Начало Събития Събития чужбина (архив) Kokanee Crankworx 2007
Kokanee Crankworx 2007
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 12 Август 2007 11:27    Печат

От 21 до 29 юли в канадския курорт Уислър се проведе един от най-големите фрийрайд фестивали в света – Kokanee Crankworx. Макар че по традиция той е концентриран около състезанието по slopestyle, в неговите рамки има още няколко прояви, чиято значимост никак не е малка, като се има предвид, че успяват да привлекат някои от най-известните имена в спорта.

Както можеше да се очаква, тазгодишното издание бе още по-голямо в редица отношения – участници, публика, награден фонд (който достигна 44 000 долара). Ако искате да добиете някаква представа, можете да посетите сайта на фестивала на адрес www.crankworx.com, където ви очакват различни видове информация, включително и галерии за всеки един от дните.

Аз ще се огранича до обобщаване на резултатите в различните състезания. Разбира се, в чужди медии можете да намерите доста подробни и интересни репортажи от хора, които са били на мястото на събитието.

Volkswagen Biker X, 21 юли - В състезанието по 4-крос най-бърз при мъжете се оказа Седрик Грасия, а при жените Джил Кинтнер показа, че може да побеждава не само в кръговете от СК.

Garbanzo Downhill, 22 юли – Състезание по спускане за издръжливост, с дълго трасе, разнообразен терен и над 1000м денивелация в посока надолу. С най-добро време в тази изтощителна проява финишираха Сам Хил (мъже) и Трейси Моузли (жени).

WomenzWorx, 23-24 юли – Два дни, посветени на дамите, осмеляващи се да карат в опасните и екстремни дисциплини. За представителките на нежния пол имаше организирани различни прояви, някои състезателни, други по-скоро развлекателни. Разбира се, бяха излъчени и победителки, оценени на базата на различни състезателни секции. Най-много точки в професионалната категория събра живеещата в Уислър Клер Бушар, следвана от Гейл Далгар и Кати Пруит.

Jim Beam Air Downhill – Името на състезанието, както и трасето (прочутата пътека A-Line, по която има около 100 различни скока), предполагаха дълъг престой във въздуха. Спечели го Браян Лоупс, който в подобна среда е "у дома". На второ и трето място завършиха Нейтън Рени и Грег Минаар, а при жените най-бърза отново бе Трейси Моузли.

TELUS Dual Slalom, 27 юли – Името казва достатъчно. Организаторите са решили да включат подобен формат поради желанието от страна на участници в предишните години. Спечели го Грег Минаар във финал със Сам Хил. А при жените... отново Трейси Моузли, която пребори Джоана Петерсън.

Kokanee Slopestyle, 28 юли – Главното шоу! 20 000 долара награден фонд. 20 000 души публика. Десетки главозамайващи трикове. И един победител – Бен Бойко. (Да не се бърка с други Бойковци!) С резултат от 33,7т. канадецът грабна титлата, оставяйки след себе си Андреу Лакондеги с 32т. и Брандън Семенук с 29,9т.

Canadian Open Downhill, 29 юли – В това класическо като формат състезание по спускане най-добро време отчете Фабиен Барел, изпреварвайки Сам Хил и Грег Минаар, докато при жените Трейси Моузли добави още едно първо място към придобивките си от фестивала.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 17 Януари 2010 00:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори