Благотворителна кампания на DRAG и Фондация „Сийдър“

За децата в затруднение с покупката на велосипед DRAG Hardy правите дарение

 

От 01.02.2018 при закупуване на велосипед от лимитираната серия “DRAG Hardy JR” имате възможност да станете благодетел на фондация „Сийдър“. Фондацията предоставя 24-часова индивидуална грижа на 70 деца и младежи в неравностойно положение и професионална подкрепа за 35 младежи и техните семейства в градовете Кюстендил и Казанлък. По-голямата част от децата и младежите в центровете на фондацията са с различна степен на интелектуални и/или физически увреждания.

Тези хора имат постоянна нужда от грижа, терапия и любов. Фондация „Сийдър“ им осигурява всичко това, а с участието Ви в тази кампания, Вие също ставате част от това добро.

Със закупуването на велосипед от лимитираната серия “DRAG Hardy JR” Вие дарявате 5 лв. „Веломания” ЕООД  – производителят на велосипеди DRAG – удвоява тази сума и общото дарение на закупен велосипед възлиза на стойност от 15 лв.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапевтични грижи за деца и младежи с тежки физически увреждания. С Вашата подкрепа фондацията ще осигури възможно най-добро качество на живот за децата с комплексни увреждания.

Средствата и отчет за кампанията ще бъдат предоставени в края на май 2018, когато екип на DRAG ще посети къщата в Казанлък и ще запознае децата с колоезденето. Всички благодетели са поканени да присъстват на събитието.

За фондация “Сийдър”

Фондация “Сийдър” е българска неправителствена организация, която работи за промяна на държавните политики и обществените нагласи към хората в неравностойно положение. През 2010 г. фондацията успешно закрива Дома за деца с умствена изостаналост в село Горна Козница и осигурява алтернативна качествена грижа в близка до семейната среда за всички 58 деца. В следващите години “Сийдър” допринася за закриването на още 12 държавни домове.

Към момента фондация “Сийдър” управлява 9 социални услуги в градовете Кюстендил и Казанлък, където предоставя 24-часова индивидуална грижа на 70 деца и младежи в неравностойно положение и професионална подкрепа за 35 младежи и техните семейства. По-голямата част от децата и младежите в центровете на фондацията са с различна степен на интелектуални и/или физически увреждания.

За нуждата от физиотерапия

13 от децата и младежите, които живеят в центровете от семеен тип на фондация „Сийдър“ в Кюстендил и Казанлък, са с тежки физически увреждания. Техните диагнози са различни и често комплексни – спина бифида, детска церебрална парализа, спастична квадрипареза, епилепсия, мускулна хипертрофия и други. За да гарантира безболезненото ежедневие на децата, възможността за оптимална подвижност, разходка навън и социализация, фондация „Сийдър“ предоставя регулярни сесии със специалист рехабилитатор за всяко едно от 13-те деца.

Финансовият ресурс, необходим за обезпечаване на физиотерапевтични сесии за 13-те деца и младежи възлиза на 720 лева на месец или 8640 лева на година. Повече информация за фондация „Сийдър“ може да намерите на www.Cedarfoundation.org

За велосипеди DRAG Hardy

Лек и същевременно здрав планински велосипед с алуминиева рамка и специфичен KidFit дизайн за деца. Оборудван е със скорости Shimano и амортисьорна вилка, обираща вибрациите на ръцете. Размер 20 инча е подходящ за деца с ръст от 117 до 130см (6 – 9 години), а размер 24 инча за деца с ръст от 130 до 160 cм (9 -12 години).

За 2018 г. произведохме лимитирана серия на “DRAG Hardy JR” като при нея надписът е обърнат. Поставихме надписа наобратно, защото именно така е започнал и животът на децата от „Сийдър“… и въпреки всичко те имат силата да продължат напред! Като собственик на велосипед от лимитираната серия  на “DRAG Hardy JR”, вие сте част от техния път.

Всеки закупил колело от лимитираната серия получава специален стикер и силиконова гривна!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>