Gabrovo Challenge – първото градско състезание по спускане

След множество планове и опити през годините, за съжаление нито един доведен докрай, в България най-сетне ще се проведе за първи път състезание по спускане в градски условия. Организатори на проявата са Concept Creative (които стоят и зад състезанията в Боровец, провеждани до този момент) и Община Габрово, а финалът ще е в центъра на града. Надпреварата ще е част от богатата програма на традиционния карнавал в града на хумора и шегата. Датата е 20 май, неделя – последен ден от фестивала. Повече подробности ще намерите в информацията, изпратена ни от организаторите:

Били ли сте на карнавал в Габрово? Ако още не сте го посетили, тази година е време да го направите. Всяка година мащабът на събитието се разраства и включва в себе си нови, интересни акценти.

През карнавалната седмица ще може да видите, разположени на интересни места в града, няколко сцени с различни по жанр изпълнители, спектакли, атрактивни демонстрации и ред други чудесии. Освен всички активности, които вече са любима част от карнавала, тази година  ще има изненада и за многобройните любители на маунтийн байка.

На 20-ти май в Габрово ще могат да бъдат забелязани доста от родните ни състезатели. Те ще се изправят пред предизвикателството да се справят със специално изградено трасе за спускане, което ще финишира в центъра на града.

Това ще е първото подобно градско състезание за България и се очаква да предизвика интереса  както на състезателите, така и на многобройните гости на карнавала.

Стартът на Gabrovo Challenge ще бъде на Бакойски баир (старата градска ски писта). След това трасето ще премине през гората, ще влезе в града на ул. Михаил Петров и ще продължи по улиците Лазар Донков, Македония и Иван Вазов. След като пресекат ул. Драва, състезателите ще влязат в двора на Дома на културата и след ефектно спускане по стълбите ще финишират на площад Възраждане. В градската част трасето ще бъде разнообразено с множество скокове, виражи, стълби  и всякакви „градски” препятствия.

Още снимки от трасето, макар и не в окончателен вид, можете да видите тук: http://conceptcreative.org/bg/media/gallery/gabrovo-challenge-street-dh-trase-20

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в три категории – юноши 15-18 години, мъже 19+ и жени 15+, като всички желаещи да участват ще могат да се регистрират предварително на адрес: [email protected] до края на деня на 18-ти май.

За победителите има осигурени много парични и предметни награди, а в духа на карнавала след финала, долу ще ги чака и голямо количество студена бира за всички пълнолетни участници. Събитието ще протече под патронажа на кмета на Габрово г-жа Таня Христова, която лично ще подкрепи всички местни състезатели.

Вземете си усмивките и доброто настроение и станете част от това незабравимо преживяване. Очакваме всички приятели на байка на 20-ти май в столицата на хумора и шегата.

Програма на състезанието:

Регистрация, получаване на стартови номера и информация – 7:00 – 10:00 ч

Запознаване с трасето и тренировка – 7:30 – 10:30 ч

Квалификации за време – 11:00 – 13:00 ч

Финали – 14:00 – 15:30 ч

Официално награждаване – 16:00 ч

Такса за участие: 20 лв.

Тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=112753

Страница на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/events/234518163315550/235613219872711/

Сайт на организаторите: http://conceptcreative.org/bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>