Нова рамка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Нова рамка

Мнениеот Bilyana » Сря Фев 02, 2005 11:07 pm

Здравейте,
Имам Спринт Леопард но рамката му ми е доста тежка а и донякъде ниска. От друга страна не съм много претенциозна към качеството на компонентите и се замислих дали няма възможност да сменя само рамката (скорстите, спирачките, седалката и пр. да бъдат прехвърлени на новата рамка). Въпросът ми е ако това е възможно дали има сервиз в София, който да извърши такава манипулация и колко евентуално би ми струвало.
Също ще съм благодарна и ако ме ориентирате в цените на рамките примерно алуминиеви с преден амортисьор. Дано не съм прекалила с въпросите :I
Bilyana
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 11:00 pm

Мнениеот freestyler911 » Сря Фев 02, 2005 11:33 pm

Зна4и искаш рамка , и да е алуминий.Ама това е доста сложна задача ако искаш да е под 100 лева (рамката де) и да е нова !!

Но спокойно , може и втора ръка да земеш, тука имам един спринт аполо , ако я искаш за 50 лева ти я давам. Здрава е нищо и няма !(обаче спидито ти си го плащаш, щото сам от ямбол)
А за прехвърлянето , споко , всеки сервиз за велосипеди ще ти го напраят! А за вилката, имам и вилка ЗУУМ , давам я за 25 лева!

А оттам нататъка , ти сама си прави сметката ...:beer:
freestyler911
 
Мнения: 239
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Пон Май 31, 2004 11:15 am

Мнениеот Redneck » Сря Фев 02, 2005 11:51 pm

Здравей Биляна, това което си намислила е напълно възможно, а места където може да бъде извършена специално в София има няколко. Лично аз бих се ориентирал към магазина на Иван Каймата, но също така може да идеш примерно във Веломания зад Халите (търсиш Ицо, той е механика и бих казал е доста добър), или пък в Байкцентъра в Младост (адресите и телефоните ги има [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2647][u]тук[/u][/url]). За цените нищо не мога да ти кажа тъй като ремонтите по принцип сам си ги правя...

Искам обаче да те питам нещо - защо си решила че рамката ти е ниска? Доколкото си спомням Спринт Леопард е с 18" седалкова тръба, което обикновено е добре за хора с ръст около 180см. Лично аз съм висок 185см и карам със 17" рамка, като имам катерене или дълъг път по равно просто вдигам малко повече седалката. Мисълта ми е да не се подлъжеш и да си вземеш по-висока рамка и в един момент да се окаже че не можеш да си свалиш седалката колкото ти се иска. Освен това по-големите рамки в общия случай са и по-дълги т.е. повече ще залягаш на кормилото. Иначе рамки добри и на добри цени не е като да няма, вече при вилките е малко по-сложно и много зависи с каква сума си готова да се разделиш (общо, вилка + рамка + евентуално лапа за кормилото). Най-евтиното за което се сещам е рамка Драг Онтарио и вилка Сънтур, тази комбинация би трябвало да ти излезе някъде към 200лв (без цената на прехвърлянето на частите) и според мен би ти вършила доста прилична работа за неагресивно планинско каране...
"I come from a land down under..."
Redneck
 
Мнения: 52
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Дек 12, 2004 9:37 am
Местоположение: Australia

Мнениеот axelmax » Чет Фев 03, 2005 2:00 am

zdrvei ,
az sasto sam za ontarioto kato ramka,i nekoiq,izostanala,vilka vav velomaniq(nova po stara kato model),che toq suntour e s malko hod(50mm)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax
 
Мнения: 7120
Рейтинг: 1614
Регистриран на: Сря Юли 23, 2003 9:09 pm
Местоположение: Столицата

Мнениеот Redneck » Чет Фев 03, 2005 9:35 am

[quote="axelmax"]

che toq suntour e s malko hod(50mm)
[/quote]

Е, аз за нещо с около 100мм говорех, примерно XCP-D или каквато там беше онази евтината с маслото. Но по-малко от 80мм за планината наистина няма смисъл (предполагам че Биляна от време на време ще иска да се разхожда из Витоша).
"I come from a land down under..."
Redneck
 
Мнения: 52
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Дек 12, 2004 9:37 am
Местоположение: Australia

Мнениеот Bilyana » Чет Фев 03, 2005 10:39 am

Изключително ви благодаря за отговорите :D. Мисля, че мога да заделя към 200 лв. за това нещо. По принцип се бях ориентирала към рамка "Апполо". С удоволствие бих приела предложението на freestyler911 но наистина Ямбол ми е доста далече, а на куриерските фирми нямам особено доверие. Ако някой друг предлага такава рамка да знае, че се интересувам :) А може ли отнякъде да се купи такава рамка, само че нова?
Bilyana
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 11:00 pm

Мнениеот PzNike » Чет Фев 03, 2005 10:47 am

Привет.
Аз също поддържам мненията досега - Драг Онтарио е доста добра рамка макар че е най-евтината алуминиева на пазара - 106лв.
Рамката може да погледнеш тук
[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=1&products_id=513[/url]
За вилка ще ти трябват поне още 70лв за нов Сънтур, но може би има начин да си запазиш поне първоначално и старата вилка от Леопарда ако не ти стигат парите.
Според мен иди до Веломанията зад Халите (ул. Княз Борис I на пресечката с Екзарх Йосиф (Веломания - Нина - 989 02 65) и попитай там за колко ще ти направят прехвърлянето на частите и дали има начин да си остане старата вилка (ако решиш така), а също и ще можеш да видиш как изглежда рамката на живо. Според мен ако смениш и рамката (Ontario) и вилката (пружинен модел на Suntour - XC60 -65лв ) ще ти излезе около 200 лв всичко.
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Bilyana » Чет Фев 03, 2005 11:25 am

Значи прегледах каталога на Спринт за 2005 г. и ето какво ми хвана окото:
Delta / RST GilaT5 100mm
Legend / RST GilaT5 100mm
Apolon-RST / RST GilaT5 100mm
Apolon-TX30 / Logan 780 50 mm.
Всичките са 26'' x 19'' ALLOY
Дали във Веломанията имат такива рамки и съотв. вилки и ако не там къде?
Bilyana
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 11:00 pm

Мнениеот PzNike » Чет Фев 03, 2005 12:22 pm

По принцип рамки на Спринт рядко се намират в София. По магазините тук има преди всичко рамки на РАМ и Драг (от бг марките).
Рамки на Спринт най-вероятно може да се намерят в Пловдив (тъй като там е базирана фирмата). Може би някой от пловдивчаните във форума може да каже дали има.
Ако държиш на рамка на Спринт - единствения вариант който ми хрумва е да се обадиш във Велоцентъра Младост
ж.к. Младост бл.1A (974-38-83)
и да питаш дали могат да ти намерят исканите рамки, тъй като Велоцентъра повече работят със Спринт. Магазините на Веломания предлагат предимно модели на Драг (виждал съм и спринтове там ама много много рядко).
Спринт Апполо не може да се намери нова според мен - правеха го последно 2003 - сега само на старо го има.
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот mih » Чет Фев 03, 2005 12:38 pm

Привет,
няколко думи и от мен...
каталога на Спринт няма много смисъл да го гледаш, понеже съдържанието му няма да дойде скоро в магазините - чак напролет (евентуално...), поне на мен така ми казаха в един магазин (и аз обикалям магазините по същата причина - ще си купувам ново колело, бях си харесал Легендата).
- за размера на рамката (19"), който цитираш - не знам колко си висока, но ако не си над 180 см наистина няма смисъл за дама да кара толкова високо колело - няма да ти е удобно за слизане/качване и е по-трудно за маневриране (имай предвид, че не само размера на седалковата тръба е голям, но и разстоянието от седалката до кормилото), освен това ако някой ден решиш да се качиш на планина с него още на първото спускане ще съжалиш, понеже колкото и да си свалиш седалката пак ще ти е висока задницата спрямо предницата (особено ако си сложиш вилка с не много ход). а от ниската рама не се плаши - с по-дълго колче за седалката нещата си идват на мястото.
- колкото до рамката - наистина Онтариото се смята за читава за парите си рамка, освен това има и 2-годишна гаранция. аз мисля да си взимам такава и да сложа отпред един Suntour XCP 75 (http://www.velomania-bg.com/suntour/suntour_xcp75_b.jpg), но това излиза над 200лв. погледни Suntour XC 60, той е почти двойно по-евтин (http://www.velomania-bg.com/suntour/suntour_xc60_b.jpg) заради липсата на заключване и на маслена система за смекчаване, но инак е май идентичен на XCP 75 като устройство, сама си прецени колко ще искаш от колелото си, къде ще го караш и колко често и не на последно място колко средства можеш да отделиш.
добре е да се поразходиш по магазините и да си разпитваш навсякъде (вариантът за магазина на Веломания зад Халите (или "при Нина") наистина е добър, понеже механикът там - Ицо - е отзивчив и ще те насочи без много комерсиални мотиви). освен това въпросното шматкане по магазините е полезно и заради друго - може да излезе някоя по-евтина чисто нова вилка, която се е залежала като модел, а освен това и добиваш представа какво-къде-и колко струва. огледай и вилките на RST, те са принципно лекички, евтини и нелоши. другият магазин на Веломания се намира срещу Центъра за Хигиена на бул."Д.Несторов" и там има принципно по-голям избор (миналата седмица имаше няколко RST-та).
и още няколко забележки:
- Аполо не се произвежда вече;
- Logan не ти препоръчвам;
- ако на старото ти колело компонентите не са с марка "Shimano" и спирачките не са стабилни (както предполагам), най-добре би било да го продадеш и да си вземеш цяло ново хубаво колело, което ще ти излезе задължително по-изгодно, отколкото да купуваш поотделно рамка+вилка+ъпгрейд на стари компоненти, които ще останат неизползваеми и непродаваеми. знам, че това изисква повече средства, но ако смяташ да караш сериозно и по планините със сигурност ще почнеш да подменяш частите от старото колело, които сега смяташ да прехвърляш. аз лично ти препоръчвам отново Онтарио - цялото колело струва мисля 469лв и е с предна дискова спирачка на Шимано, а има и по-евтин с 40-ина лв вариант, който е без дисковата спирачка, а с V-oбразна такава пак на Шимано (води се доста добра и спира безусловно)

пообиколи и си помисли добре,

Успех :thumbu: и да се похвалиш после какво си си взела!

айде, че пак се унесох в писане :uhh:
Революция в главата!
Аватар
mih
 
Мнения: 2759
Рейтинг: 1897
Регистриран на: Чет Юни 26, 2003 11:08 am
Местоположение: MontReality, Canada

Мнениеот Bilyana » Чет Фев 03, 2005 1:15 pm

Значи около 1,80 (+/-5) съм висока. Карам градско но често се случва и планинско (не спускане ами примерно Железница-Драгалевци по нископланинската или Бояна-Драгалевци)
Драг не знам знащо нещо не ми вдъхват доверие а и рамките не ми харесват особено като форма (падам си по по-класически вид рамки). Ще мръдна тия дни към Младост-1 и ще ви пиша какво е станало.
А относно Леопарда - скоростите ми са Шимано С-050 или нещо такова с Шимано V-brake.
Bilyana
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 11:00 pm

Мнениеот mih » Чет Фев 03, 2005 1:36 pm

[quote="Bilyana"]

Значи около 1,80 (+/-5) съм висока. Карам градско но често се случва и планинско (не спускане ами примерно Железница-Драгалевци по нископланинската или Бояна-Драгалевци)
Драг не знам знащо нещо не ми вдъхват доверие а и рамките не ми харесват особено като форма (падам си по по-класически вид рамки). Ще мръдна тия дни към Младост-1 и ще ви пиша какво е станало.
А относно Леопарда - скоростите ми са Шимано С-050 или нещо такова с Шимано V-brake.
[/quote]

на твое място бих си взел 17-18" рамка (аз съм 183см и търся нещо такова), а и имай предвид, че в бъдеще може и да се зарибиш по нанадолното, съвсем нормално си е...;) а зависи и с кого караш...
щом монтажа от Леопарда бива, още по-добре :)
а специално за тази рамка (Онтарио) аз поне още не съм чул за счупена...
ти си знаеш (с изключение на ръста ти :D)
айде със здраве
Революция в главата!
Аватар
mih
 
Мнения: 2759
Рейтинг: 1897
Регистриран на: Чет Юни 26, 2003 11:08 am
Местоположение: MontReality, Canada

Мнениеот PzNike » Чет Фев 03, 2005 2:24 pm

Ама какво му има на Онтарио-то?
Рамката си му е точно класическа.
[img]http://dragbicycles.com/en/images/ontario2.jpg[/img]
Image from
[url]http://dragbicycles.com/en/ontario_bike.html[/url]
Колелата на Драг са си много добри (имай предвид че аз карам точно Спринт Аполо така че не става дума за някакви пристрастия)
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Rotting » Чет Фев 03, 2005 2:29 pm

Bilyana, във форума има много писано за размер на рамката и височина и инчове и т.н., но имай в предвид, че колко и да се смята, най-добре е първо да покараш една рамка, за да прецениш дали ти е удобна...

аз съм висок 182см и сега съм със 17" рамка. не съм предполагал ИЗОБЩО, че рамката няма да ми е малка или ще ми бъде неудобна. напротив , чувствам я много по-добре (преди бях с 21"!!!) и смятам, че ще направиш грешка, ако си вземеш толкова голяма рамка. с по-малката бързо ще свикнеш, а това, че ти се струва "нетрадиционно" скосена е само в плюс.
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting
 
Мнения: 544
Рейтинг: 1702
Регистриран на: Сря Юли 14, 2004 9:36 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 03, 2005 2:54 pm

Хкхм,

аз викам да не прекалявате със съветите за по-малки/ниски рамки. Девойката ясно каза, че възнамерява да кара ХС, а не да рипа/спуща. Освен тва при ръст от 180 (Bilyana, как е възможно представата ти за собствения ти ръст да варира +/-5 ?!? :crazy:) въпросната девойка е с височина на чатала къмто 85 сантима, което директно я праща върху 19" хардтейл. Айде от мен да мине - 18", но по-малка рамка определено ще доведе до сбита/неефективна/смешна геометрия за ХС...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA
 
Мнения: 7138
Рейтинг: 1634
Регистриран на: Пон Сеп 29, 2003 5:28 pm
Местоположение: София

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Фев 03, 2005 3:31 pm

Привет. Аз съм 180 см. висок и за Коледа се сдобих с Онтарио Тиим Едишън. Колелото ми е изключително удобно и на живо изглежда доста по-добре от картинката в каталога на Веломания. Ползвам го за ХС и ми харесва как работи вилката (Сънтур ХС60). Мисля, че е най-подходящото за целта колело, а и така ме посъветваха пишещите във форума. Познавам и човек със Спирнт Аполон, който също говори добри думи за колелото си.
Дано съм бил полезен с информацията.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie
 
Мнения: 5367
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Дек 11, 2004 3:07 pm
Местоположение: Sofia Bulgaria

Мнениеот SPA » Чет Фев 03, 2005 4:05 pm

[quote="PzNike"]

..., но може би има начин да си запазиш поне първоначално и старата вилка от Леопарда ако не ти стигат парите....
[/quote]

Няма да стане - и стария и новия модел Leopard na Спринт са Normal Size.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA
 
Мнения: 1349
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 04, 2002 11:23 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот PzNike » Чет Фев 03, 2005 4:21 pm

@SPA
Абе на мен техническите познания малко ми куцат, ама съм виждал няколко RAM HT-та с твърди вилки (предполагам нормал сайз) та си помислих, че има начин да се сложи нормал сайз вилка в овърсайз рамка (теоретично изглежда по-лесно от обратното).
Но Биляна каза че е планирала 200 лева тала или иначе и те ще и стигнат за рамка + някой от малките модели на Сънтур.

За размера - аз съм 180мм и 18" рамка ми е добре (за ХС).
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот SPA » Чет Фев 03, 2005 5:33 pm

[quote="PzNike"]

@SPA
Абе на мен техническите познания малко ми куцат, ама съм виждал няколко RAM HT-та с твърди вилки (предполагам нормал сайз) та си помислих, че има начин да се сложи нормал сайз вилка в овърсайз рамка (теоретично изглежда по-лесно от обратното).
Но Биляна каза че е планирала 200 лева тала или иначе и те ще и стигнат за рамка + някой от малките модели на Сънтур.
...
[/quote]


По-вероятния отговор на твоя въпрос относно вилките:
[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4486[/url]

[quote="PzNike"]

@SPA
...
За размера - аз съм 180мм и 18" рамка ми е добре (за ХС).
[/quote]

А стълба ползваш ли ? :baby::baby::baby:
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA
 
Мнения: 1349
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 04, 2002 11:23 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот PzNike » Чет Фев 03, 2005 5:43 pm

[quote="SPA"]
А стълба ползваш ли ? :baby::baby::baby:
[/quote]


Набирам се по седалковата тръба :I :D :8D:
Е стават и грешки с мерните единици. :8D:

Edit:
PS. Е па не съм и казал кое точно ми е 180мм :banana:
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот nikitzo » Чет Фев 03, 2005 7:11 pm

drag lucky devil
alu oversize :eyebrow:
http://www.dragbicycles.com/devil_bike.html
Аватар
nikitzo
 
Мнения: 1602
Рейтинг: 1180
Регистриран на: Чет Мар 13, 2003 9:17 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Bilyana » Чет Фев 03, 2005 8:00 pm

[quote="PzNike"]

Ама какво му има на Онтарио-то?
Рамката си му е точно класическа.
[img]http://dragbicycles.com/en/images/ontario2.jpg[/img]
Image from
[url]http://dragbicycles.com/en/ontario_bike.html[/url]
Колелата на Драг са си много добри (имай предвид че аз карам точно Спринт Аполо така че не става дума за някакви пристрастия)
[/quote]

Да прав си, извинявай. Сторила ми се че прилич на Devil-a на тази снимка:
[img]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/ramka.Drag.Ontario.jpg[/img]
Bilyana
 
Мнения: 7
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 11:00 pm

Мнениеот Redneck » Пет Фев 04, 2005 2:08 am

Биляна, с твоя ръст M размера на Онтариото би трябвало да ти е удобен, L-а вече ще е прекалено висок (около 20" ако не бъркам). За вилката - заключването на XCP75LO от линка на Mih определено ще ти помогне при катерене (блокира вилката и тя не се сгъва когато ти се набираш на педалите => не ти цеди силите), но ако не можеш да отделиш токова пари потърси си по-стария модел XCP75 (цената му преди беше към 120лв => сега би трябвало да е по-малко), и едва накрая идва сегашния ХС60 но задължително във варианта със 100мм ход. Някое RST също би трябвало да ти свърши работа, но в никакъв случай не вземай Logan или Zoom. Освен всичко това предвиди и едно 10-12лв за нови чашки/лагери между вилката и рамката, и още пак някъде толкова за лапа - тия разходи са неизбежни, но обикновено еднократни.
"I come from a land down under..."
Redneck
 
Мнения: 52
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Дек 12, 2004 9:37 am
Местоположение: Australia

Мнениеот nekuv tupak » Пет Фев 04, 2005 4:20 pm

http://mtb-bg.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4889


[quote="TOYAGA"]

въпросната девойка е с височина на чатала къмто 85 сантима, което директно я праща върху 19" хардтейл. Айде от мен да мине - 18"[/quote]

А тебе тва те праща директно на майната ти.
Аз - 1.75 м височина.
Тя - 18.5" височина (за рамката става ?).
Стила - ХС
Чувството - перфектно!

За да ми е също толкова удобно и нанадолу трявба само да резна кола на тръбата с 4-5 см. (при което няма да се налага да вадя кола до край за да връткам нанагоре с опнати ноги).
А седалковата търба е от резнатите (димьек - не е цяла, а от долу е "амортисейора").
nekuv tupak
 
Мнения: 1
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 4:07 pm

Мнениеот Shady™ » Пет Фев 04, 2005 4:52 pm

Ако те интересува - мога да ти уредя Алуминева рамка - отлична на външенвид/тежина със подсилки сребриста noname марка, ама не няква боклук куче марка :) Със вилка на Scott със 100см ход(тая дето слагат на Scott YZ 2,черната)вилката се води Scott и пише на нея Scott но е по модел на Suntour,пружина еластомер с настройки от горе на двате тръби(за rebound/твъдост, май)За цена от 230лв !!!
Другото е 'Apolon-RST / RST GilaT5 100mm' за цена от 210лв - ако те интересъва - звънни на 74 76 53 - Влади. Всичко е чисто ново, от магазин, само да се разберем :) Очаквам да ми се обадиш :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™
 
Мнения: 5229
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Сря Юли 14, 2004 7:22 pm
Местоположение: Shady Zone

Мнениеот brum » Вто Мар 01, 2005 1:41 pm

Ае хора, кви са тез размери за рамки - зависи как ти е удобно, не толкова колко си висок. Аз примерно си карам climber-a с мойте 189см. Седалката често е до долу. Особено за подскачания. А когато карам на по дълги растояния си дигам седалката и е идеално.
One life is not enough
brum
 
Мнения: 198
Рейтинг: 1660
Регистриран на: Нед Май 23, 2004 8:13 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот did » Вто Мар 01, 2005 1:54 pm

[quote="brum"]

Ае хора, кви са тез размери за рамки - зависи как ти е удобно, не толкова колко си висок. Аз примерно си карам climber-a с мойте 189см. Седалката често е до долу. Особено за подскачания. А когато карам на по дълги растояния си дигам седалката и е идеално.
[/quote]


Абе brum, що бръмчиш глупости? Искам да те видя как с твоите 189 см и седалка до долу на climber-а ще успееш да направиш някакъв планински преход от 100-150 км за един ден без да се налага след това да ти ремонтират коленете в някоя скъпа ортопедия. Bilyana говори за XC и градско каране, не за рипане по бордюри и спускане. Научете се да правите разлика. Ниските рамки не са универсално решение, пък дори и с много дълго колче! Жалкото е, че ще го разберете малко по-късно, когато вместо да давате акъл тука ще пишете в поредната тема "болки в коленете" или нещо подобно. Но тогава ще е достатъчно късно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот brum » Вто Мар 01, 2005 2:12 pm

<hr noshade size="1">
А когато карам на по дълги растояния си дигам седалката и е идеално.
<hr noshade size="1">
Чети по внимателно:) С ниска седалка като подскачам или като е нещо по трудно за минаване:)
One life is not enough
brum
 
Мнения: 198
Рейтинг: 1660
Регистриран на: Нед Май 23, 2004 8:13 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот bikerider » Вто Мар 01, 2005 2:17 pm

[quote="did"]
Ниските рамки не са универсално решение, пък дори и с много дълго колче!
[/quote]


brum че говори глупости за размерите - факт.

Ама теб не те разбрах за това дето цитирам? Защо да не може да се върти с ниска рамка с дълга и скосена горна тръба, като си вдигна колчето?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider
 
Мнения: 17273
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 07, 2003 10:25 am
Местоположение: Eutropia

Мнениеот brum » Вто Мар 01, 2005 2:48 pm

За ХС и градско - ок, прави сте, обаче София напоследък почва да става толко пренаселена от коли че няма как да не трявба да минаваш през по кофти места. За височината - карах на драг гризли, и ми беше висок - поне не ми беше удобно на височината на която е. След първия месец седалката винаги беше до долу.

@Bilyana - сега видях nich-a, щом е за момиче надали ще ти трябва толкова за подскачане, така че не обръщай внимание на постовете ми.

P.S. Малиии, не съм 189, 192 съм:) 189 беше преди 5 години.
One life is not enough
brum
 
Мнения: 198
Рейтинг: 1660
Регистриран на: Нед Май 23, 2004 8:13 am
Местоположение: Bulgaria

Следваща

Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 44 госта