Начало Събития Събития 2015 Деца на колела 2015 - репортаж
Деца на колела 2015 - репортаж
Написано от Организаторите    Вторник, 08 Септември 2015 15:45    Печат

За всички, на които им е интересно как протече състезанието по планинско колоездене за деца в Ловеч, публикуваме информацията и снимките, които ни изпратиха организаторите от Concept Creative.


На 6 септември, навръх 130-ата годишнина от Съединението на България, паркът „Стратеш“ в Ловеч беше арена на зрелищна детска велонадпревара в дисциплината спускане.  Повече от 90 деца и младежи на възраст от 4 до 17 години се включиха във второто издание на събитието и мериха сили по бързото и технично трасе, което бяха подготвили организаторите.

Участието в състезанието беше напълно безплатно, а цялата проява се финансира от Община Ловеч и протече под патронажа на кмета на града Минчо Казанджиев, който лично награди призьорите в отделните категории.

Участниците в надпреварата бяха разделени в 6 отделни възрастови групи – 4-5, 6-7, 10-11, 12-13, 14-15 и 16-17 години и всички показаха много талант и потенциал за развитие. Организаторите бяха подготвили две отделни трасета за малките и големите, за да могат децата и младежите да изпитат максимално удоволствие от карането на колело и участието в състезанието.

Трасето за големите беше много интересно – с обща дължина около километър и разнообразен терен, който включваше стръмни участъци, технични завои, скокове и други естествени и изкуствени препятствия.


Най-добро време за деня – 1:20.52 успя да постигне постигне 17-годишния Мартин Ненчев от Плевен. На второ и трето място в неговата възрастова група успяха да се класират Ивайло Ставрев с време 1:21.45 и Иво Тошев, който премина по трасето за 1:24.51.


При 14-15 годишните най-бърз беше Звезделин Вергилов с време 1:22.66. Той победи конкуренцията,  карайки с твърда рамка без окачване. До него на почетната стълбица са наредиха Кристиян Колев (1:23.30) и Метин Качан (1:25.68) от отбора на Shore Invaders.

Категорията на  12-13 годишните беше една от най-оспорваните и многобройните. Най-добро време сред младежите успя да постигне една от надеждите на родното колоездене – Йордан Анчев, който премина през техничното трасе за време 1:26.27. Втори след него с 3.29 секунди разлика успя да се класира Валери Миновкси, а трети остана Християн Бояджиев с време 1:29.61.


В най-малките възрастови групи се включиха общо 10 дечица, които караха по 300-метрово специално подготвено трасе. За най-кратко време (0:43.30) успя да го премине миналогодишният победител в детското състезание – шестгодишният Константин Драгошинов от Ловеч.  Втори и трети след него останаха Стоян Тодоров и Йоан-Християн Христов.

При 4-5 годишните най-бърз беше Симеон Атанасов, който премина по трасето за  0:56.50, а след него се наредиха Валентин Илиев и Симеон Петков.

Състезанието „Деца на колела“ в Ловеч е едно от малкото подобни събития и е много важно за развитието на планинското колоездене в България. Второто му издание беше още по-успешно и интересно и се надяваме тенденцията да се запази и през следващите години.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 08 Септември 2015 18:32 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори