Baze.bg – магазинът-сервиз, който ще ви провокира да излезете навън

На 5 януари 2018 г., тъкмо след уталожването на погълнатите по Коледа и Нова година храни и напитки, на ул. „Хайдушка гора“ №145 в София, съвсем близо до Южния парк, се състоя пъстро тържество по случай откриването на един нов магазин и сервиз – BAZE. Нарочно го изписвам така, защото по този начин се запазва играта на думи, заложена в името.


Много хора ще приемат това като новина за поредния търговски обект и ще сгрешат, защото BAZE започва със силна заявка за нещо повече от малък магазин и за много повече от обикновен сервиз. При такива сравнително малки и независими дюкяни индивидуалният облик е много важен и той обикновено е свързан със собственика и/или работещите в тях хора. Точно затова смея да твърдя, че BAZE няма да е поредното, а ще е едно от малкото места, където ще можете да получите сервизно обслужване на най-високо ниво, компетентен технически или потребителски съвет и дори нещо повече.

BAZE ще бъде и магазин, но основният фокус от самото начало е поставен върху сервизирането и техническото обслужване. Собственик на обекта е Боби Радев и за много софийски планински колоездачи с по-дълъг стаж това е напълно достатъчно като информация, за да знаят, че могат да разчитат на качествена работа. И все пак, за тези, които не познават Боби, ще направя една кратка биографична сводка. 🙂

Още преди да навърши пълнолетие, когато прякорът му във форума беше Man6, Боби започна да работи в един от най-популярните тогава магазини. След това продължи в друг, а още по-късно пое далеч по-сериозен ангажимент при един от основните вносители на велопродукти в България, където също започна като механик и консултант-продавач, но постепенно „направи кариера“ и в един момент се оказа, че човек вече не може да го види в някой от магазините, а само в офиса. През този период, усъвършенствайки уменията си на механик, той завършва курсовете на Scott за задните им амортисьори и трите нива на Fox за обслужване на техните продукти. Някъде по това време Боби претърпя и друга промяна – ако дотогава можеше да го наречем основно спускач, то в един момент той се оборудва с ХС байк и започна да се появява в този тип състезания, започна дори да тренира на шосе и не стига това, ами се оказа, че е и един от доста бързите и издръжливи състезатели. Т.е. като обобщение мога да кажа, че той е минал през почти всичко в колоезденето, както от гледна точка на каране, така и от гледна точка на обслужване и работа. Основната причина сега да предприеме тази смела стъпка с развиването на собствен бизнес е най-вече това, че Боби обича да кара, да общува с повече хора, да бъде активна част от общността. Затова офисната длъжност леко му стягаше оттук-оттам и в един момент той реши да си пробва късмета със свое собствено начинание – BAZE.

Отново ще кажа обаче, че този магазин-сервиз ще се опита да бъде различен и така стигаме до заглавието на статията, което не е случайно. Като начало най-важното е, че ще можете да намерите и ползвате услугите на Боби Радев в много събития и състезания. Работното време на магазина в делнични дни е от 10:30 до 19:30, а в събота от 10:00 до 14:00 ч, но ако през въпросния уикенд има мероприятие, в което BAZE да участва като мобилен сервиз, ще можете да го намерите само там. Освен че по този начин Боби иска да осигури качествени услуги на места, където има голяма вероятност да възникне необходимост от тях, той има и още една цел – да покаже на хората, че уикендите са време за спорт, почивка и каране на велосипед, а не за ремонти и пазаруване.

Впрочем това е само една от многото идеи, които се въртят в главата на Боби. Някои от другите включват консултация и насочване към маршрути, организирани карания, обучения и т.н. Има и неща, които засега е по-добре да пазим в тайна, но постепенно ще научите и за тях. Казано накратко, Боби иска да е полезен на своите клиенти не само като търговец и механик, но и като човек с богат опит и много познанства, който може да ги насочи и посъветва за доста неща в колоезденето. И се надява да ги „зарази със същото“.

Ако се върнем към конкретните услуги, с които започва BAZE, сред тях ще има и сервизни услуги на абонаментен принцип (които автоматично ви превръщат в редовен клиент и ви осигуряват предимство в обслужването, когато се наложи някакъв ремонт), включително и за състезатели (т.е. ако имате абонамент за сервизно обслужване, той ще важи и за състезания, в които вие карате, а BAZE осигурява сервизна поддръжка на място). На същия принцип Боби ще се опита да спечели като клиенти и някои от изявените отбори на състезателната сцена.

За любителите на зимните спортове от догодина се предвижда сервизът да е напълно оборудван и за обслужване на ски и сноуборд. Дори и в момента BAZE може да извършва повечето услуги в това зимно направление, така че ако сте зазимили байка, но имате нужда от ски-сервиз, Боби е готов да ви помогне.

А когато все пак дойдете в магазина и се наложи да изчакате 20-30 минути за някой бърз ремонт, освен с интересен разговор и разглеждане на продуктите по стелажите, можете да уплътните времето си и с бира „Витошко лале“, минерална вода или спортна напитка от хладилника.

Ако сте търсили всичко това, BAZE е на 2 минути от западния вход на Южния парк (този при ул. „Нишава“), а също онлайн (http://baze.bg/) и във Facebook (https://www.facebook.com/baze.bg/). 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>