Sigma Sport 700

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Sigma Sport 700

Мнениеот marinbikes » Нед Сеп 18, 2005 11:02 am

Здравейте.
От скоро имам Спринт Аполо. Взех го от "мераклия" - поддържано и с хубави аксесоари. Всичките са Сигма Спорт. И компютърчето е такова - Sigma Sport 700.
Точно за него ми е питането. Нямам никакво ръководство за него и не знам как се настройва, кое какво показва и т.н. На всичкото отгоре и някакакъв бъг се появи - сменя показанията на моментната скорост в диапазон от 0 до реалната.
Някой може ли да помогне?
Предварително благодаря.
marinbikes
 
Мнения: 2
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 10:52 am

Мнениеот Admin » Нед Сеп 18, 2005 10:47 pm

За показанията - вероятно не прави добър контакт някъде. Може да е долу при сензора, т.е. да се е разместил. Може да е и по-лошо - прекъснат кобелче.
За настройките - по-лесно ще е, ако дадеш снимка, но все пак: повечето Sigma компютърчета от този клас имат три бутона - два от горната (лицева) страна и един от задната (долна страна). Това отзад е едно малко гумено вдлъбнато, дето се натиска с химикалка или друг остър предмет. С него се правят трайните настройки - например за обиколка на колелото, за Odometer (общото растояние), за часа. За да ги направиш, трябва първо да преминеш в някой от следните режими: за часа, да си на часовник, за общото разстояние - да си на него. За обиколката на колелото - на trip distance. Като си на някой от тези режими, натискаш задното бутонче повече от 2 секунди и екранът започва да мига. След това променяш данните с помощта на двата лицеви бутона - с единия увеличаваш цифрата, а с другия сменяш от една цифра към следващата.
В нормален режим (без да си натискал задното бутонче) двата лицеви бутона са както следва: единият е за смяна на показанията - т.е. освен текущата скорост какво друго да показва - те са подредени и с едно натискане местиш към следващото. Вторият лицев бутон се използва заедно с първия - като ги натиснеш едновременно, нулираш всичко, освен общото разстояние, часовника и обиколката на колелото. Обикновено, ако натиснеш едновременно двата лицеви и задния бутони, това рестартира компютърчето, при което се изтриват абсолютно всички налични данни.
Пробвай да го разучиш с това, което написах дотук, ако имаш проблеми, по-добре намери начин да го снимаш ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот marinbikes » Сря Сеп 21, 2005 12:40 am

Админе, благодаря за помощта, по-точно за опита, защото мояt модел е доста по различен от описания от теб общ случай.
Аз продължих с гуглирането и накрая се оказа, че не трябва да се използва BC в търсещия стрнг, защото явно и немците не са вече "ония" немци (оказа се, че SigmaSport BC 700 e различен модел от моя 700). С една дума го намерих със "SigmaSport 700" и то на моторджийски сайт, и то на немски:
[url]http://www.kvn-motor.de/Handbuch/HBG250.htm[/url]
Преведохме го и сега го имам в Word.doc, заедно с илюстрациите. Който желае да казва, ще го пратя.
А тук давам един линк, за който ми се струва, че ще е интересен и за напредналите:
[url]http://sheldonbrown.com/[/url]
marinbikes
 
Мнения: 2
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 10:52 am


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта