Къща за гости в с. Самуилово

Телефон: 0896 688 379 - Валентин Атанасов - Янкиш
Къщата се намира в началото на селото (като идвате от Петрич), на главната улица, точно срещу училището и паметника на Андон Попов.

Разполага с 15 легла, като има стаи с 2, 3 и 4 легла със санитарен възел на етажа. Две от стаите са свързани с обща дневна, т.е. образуват апартамент, като към спалнята има и голяма слънчева тераса. На разположение на гостите е и спокоен слънчев двор  с дървена маса и две пейки под шарената сянка на стара лозница, както и кафене/ресторант с градина, където можете да опитате домашно приготвени гозби, много от които са от продукти собствено производство. Ако обичате да играете тенис на маса, вземете си хилките.

През деня велосипедите ни обикновено си стояха на припек в двора, а през нощта ги слагахме в складово помещение, което се заключва.

Собственикът на къщата при нужда може да осигури още места за настаняване в с. Самуилово за по-големи групи туристи. Той предлага и допълнителни услуги (например транспорт и водач в планината) във връзка с организирането на преходи за туристически групи в Беласица и Огражден. Вальо познава доста добре двете планини и може да ви упъти за допълнителни маршрути (и кратки, и по-дълги) в района.