Начало Събития Събития 2016 Деца на колела 2016 - репортаж
Деца на колела 2016 - репортаж
Написано от Организаторите    Вторник, 13 Септември 2016 11:16    Печат


Младите надежди на родното колоездене премериха сили в Ловеч

Над 80 деца и младежи от цяла България се включиха в „Деца на колела 2016“


Този уикенд в Ловеч се проведе третото поредно издание на зрелищната надпревара за деца и младежи -  „Деца на колела“.  По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи да покарат по техничното трасе за спускане в парк Стратеш и да покажат на какво са способни.

„Деца на колела“ бе част от спортния календар на града и се финансира от община Ловеч. Освен  в календара на общината, състезанието тази година е включено и в държавния календар, като трети кръг от Българските детски байк серии. Участието в надпреварата бе напълно безплатно, а специално за всички деца бяха подготвени подаръци от Рам Байкс и организаторите от Консепт Криейтив.

В състезанието се включиха над 80 деца и младежи от цяла България, които бяха разделени в няколко отделни възрастови групи – 4-5, 6-7, 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18 годишни. Всички участници показаха завидни умения и много голям потенциал за развитие, като се справиха отлично с техничното трасе.


За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години бе подготвено отделно, по-лесно  трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни, технични участъци. По него най-добре се представиха Никола Петров при най-малките и Станислав Тодоров при по-големите.

При 10-12 годишните надпреварата бе много оспорвана, но краен победител стана Димитър Мазнейков от град Петрич. В следващата възрастова група 13-14 годишни – най-бърз беше Йордан Анчев от град Бяла, който е и една от най-големите надежди на родното планинско колоездене.

При 15-16 годишните най-бърз бе Метин Качан от Казанлък, който успя да премине по трасето от около километър за време 1:28.09 мин. Най-добър резултат за деня – 1:23.58 минути успя да постигне 17 годишния представител на Велико Търново Денислав Ангелов, който заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка и за пореден път показа на какво е способен.

И така с много усмивки, адреналин и хубави емоции завърши третото издание на „Деца на колела“. На победителите честито, а на останалите повече късмет догодина!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 13 Септември 2016 11:59 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори