маншони

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

маншони

Мнениеот barbarossa » Нед Ное 02, 2003 7:09 pm

хай на всички, я ми дайте акъл как да си сменя маншоните на предния амортисьор... и от къде да си намеря здрави маншони щото тия се скъсаха за 2 месеца, и има ли вариант да карам без маншони и дали ще си скапя амортисьора така :) амортисьора е Logan 1260 AD двукоронен... и друго ми е мерак да го разглобя на всичките му съставни части обаче немога от никъде да му намеря схемата на вътрешното му устройство че като го разколача нема да знам как да го събера после :+))) мерси предварително
Аватар
barbarossa
 
Мнения: 321
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Май 04, 2003 10:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Jacket » Нед Ное 02, 2003 7:44 pm

Тоя логан с кви подпори е? 32мм? Абе да ти кажа недей да се хабиш да търсиш по велосипедните магазини. Няма да намериш... и аз търсих, ама съм с 35мм подпори, та накрая ми паснаха едни от рейка за Форд някакъв.
Без маншони по-добре не я карай, щото ще гълта сякви боклуци (тия евтините ташаци са без уплътнения на втулките и лапат като за световно) и после щеш-не щеш ше я отваряш. Иначе то кво устройство братче... нищо нема в тия вилки. Просто развиваш (нежно) шестограмите отдолу и вадиш краката от ботушите хехе :)) Най-вероятно пружината е само в единия крак, така че приготви се после да изхабиш малко нерви докато завиеш обратно шестограмата на крака без пружина, щото шестограмата влиза в един шиш, а като няма кво да го натиска, той си разсича нагоре-надолу и изобщо яко тъпо :)) номера е да развиеш тапата отгоре на крака дето е и с някакъв дълъг предмет (пръчка няква) някой отгоре да натиска шиша, докато ти завиваш. Аз пък моя направо го махнах, ама то и без това му се беше изяла резбата, та само потракваше вътре :) Ми тва е, смазва се с квот ти падне :)) тия евтините нищо не отказват, ама май най-хубаво става със тефлонова/литиева грес. Аз я мацах с графитна, ама от студа тва става като лепило и не е добре за зимата.
Аватар
Jacket
 
Мнения: 1409
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Авг 06, 2003 8:44 pm

Мнениеот barbarossa » Пон Ное 03, 2003 6:00 pm

всичко е хубаво, ама сега съм се фанал да го разглобя целия съм в чернилка омазан... та развих ги въпросните шестограмни гайки отдолу и дърпам дърпам нищо не помръдва... дет се вика мога да го карам и без тия гайки всичко си стои непокътнато.... нещо друго май трябва да направя ама незнам какво е:+)))
Аватар
barbarossa
 
Мнения: 321
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Май 04, 2003 10:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Jacket » Пон Ное 03, 2003 6:51 pm

Ми мойта се държи само на тях... не знам за логаните как е. Вероятно трябва да развиеш тапите горе и да видиш да няма и там някакъв шестограм (ама внимавай, че там има и пружина), та ше ти трябва и по-дълъг инструмент....
Аватар
Jacket
 
Мнения: 1409
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Авг 06, 2003 8:44 pm

Мнениеот Windstream » Вто Ное 04, 2003 12:44 am

Краката на Logan-а алуминиеви ли са? Щото ако са има и друго обяснение - аз миналата седмица си взех един чисто нов Suntour XCP75 и като го отварях за да му сменя платсмасовите "бутала" със стоманени "мейд бай Уиндстрийм Ко." се оказа че долната им част е прилично заклинила в ботушите та се наложи на Теко любимия инструмент (гумения чук) да използвам ;)

[b][color=red]Murr Miay![/color][/b] :^:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream
 
Мнения: 2068
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Мар 30, 2003 7:57 pm
Местоположение: Detroit, USA


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта