Байк тур през Беларус: Каква виза ми е необходима?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Байк тур през Беларус: Каква виза ми е необходима?

Мнениеот dido_nitrous » Пон Апр 08, 2019 5:42 pm

Здравейте!

Планирам през следващата ми отпуска през юни едно пътешествие с колело, стартирайки в Минск, Беларус, после през Литва, Латвия, та чак до Талин, Естония. Ето и планът (засега): Аз живея в Германия на границата с Белгия, затова съм намерил полет от Брюксел до Минск. Първата вечер ще съм в хостел в Минск за подготовка, след което тръгвам към Литва и ще имам една до две нощи най-много на открито (wild camping) докато стигна границата. Визовата политика на Беларус обаче е малко сложна и доста неща са ми неясни, затова реших да попитам тук.

Първо - Каква виза ми е необходима? Доколкото разбрах, безвизовото посещение на българските граждани в страната се осъществява само през националното летище в Минск. Аз ще летя до там, но ще напусна страната на колело.
Второ - Имам ли въобще право да преминавам граница на ЕС на велосипед, в случая Беларус-Литва?
Трето - При попълването на визовата анкета трябва логично да се посочи адрес на пребиваване. Според вас, достатъчен ли ще е само адресът на хостела, въпреки че само първата вечер ще нощувам там, останалите на открито? Как най-правилно да я попълня?
Четвърто - Има ли значение фактът, че пътувам от Белгия, не от България?

Честно казано, съмнявам се да имам отговори, но все пак реших да опитам и всякаква информация или съвет биха ми помогнали много! Извинявам се ако темата ми не е в правилния форум!

Поздрави!
Даниел
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous
 
Мнения: 185
Рейтинг: 1071
Регистриран на: Вто Мар 25, 2008 8:06 pm
Местоположение: Ловеч

Назад към Други видове колоездене

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта