Оптимизация за мобилни устройства

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Оптимизация за мобилни устройства

Мнениеот protiven » Сря Май 18, 2016 6:25 pm

Планира ли се сайта да бъде оптимизиран за мобилни устройства (да бъде ”responsive"). Мисля, че в днешно време е просто задължително :)
Аватар
protiven
 
Мнения: 191
Рейтинг: 1287
Регистриран на: Вто Апр 01, 2014 7:57 am

Re: Оптимизация за мобилни устройства

Мнениеот boriss13 » Съб Май 21, 2016 6:04 am

Два поста под твоя е обсъждано.
ИзображениеНай-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13
 
Мнения: 2865
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пет Ное 25, 2005 12:08 pm
Местоположение: София

Re: Оптимизация за мобилни устройства

Мнениеот Exorcist » Съб Май 21, 2016 10:18 am

Годините се навъртат и превъртат, което е било едно през 2012 г. или 2014-2015 г., през 2016 вече е друго, през 2017 г. ще е съвсем друго. Всичко се развива и променя шеметно в тези години, не е като едно време, когато са били нужни десетилетия или петилетки, за да се смени или подобри нещо работещо. обществото, потребностите и технологиите се сменят и развиват секундно.
Който в бизнеса не следва прогреса и моментното състояние и непрекъснатите промени и нуждата от адаптация и не е крак с времената и изискванията на таргет групата си, знаете до какво води това. А форумът практически е частен, на едноличен собственик търговско дружество, Любо има все повече инициативи, свързани с платени статии и тестове и проекти, т.е. платформата си е от любителско начинание и фен зона на байкърите започнала някога, в момента все такава и хубава, но с ясно изразен бизнес елемент на създателя и собственика й. Самият Любо го беше казал/писал някъде в интервю май, че много е мислил какво и как да прави с живота и хобито си и все пак е решил да развива предимно не правото, а байкъризъма и бизнес страната му.
Съответно, мотивите "трябва да се пачва сорс кода и е невъзможно", "много е омазано и трудно да се плъгне", "ъпдейта на пхбб през много версии е кошмар" и др. са верни, но по същество не интересуват редовния фен и потребител на форума като мен. Нищо лично, медията е супер и обичам и сайта и форума, той е едно от нещата, които ме запалиха и продължават да ме палят по планинското колоездене, тонове информация, запознах се първо оттук с баси яките хора и др. нооооо: в случая: джъст бизнес. Любо, хубаво е да намериш начин и специалисти, които най-после да решат проблема с ъпгрейда на форума и с пачването на Тапаталк, а и доста други неща има да се правят по форума.
Зная за какво нечовешко усилие става дума от първа ръка, защото съм админ на огромен форум и той също трябваше да мине ъпгрейд на нова пхбб версия, беше омазан и пренаписван от кой ли не преди това, а Тапаталк и др. неща си бяха канско усилие да се подкарат, не спяхме безкрайни нощи подред с новото IT на форума, тестове, проблеми, тестове, лудница. Но стана и постепенно се изчистиха грешките и с помощта на потребителите, сега всичко лети и е модерно и лесно за поддържане. Струва пари и време, да. Но има и възвращаемост и смисъл във всяко едно отношение.
Виждам, че много от "старите кучета" във форума и известни байк активисти защитават смело, че "това нема как да стане" и носят от много кладенеца вода, че няма смисъл от него. Моля ви, помислете, защото макар и да имате правота в много от доводите си, и да сте без съмнение важни за мтб обществото, по този начин вредите и на Любо и на форума и на развитието на мтб културата в цялост. И се получава и малко ефекта на капсулирането, който наблюдавам и на едно друго място в другия форум, едни основатели и най-имащи респект и тежест потребители с годините стават супер приятели и създават групички, които обаче неусетно се капсулират, стават си самодостатъчни един вид и трудно почват да допускат нови хора и нови идеи, защото реално вече нямат толкова нужда от тях. Новите идват, оглеждат се, обаче една "грешна" стъпка или предложение, което някой от старите заколва, и се разбягват, щото е ясно, че старите и тези с респект винаги имат надмощие. Та и от вас също трябва да дойде ропот и желание за промени във възможностите на онлайн средата ни.
Обективно нещата стоят така: през 2016 г. е абсолютно задължително специализиран форум, особено частен и с претенции за национална мтб медиа, с десетки хиляди посещения и потребители, да е: а) оптимизиран за мобилни устройства; б) поддържа Тапаталк; в) още куп други неща, но да не предобрям всичко накуп.
Вали дъжд, та имам време да пиша до утре... Любо, надявам се да прочетеш внимателно това и ако и да не си съгласен с него, поне да помислиш генерално върху какво и как искаш и можеш да правиш с форума като техническо развитие и възможности, от какво има нужда потребителя ти през 2016 г., защото вече си супер закъснял с ъпгрейдите и ако изпуснеш още някой друг месец-година, ще стане невъзможно, хората и без това се преориентират и към друг тип общуване и социални мрежи вече отдавна е масово да се правят навсякъде скрити подфоруми и другото на самотек или скрити масово групи от отделили се от форумите в социалните мрежи това са реалностите дали криви или прави е друга тема, раздробяване и нацепване и това ще се задълбочава, класическите открити форуми умират и трябва да си решиш дали и този ще е на доизживявване или ще го пробваш за съвремието адекватен, изписах цялата тая новела колкото от личен интерес към тапаталк и форумните възможности, толкова и заради теб - хубаво е понякога някой почти непознат да ти каже неща отстрани, които съм сигурен и без това ги мислиш и знаеш.
Изображение
Аватар
Exorcist
 
Мнения: 217
Рейтинг: 1862
Регистриран на: Вто Май 03, 2011 9:08 pm
Местоположение: София


Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта