28, 2012 10:10 am

Аз па ги виждам нещата по малко по различен начин ...

Живеем в модерен свят, всеки зависи от всичко, имаме достъп до информация ... настроението вече се влияе и от котировките на фондовата борса в Токио. В което принципно има нещо сбъркано ... ама много. Сега да не кажа, че капитализма и демокрацията са сбъркани също, но в най общия случай дори и в "белите" страни системата не работи за личното щастие на отделния индивид. Може би на някои места системата дава повече предпоставки и възможности за постигане на това щастие, но то не и е цел. Не е цел нито на държавите, нито на корпорациите. Нищо хубаво не може да излезе от идеология основаваща се на постоянно растящо консуматорство.

В тоя ред на мисли "стъкления буркан" според мен е неизбежен, ако човек наистина иска да е щастлив (да не се бърка със задоволен) и във вътрешен мир със себе си. Това важи и за БГ и за "навън".
Кофтито неща, които ни заобикалят не са проблема. Те са следствието. Световната икономическа и политическа система предполага едни да нямат, за да могат други да имат.
А всъщност имането само донякъде определя щастието. Или по скоро много хора вече не знаят от какво реално имат нужда за да са щастливи ... мислят че рекламите от телевизията ще им кажат.Сбъркан свят.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced
 
Мнения: 6054
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 3:24 pm
Местоположение: Пловдив

Re: депресия или истина

Мнениеот taurus13 » Сря Ное 28, 2012 11:02 am

Мда...време е за революция!!! Обаче, да изчакаме първо 22 декември, че да не се окаже, че напразно сме се бъхтали. :D
Разчитахме на Изтока да внесе малко разум в Запада, а то стана така, че Запада поквари Изтока. Сега разчитаме на междупланетните пътувания. Реално, някой ден вселената ще стане глобално село и пак няма да има къде да се скриеш, но докато това се случи, все ще има едни 1000 години в които да можеш да си поживееш като нормален човек на някоя забутана планетка с условия за извънпътно велосипедиране.
Корабът потегля от 14 док след 35 дена. Билети ще се дават само на избрани. Жените няма да се подбират само по външност, че да не стане след едно поколение като на земята. :D
Изображение
Аватар
taurus13
 
Мнения: 5718
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Дек 17, 2007 10:07 am

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Сря Ное 28, 2012 3:14 pm

Протеста , който правим клони към революция , доволен съм от масовия характер на недоволството .
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Re: депресия или истина

Мнениеот Insight » Сря Ное 28, 2012 3:19 pm

Бат'Весо написа:Протеста , който правим клони към революция , доволен съм от масовия характер на недоволството .


... баси, тамън си помислих "брей, от кога не съм чувал за доволен българин", а той да излезе доволен от недоволството
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight
 
Мнения: 525
Рейтинг: 1717
Регистриран на: Нед Ное 01, 2009 7:19 pm
Местоположение: София

Re: депресия или истина

Мнениеот Бат'Весо » Сря Ное 28, 2012 3:44 pm

Много пъти като напиша нещо получавам отговор противоположен на това , което казвам . Трябва да доизяснявам нещата но с писането съм доста зле и се получават неразбирания относно смисъла на това което казвам . Исках да кажа , че съм доволен от това че имам последователи в недоволството ми от системата в момента .
Аватар
Бат'Весо
 
Мнения: 303
Рейтинг: 1231
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:45 pm

Следваща

Назад към Бла - Бла

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта