Начало Събития Събития 2017 „Деца на колела“ в Ловеч с рекорен брой участници!
„Деца на колела“ в Ловеч с рекорен брой участници!
Написано от Организаторите    Вторник, 12 Септември 2017 16:08    Печат


Над 100 деца и младежи от цяла България премериха сили в традиционното за града на люляците велосъстезание „Деца на Колела“ Ловеч 2017!

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в началото на месец септември, като част от спортния календар на града с подкрепата на Община Ловеч.  Тази година състезанието за първи път се проведе в два последователни дни и предизвика интереса на десетки деца и младежи от цялата страна.

Участниците бяха на възраст от 3 до 18 години, а организаторите на събитието се бяха постарали  състезателните трасета за всички възрастови групи да бъдат максимално интересни и предизвикателни. Състезанието за децата между 10 и 16 години в трите възрастови групи 10-12, 13-14 и 15-16 бе и четвърти кръг от Детските Байк Серии за 2017 и донесе точки на победителите за генералната ранглиста.


Състезателите бяха разделени в общо 7 различни възрастови групи, а най-малките и по-големите караха в два отделни дни. В съботния ден се проведе надпреварата за най-малките 3-5 годишни, 6-7 годишни и 8-9 годишни. На първите места в отделните групи успяха да се класират Деян Дамянов, Симеон Атанасов и Елена Василева.


В неделния ден, когато се проведе състезанието за по-големите възрастови групи 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18 годишните, конкуренцията бе много силна, а младите надежди показаха завидни умения на колелото. Трасето за състезанието бе с дължина около 1 км и бе изпълнено с множество разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, стълби, скокове и др.

Най-добро време от всички участници успя да постигне националният ни шампион по спускане в категория юноши за 2017 – 14-годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед. Той успя да спре часовника на 1:23.51 минути, с което заслужено се качи на първото стъпало в неговата възрастова група и оглави общото класиране.

Реклама

На първите места в останалите възрастови групи успяха да се класират Димитър Мазнейков (VIVO), Калоян Янкулов (DGE DH Team) и Васил Денчев (Underground Riders). Всички участници в състезанието, както и призьорите в отделните възрастови групи, получиха много награди и подаръци, любезно осигурени от BMW M Car Плевен, Рам Байкс, Байк Хаус и Скот България.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 12 Септември 2017 18:49 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори